avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela_1986

Activitate gabriela_1986

Buna ziua. stie cineva care este procedura de modificare a unui titlu de proprietate, in sensul corectarii numarului de parcela? Stiu ca eliberarea unor noi titluri este blocata momentan si auzisem ca rectificarea se poate face doar prin instanta. Este corect?
Va multumesc
Răspuns la discuția Furt - concediere sau demisie?
As fi vrut sa merg pe concediere si nu stiam daca este legal sa nu tin cont de demisia angajatului, care a venit ulterior convocarii la cercetarea disciplinara
Buna ziua. In cursul saptamanii trecute, un angajat al firmei a fost prins furand. Pe latura penala au fost demarat procedurile. Vineri i-am trimis convocarea la cercetarea disciplinara in vederea desfacerii contractului de munca disciplinar. Astazi (luni) s-a prezentat cu demisia pe care am fost obligate sa o inregistrez.
Intrebarea este daca pot sa nu tin cont de ea in conditiile in care a fost formulata ulterior convocarii si daca pot sa continui cu procedura concedierii? In caz afirmativ, care este temeiul legal?
Va multumesc
buna ziua.
speta e in felul urmator.
Am cumparat o cladire pe un teren concesionat. In contractul de vanzare se specifica faptul ca in Cartea Funciara in care se afla inscris terenul nu este notata existenta constructiei, si ca urmeaza sa se efectueze aceasta notare ulterior.
Povestea terenului e mai complexa: initial aceasta a fost concesionat de la Primarie, s-a construit aceasta cladire pe el, iar ulterior terenul a fost retrocedat. Desi in documentatia cadastrala a fost mentionata constructia existenta pe teren, cu mentiunea ca apartine altor proprietari, in cartea funciara deschisa pe numele noului proprietar al terenului nu a fost efectuata niciun fel de inscriere cu privire la constructie. Mai mult, aceasta a vandut unor terte persoane, iar in contractul lor se specifica " se vinde terenul etc....cu precizarea ca pe acest teren e amplasata constructia x..."
Ideea e ca acum pe cf-ul cladirii se specifica ca este construita pe terenul respectiv, insa in cf-ul terenului nu apare cladirea. Cum a fost posibil acest lucru, nu pot sa-mi dau seama. Calea amiabila iese din discutie.
Care ar fi pasii de urmat acum? Ma gandeam la actiune in constatarea nulităţii înscrierilor făcute în cartea funciară + rectificare cf.
Astept pareri.
Multumesc
Buna ziua.
A trimis o somatie in temeiul indeplinirii procedurii prealabile prev.de Noul Cod de procedura civila.
Somatia mi s-a returnat, intrucat debitorul nu mai are sediul la adresa respectiva.
Pe Registrul Comertului apare ca avand sediul expirat.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cum ii comunic somatia, penru ca ordonanta de plata sa nu mi se respinga ca inadmisibila?

Am primit o instiintare de poprire pe salariu pentru un angajat care mai are deja 2 popriri.
Este vorba de 3 credite contractate de la banci diferite, in perioade diferite. Cum se procedeaza in acest caz? Ii opresc proportional pentru cele 3 banci, sau se tine cont de ordinea in care s-au infiintat popririle, in sensul ca prima banca primeste un procent mai mare, iar ultima unul mai redus, fara insa ca suma acestora sa nu depaseasca 1/2 din salariu?
Multumesc

Am primit o instiintare de poprire pe salariu pentru un angajat care mai are deja 2 popriri. Este vorba de 3 credite contractate de la banci diferite, in perioade diferite. Cum se procedeaza in acest caz? Ii opresc proportional pentru cele 3 banci, sau se tine cont de ordinea in care s-au infiintat popririle, in sensul ca prima banca primeste un procent mai mare, iar ultima unul mai redus, fara insa ca suma acestora sa nu depaseasca 1/2 din salariu?
Multumesc
Am o nelamurire.
Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj. Mi s-a comunicat hotararea insa am observat niste greseli si anume: in partea introductiva, unde sunt prezentate partile si obiectul cauzei, sunt trecuti mostenitorii, identificati prin serie si numar CI, precum si prin CNP. In schimb, in dispozitivul hotararii (reprezentat de tranzactie), serile si numerele CI sunt gresite, iar CNP-ul nu mai este trecut.

Este obligatorie formularea unei cereri de indreptare eroare materiala, in conditiile in care dispozitivul hotararii prezinta niste date de identificare gresite, respectiv serie si nr. CI (desi acestea se pot schimba odata cu schimbarea cartii de identitate, iar in momentul in care unul dintre mostenitori va vrea sa vanda e posibil ca datele sale din buletin sa nu mai corespunda)? Mentionez inca o data ca CNP-ul - singurul care nu se schimba - nu mai este trecut in tranzactie.
In momentul in care vor prezenta hotararea la OCPI, la notar, sau oriunde vor mai avea nevoie, e posibil ca aceasta eroare sa-i incurce?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort
Copii nu sunt obligati sa vina in tara. Casatoria se poate desface pe cale judiciara ( la instanta de judecata) sau daca sotii sunt de acord cu divortul, ofiterul starii civile sau notarul public poate constata desfacerea casatoriei, eliberandu-le astfel un certifcat de divort. Indiferent de modalitatea aleasa, copii nu au obligatia de a se prezenta.
Răspuns la discuția tranzactie partaj succesoral
Multumesc pentru răspunsuri.
Tocmai aici este problema, in cauza nu s-a făcut încă expertiza. Practic exista o punere in posesie pentru o suprafața de 6000 mp si niște planuri de amplasament a celor 3 terenuri făcute de o persoana specializată, din care reiese o suprafața mai mare (6067). S-ar putea expertiza sa fie obligatorie in situația data.