avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate ADINABODESCU

Activitate ADINABODESCU

Inregistrare in Bucuresti a certificatului de casatorie incheiat in Olanda
Buna ziua Baiatul meu este in Olanda de 6 ani.In 2022 s-a insurat,iar sotia este filipineza.Din cauza unor greseli de nume, nu a putut inregistra casatoria la Ambasada Romaniei in Olanda.. Acum imi face mie procura sa-i inregistrez casatoria.in Bucuresti.Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si la ce institutii sa ma duc.Va multumesc.
Buna ziua.Socrul meu a mostenit de la mama sa un teren de 4500mp impreuna cu 2 nepoti,copii sorei sale decedate.
La inceputul anului, socrul meu a decedat si sotul meu care este singurul copil vrea sa faca succesiunea. Se poate face succesiunea ?
Buna ziua.In luna ianuarie sotul meu s-a intalnit cu un tip care ne facuse niste lucrari in casa.Stiind ca acesta lucreaza la o fabrica de termopane l-a rugat sa ne inchida balconul. Dupa cateva zile, a sunat si ne-a spus ca ne costa 3500 lei.Sotul, de buna credinta i-a dat banii, dar nu i-a dat nici un act. Si a inceput sa ne poarte cu vorba. In luna februarie,sotul s-a dus la el la fabrica si in fata sefilor lui a recunoscut ca a luat banii si ca ne-a inselat. Acum ne tot duce cu vorba ca va da comanda la termopan dar ca nu are bani. Ce putem face? Reclamatie la politie avand si martori? Si daca pleaca de la fabrica cum il mai gasim sa ne recuperam banii?
Răspuns la discuția Mostenire pamant la Piatra Neamt
Multumesc, asa vom face.
Buna ziua.Socrul meu a decedat acum in ianuarie. Printre actele lui am gasit un dosar cu acte pentru o suprafata 2200mp de pamant la Piatra Neamt,mostenita de la mama lui, pentru care inca platea impozit. Problema este ca am gasit o hartie din 2012 prin care ii vindea terenul cuiva care i-a dat 5000lei,dar care nu a mai facut acte de vanzare-cumparare. Socrul meu a incercat si anul trecut sa dea de urma acestui om, dar nu l-a gasit Mai poate fi facuta succesiunea pe acest pamant?
Răspuns la discuția vanzare apartament catre copil
Baiatul cel mic are toti banii si plata se va face prin cont bancar. Contractul va fi cu clauza de uzufruct pentru bunic.
Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul meu. Baiatul cel mic vrea sa cumpere apartamentul de la socrul meu si de la sotul meu.
Intrebarea mea este: baiatul cel mare are vreun drept asupra apartamentului? Pentru ca la notar li s-a spus ca trebuie sa fie prezent si fiul cel mare ca sa semneze ca nu are nici o pretentie asupra apartamentului.
Bună ziua.La adunarea generală a proprietarilor s-a hotărât ca locatarii care au câini să plăteasca în plus la intreţinere suma de 5 lei. Vă rog să îmi spuneţi cât de legală este această hotărâre, în baza cărei legi mi se cer aceşti bani si dacă pot face contestaţie. Vă mulţumesc.
Buna ziua.In 2011 am avut contract la RDS-RCS la televiziune si telefonie. Ni s-a dat un telefon pe care l-am pierdut, iar cand am vrut sa reziliem contractul cu ei ni s-a spus ca avem 200 lei de plata pentru telefonul pierdut.Nu am dat acesti bani si am facut contract in alta parte.Acum, in 2019 suntem sunati ca avem de dat 228 lei. Suma asta nu s-a prescris dupa atatia ani? Si daca s-a prescris, va rog sa imi spuneti in baza carei legi pot formula un raspuns catre RCS-RDS. Va multumesc.