avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters273796

Activitate ContSters273796

Buna ziua.
Vreau sa cumpar o garsoniera numai ca proprietarul nu mai locuieste in Romania dar a lasat o procura unei cunostinte de-a lui prin care am inteles de la aceasta cunostinta ca il imputerniceste sa faca aceasta vanzare dupa care ii va trimite banii proprietarului.
Am primit copii de pe toate actele pe care le are persoana imputernicita, le-am aratat notarului iar acesta a spus ca totul pare in regula. Acum se face certificatul energetic.
Totusi, as vrea sa va intreb daca exista un risc in cazul acestei tranzactii, avand in vedere ca proprietarul nu va fi prezent. Ar trebui sa am o atentie mai mare la anumite acte?
Sunt cam speriat, stiu. Dar e vorba de relativ multi bani...
Va multumesc!
Nu imi functioneaza internetul de 6 zile si din prima zi am sesizat acest lucru furnizorului dar nici pana acum nu s-a remediat situatia. Astazi am sunat din nou la departamentul de relatii cu clientii si mi s-a spus ca problema este in atentia lor. Am cerut sa primesc raspuns in scris dar mi s-a spus ca numai institutiile de stat dau raspunsuri in scris iar ei, fiind companie privata, conform legii, nu dau raspunsuri la sesizari decat telefonice. Exact aceasta a fost exprimarea.
Este adevarat?
Va multumesc!
Sunt cel care a deschis acest subiect si vreau sa va spun ce s-a mai intamplat pentru ca nu am crezut ca se poate intampla asa ceva.
Azi am fost in audienta la cineva din compania de telecomunicatii si i-am cerut sa imi arate actul aditional sau prelungirea de contract pe care sustin ei ca am semnat-o si pe care le-am cerut sa o vad inca de acum 4 luni. Mi-a adus o fotocopie a unui contract care era completat cu numele meu, cu CNP-ul meu iar in locul unde ar fi trebuit sa semnez era scris de mana numele meu de familie. Eu nu am semnat acolo, nu este aceea semnatura mea, se vede clar faptul ca nu e scrisul meu, nici daca vreau nu pot sa scriu asa. Mai mult decat atat, contractului ii lipseste seria si numarul cartii mele de identitate.
Am incercat sa ii spun reprezentantului companiei de telecomunicatii ca pe contract nu este semnatura mea si vreau sa renunt la prelungirea lui dar mi-a spus ca nu poate sa faca asta pentru ca pentru el acela e un contract semnat care trebuie sa fie continuat.
Am fost la Politie de unde mi s-a spus ca se poate face o plangere penala numai ca daca o incep, cercetarile vor merge pana la capat iar persoana care a facut falsul risca inchisoare sau amenda penala si ma tot gandesc daca nu i-as face un rau mult prea mare.
Pe mine modificarea si prelungirea contractului nu ma afecteaza deloc pentru ca preturile s-au modificat extrem de putin si am primit servicii in plus numai ca ramane problema de principiu asa ca nu stiu daca ar fi bine sa reclam la Politie sau sa las lucrurile asa.
Ce parere aveti? Ce-ar trebui sa fac?
Si cea mai importanta intrebare, daca puteti sa imi raspundeti la ea... Are voie compania de telecomunicatii sa foloseasca acest contract ca fiind unul valid atata timp cat la seria si numarul cartii mele de identitate nu apare nimic? La audienta mi s-a spus ca e facultativ daca sa fie sau nu completate acele lucruri de reprezentant.
Va multumesc!
Buna ziua.
In luna aprilie a venit la mine acasa un reprezentant al unei companii de telecomunicatii la care sunt abonat si mi-a propus o varianta de schimbare de servicii si de tarife pe care eu am refuzat-o si nu am semnat niciun contract sau act aditional.
Dupa cateva zile, am observat ca firma de telecomunicatii a facut schimbarea propusa de reprezentant si am anuntat problema la serviciul de relatii cu clientii, unde mi s-a inregistrat o sesizare. Am primit confirmarea faptului ca am facut sesizare prin e-mail.
Timp de 4 luni am sunat de cel putin 15 ori la compania de telecomunicatii ca sa ii intreb de ce nu imi raspund la sesizare si de fiecare data imi spuneau ca sesizarea este in curs de solutionare si mi se va da raspunsul in cel mai scurt timp posibil. Am intrebat care este termenul legal in care se pot solutiona sesizarile si mi s-a spus de fiecare data ca termennul e cel mai scurt timp posibil.
In tot acest timp, serviciile oferite mie de compania de telecomunicatii erau acelea propuse de reprezentant, pe care le-am refuzat. La fel si tarifele.
Acum o saptamana m-am hotarat sa merg in audienta iar reprezentantul firmei care se ocupa cu audienta mi-a spus ca serviciile oferite mi s-au schimbat pentru ca am semnat un act aditional. I-am spus ca nu am semnat nimic si am solicitat sa imi arate ei actul aditional semnat de mine dar mi-a spus ca si la mine acasa a ramas un astfel de act si sa ma uit pe el.
Eu de mai multe ori in aceste 4 luni le-am solicitat sa imi arate contractul sau actul aditional pe care ei sustin ca l-am semnat si nu am primit alt raspuns la sesizare decat cel verbal, ca am actul si acasa si sa ma uit pe el.
