avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate oana_gherasim

Activitate oana_gherasim

Pensie revizuibila
Există vreo posibilitate ca un post vacant într-o instituție publică, ocupat în trecut de un angajat cu pensie revizuibila, să fie scos la concurs pe perioadă nedeterminată?
In cazul voucherelor de vacanță acordate în instituțiile de stat, acestea se acordă pentru perioada concediului prenatal/postnatal?
Vă mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 1/2011 este clara . Trebuie sa se indeplineasca conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru functia de inginer/subinginer, economist.

Pentru aceste funcții sunt necesare studii superioare.

Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani.

Studii administrator patrimoniu. Îmi puteți spune dacă este legală scoaterea la concurs a unui post de administrator patrimoniu in înv. preuniversitar cu studii medii, dacă Legea Educatiei prevede clar că pentru această funcție este necesar studii superioare inginerie/economist? Am studii superioare economice și pentru că postul pe care îl ocup în prezent de administrator patrimoniu a fost scos la concurs cu studii medii, nu îmi sunt recunoscute studiile superioare și sunt plătită cu studii medii. Mi s-a spus că postul poate fi transformat peste 3 ani.
TAXA REGIE GRĂDINIȚĂ stabilită lunar/copil și achitată de părinți pentru reparații are o bază legală?
Bună ziua! Am câștigat un concurs de administrator patrimoniu la care se solicită studii medii. Poate fi transformat postul in studii superioare? In ce condiții?
Bună ziua! Începând de luna aceasta ocup functia de administrator patrimoniu în cadrul a două grădinițe, subordonate unei școli gimnaziale. Anterior am avut contract parțial de muncă la doua SRL-uri, cumulat 10/zi cu funcția casier, respectiv gestionar custode, timp de 6 ani.Mă puteți lămuri pe ce treaptă de salarizare mă încadrez? Am dreptul la sporuri? In contractul încheiat cu scoala am salariu de încadrare și indemnizație hrana. Menționez că postul de administrator a fost scos la concurs cu studii medii și 2 ani experiență. Mulțumesc anticipat pentru ajutor!
Discuție Cotizare pensie
Sunt angajata a doua societati cu contract de munca partial, respectiv 6 ore si 4 ore pe zi. Acest lucru poate afecta intr-un fel stagiul de cotizare la pensie? Am aceleasi drepturi ca un angajat cu norma intreaga de 8 ore pe zi avand in vedere ca eu cumulat lucrez 10 ore pe zi? multumesc anticipat
Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in legatura cu posibilitatea pensionarii anticipate a mamei mele, in conditiile in care este nascuta in septembrie 1957 si munceste ca confectionera din decembrie 1984.Mentionez ca anterior a lucrat 2 ani in grupa II de munca. Multumesc anticipat.