avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate roxana moldovan

Activitate roxana moldovan

Daca fica mea care este proprietara unui apartament, doreste sa instituie un uzufruct viager in favoarea mea (a mamei), esre posibila instituirea acestui uzufruct viager la 4 ani dupa dobandirea acestui apartament?

roxana moldovan a scris:

Dacă exista o cerere de chemare in judecata pt 2 acuzați în solidar, dar numai unul dintre acuzați a semnat contractul cu avocatul, dacă avocatulcastiga procesul fiind angajat doar de una din cele doua parti acuzate, ce se întâmplă cu cealaltă parte acuzata care nu a angajat acest avocat sa o apere în proces?

Referitor la raspunsul dv "avocatul apara clientul lui", ce se întâmplă dacă avocatul castiga procesul cu 2 acuzați în,solidar, dar numai unul a avut contract cu avocatul?Ce se intampla cu acuzatul care nu a semnat contractul, dacă procesul e câștigat de avocat, pt 2 acuzați solidari, chiar dacă el a semnat contractul doar cu celalalt acuzat?
Dacă exista o cerere de chemare in judecata pt 2 acuzați în solidar, dar numai unul dintre acuzați a semnat contractul cu avocatul, dacă avocatulcastiga procesul fiind angajat doar de una din cele doua parti acuzate, ce se întâmplă cu cealaltă parte acuzata care nu a angajat acest avocat sa o apere în proces?
As dori un draft de contract de vanzare cumparare a unui caine de rasa precum si legile si normele/reglementarile care guverneaza vanzarea cumpararea unor caini de rasa.
Răspuns la discuția Formular 600
In cazul dv trebuie completat si formularul 600. Eu am depus Saptamana trecuta la Anaf un contract de inchiriere si mi s -a cerut de Anaf sa prezint formularul 600 pt ca chiria anuala depaseste 22800 (plafonul anual). De altfel, in formularul 600, in pag 3, cap III.1, se cerere completarea casutei privind venituri din chirii,evident daca este cazul.

lmanu a scris:

Eu vreau totusi un raspuns exact, trebuie sau nu completat acest formular 600?

Care este baza de calcul al CASS in cazul in care sunt pensionar dar am si venituri din investitii si venituri din chirii.

Precizez ca pensia este ea insasi mai mare de 22.800 lei/an.
Include baza de calcul si veniturile anuale din pensie sau baza de calcul pt plata CASS in acest caz este formata numai din veniturile suplimentare pensiei si anume din investitii si chirii?

1.CONTRIBUABIL PENSIONAR
Daca sunt pensionar voi achita CASS pt venituri din investitii si chirii?
Referitor CASS aplicat la dividende pt anul 2012-trebuie achitate si daca eram pensionar la data generarii veniturilor din dividende?
2.REF TERMENUL DE PRESCRIPTIE
Din diverse acte legislative si de pe Forum Avocat Net vad informatii contradictorii.

2.a. )Cele mai multe mentiuni de pe Forumul Avocat net precizeaza ca Prescriptia pt anul 2012 inceteaza la 31 decembrie 2012.

] 2.b) OUG 92/2003 art 91 stipuleaza ca Prescriptia apare la 1 ianuarie din anul urmator anului in care se genereaza datoria/creanta bugetara.

2.c.) Avocati de pe Forum Avocat net precizeaza ca prescriptia incepe la 1 iulie din anul urmator anului in care se genereaza creanta bugetara.
Care este prevederea corecta privind termenul de prescriptie?
De ex. Am depus la ANAF declaratia 205 privind veniturile din dividende la 28 ianuarie 2012. Cand se poate aplica termenul de prescriptie?

3) DOCUMENT SAU OPERATIUNE CARE DETERMINA CALCULUL TERMENULUI DE PRESCRIPTIE
Care este documentul de la care se calculeaza termenul de prescriptie pt dividende? este Data depunerii/sau data primirii de catre ANAF a Declaratiei 205? In caz contrar care este documentul si data de la care curge prescriptia?
4. FORMULAR DE DECLARATIE CATRE ANAF PRIVIND ESTIMARI DE VENITURI
Care este formularul care trebuie depus la ANAF pana in 25 ian.2018 care sa cuprinda suma totala anticipata de contribuabil cuprinzand veniturile supuse platii CASS - Vad ca forumlarul 600 nu cuprinde posibilitatea de a declara sume anticipate de venituri asa cum Prevede Codul Fiscal din 2018.

5)RrEF dIVIDENDE PT ANUL 2012
Daca in anul 2012 , 1/2 de an am fost salariat si restul de 1/2 an nu am avut nici un fel de venituri si nu am fost nici pensionar, CASS aplicat la volumul dividendelor declarate si incasate se aplica pro rata numai pt perioada in care nu am avut venituri sau se aplica la intreg anul 2012?
in luna iunie asociatia de proprietari a incheiat un acord de reesalonare cu Radet de lei 27000. In prezent asociatia mai are de achitat la radet aprox.6000 lei.
Acum avem un nou administrator care este in curs de elaborare a acestei situatii acum si doresc sa il verific.

In Pasiv se trece toata suma datoriei la Radet-adica lei 27000 generata in luna iunie chiar daca intre timp am achitat aprox lei 21000?

In Activ se trece numai suma ramasa de plata la Radet, sau suma de plata ramasa la radet si nedistribuita?
Unde apar sumele de la Radet din acordul de reesalonare pe care le-a platuit asociatia?
Caz orice in Romania, procedurile depind si de cei care le interpreteaza.
Actul juridic care justifica cerere este lista de plata legalizata De fapt 3 liste consecutive cele mai recente.