Va rog sa imi spuneti, compania de telecomunicatii nu era obligara sa imi dea un raspuns scris in 30 de zile? Am dreptul sa solicit sa vad actul pe care ei sustin ca l-am semnat eu? In cazul in care ei continua sa imi emita facturi si imi cer bani conform unui contract care nu a fost semnat de mine, nu este o fapta penala?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzarea uscatoriei
Multumesc pentru raspuns si pentru solutiile pe care le-ati gasit pentru mine. O sa vorbesc cu un notar dar inca nu renunt la gandul de a o cumpara. Daca nu se poate, sper sa se poata concesiona.
Buna ziua
Din ceea ce am citit pe forum am inteles faptul ca teoretic, o uscatorie se poate vinde in conditii perfect legale numai daca toti proprietarii apartamentelor isi modifica actele de proprietate, astfel incat in acele acte sa nu mai apara ca proprietari a unei parti din uscatorie. Am mai inteles si ca vanzarea acelei parti din uscatorie pe care fiecare proprietar o are poate fi facuta numai in momentul vanzarii bunului principal, adica a apartamentului, ceea ce mi se pare aproape irealizabil.
Dar practic, vad ca in foarte multe blocuri din Timisoara uscatoriile nu mai apartin proprietarilor si sunt transformate in garsoniere. In unele cazuri, constructorii mansardelor le preiau dupa care le vand ca garsoniere dar in alte cazuri, am auzit de persoane fizice care au cumparat aceste spatii, in care locuiesc. Ma indoiesc ca de fiecare data proprietarii au vandut bunul principal, adica apartamentul pentru a-l cumpara apoi fara uscatorie si cred ca au existat metode mai simple.
Eu locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente si absolut toti locatarii doresc ca eu sa cumpar uscatoria si sa o transform intr-o mica garsoniera. Si eu doresc asta iar administratorul mi-a spus ca daca facem un tabel in care toti proprietarii semneaza ca vor sa faca aceasta tranzactie, e perfect si nu mai trebuie sa facem multe alte acte. Dar ma gandesc ca in acest caz, dupa o perioada de timp, orice proprietar va putea contesta dreptul meu de proprietate si ma va putea acuza de tulburare de posesie. Ma gandesc ca inclusiv dupa vanzarea unuia dintre apartamente, noii locatari ar putea face asta.
Ce parere aveti? Cum as putea cumpara uscatoria astfel incat nimeni sa nu imi poata contesta dupa o perioada dreptul meu de proprietate?
Va multumesc!
In luna noiembrie avocatul mi-a spus ca decizia pe care au luat-o judecatorii tribunalului imi este nefavorabila si m-a sfatuit sa fac recurs. Eu am decis sa astept motivarea deciziei dar nici pana acum n-am primit-o. Avocatul mi-a spus ca in cazul in care o va primi la cabinet, ma va anunta dar nu m-a anuntat si nici acasa nu am primit nimic.
Aceste motivari se trimit cu confirmare de primire sau ca orice scrisoare, care poate fi pierduta sau furata din cutia postala?
Unde ma pot interesa daca motivarea a fost redactata si trimisa?
Va multumesc!
Am citit mesajele legate de acest subiect si vreau sa va intreb ceva. S-a schimbat in ultima vreme vreo lege legata de vanzarea partilor comune? Eu locuiesc exact langa uscatorie si vreau sa o cumpar. Toti vecinii sunt deacord sa o cumpar numai ca am inteles ca pentru a nu putea fi contestata niciodata aceasta tranzactie, ar trebui ca toti vecinii sa isi modifice actele de proprietate, CF-urile si multe alte lucruri, care ar costa foarte mult. S-a modificat legea astfel incat sa pot cumpara uscatoria mai simplu, respectand toate legile, fara ca toti vecinii sa isi modifice actele de proprietate?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Un mediator nu sunt sanse sa gasesc pentru ca nimeni nu vrea sa se puna rau cu conducerea asociatiei. Ceilalti vecini pur si simplu nu se baga iar conducerea asociatiei isi cam face de cap. Presedintele, cenzorul, administratorul si un ajutor al presedintelui sunt de parere ca au facut cam tot ce au vrut in legatura cu blocul. Au ocupat spatii comune din subsolul blocului, au construit un garaj din beton, lipit de bloc pe toata suprafata pe care pana in urma cu cativa ani era o gradina cu flori si multe altele iar in aceste conditii, vreau si eu sa folosesc un spatiu de aproximativ 3 metri patrati care e la jumatate de metru de usa mea si care e nefolosit de 30 de ani dar prefera sa-l tina inchis cu lacatul decat sa ma lase sa-l folosesc eu.
Din acest motiv vreau sa ii intreb pe cale oficiala cu ce drept au ocupat toate acele spatii si de ce pe mine nu ma lasa sa ocup un loc nefolosit de 30 de ani, de cand a fost construit blocul.
Voi trimite sesizarea prin posta. Sper sa se rezolve ceva. La primarie, nu cred ca voi face nicio reclamatie.
De cateva luni incerc sa iau legatura cu presedintele asociatiei de proprietari pentru a vorbi in legatura cu anumite probleme. De fiecare data cand ne intalnim nu reusim sa ne intelegem pentru ca incepe imediat sa strige. Am incercat sa-i dau o sesizare scrisa in timpul unei sedinte a asociatiei dar imediat dupa ce i-am dat-o, mi-a rupt-o de fata cu ceilalti locatari.
In calitate de proprietar, am dreptul sa ma adresez asociatiei de proprietari in scris si sa primesc numar de inregistrare si raspuns la anumite probleme legate de asociatie? Daca am acest drept, cum pot sa fac aceasta sesizare catre conducerea asociatiei?
Va multumesc!