avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate ionutnou

Activitate ionutnou

La solutionarea unei cereri de reexaminare la camera de consiliu este necesara si prezenta persoanei care a depus cererea?
Intrucat nu am platit taxa de timbru aferenta cererii de anulare a certificatului de mostenitor( initial nu am stiut cat si apoi am fost plecat din tara), in sedinta din 17.10.2013 s-a decis :" Complet: C 8 Cam. Cons.
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării cererii, invocată din oficiu. Anulează cererea ca netimbrată. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 17.10.2013
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 1710/2013 17.10.2013"
Ce trebuie sa fac acum pentru continuarea actiunii? Cerere de reexaminare? Exista vreun model? In afara de taxa judiciara de 100 lei (atat am aflat ca este pentru actiunea de anulare solicitata de mine) mai trebuie sa platesc si reexaminarea?
Discuție Taxe judiciare
Care este valoarea taxei judiciare pentru anularea unui certificate de mostenitor ?
In afara acesteia se mai platesc si alte taxe ? Multumesc.
Răspuns la discuția bunicii impostori
krug a scris:

[Un avocat poate sa-l ajute in acest sens. Daca tanarul nu are venituri, benefeciaza de scutire de taxa de timbru judiciar si de onorariu avocatial in suma de 12 salarii minime pe economie, conform O.U.G. 51/2008. Pentru aceasta trebuie depusa o cerere concomitent sau dupa deschiderea actiunii. A se citi prevederile ordonantei, deoarece prevede - in functie de venituri, scutire sau reducere, precum si esalonarea platii.
Sa fiu scuzat de ceilalti postatori, dar nimeni nu s-a gandit daca acesta are posibilitati materiale pentru a se adresa unui avocat.

[/quot

Multumesc foarte mult! Ati intuit exact problema cu posibilitatile materiale... Multumesc, tuturor inca o data!

Răspuns la discuția bunicii impostori
Va multumesc frumos, tuturor, pentru sfaturi si mai ales pentru sustinerea morala. Vom merge pe calea anularii in instanta, fara plangere penala... asta pentru ca bunicul intre timp a cazut la pat... iar unchiul, (care banuiesc ca a fost capul rautatilor, fiind si preferatul bunicii) a ramas somer... Multumesc inca o data pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția bunicii impostori
oanalumi a scris:

In nici un caz lucrurile nu trebuiesc lase asa. In primul rand, copilul este singurul mostenitor al mamei (ea finnd divortata de mult timp). Unchiul si bunicii nu au nici un drept la mostenire si daca au facut acest gest, cu siguranta nu au avut si nici nu vor avea nici cea mai mica intentie sa ii mai dea baiatului ceva. Sa mearga in instanta rapid si sa ceara anularea succesiunii si eventual sa faca si plangere impotriva notarului. In acest fel, si notarul la randul lui va avea tot interesul ca eroarea sa fie indreptata.


Deci d-voastra spuneti ca se poate face plangere si impotriva notarului, care ar putea avea interesul sa indrepte eroarea? Adica ar putea anula chiar notarul unde s-a deschis succesiunea, certificatul de mostenitor deschis ilegal, sau notarul ar cere in instanta anularea? Nu prea inteleg...
Este vorba de bunicii materni ai unui tanar caruia i-a decedat mama acum cateva luni si care, s-a trezit ca in ziua in care s-a prezentat la notar pentru a-si face certificatul de mostenitor (dupa lungi negocieri cu bunicii materni pentru a-i da actul de proprietate al garsonierei mamei sale) deci, a aflat ca bunicii materni impreuna cu unchiul (fratele mamei decedate) deschisesera deja mostenirea avand un certificat de mostenitor in care el nu exista. A aflat cu stupoare ca mama sa a fost declarata de bunicii sai ca fiind necasatorita si fara copii. Notarul i-a recomandat sa mearga in instanta sa ceara anularea certificatului de mostenitor al bunicilor si unchiului sau. Bunicii i-au spus ca mai bine lasa lucrurile asa, si ii vor face un act de vanzare cumparare dupa ce trec garsoniera pe numele lor. Ce il sfatuiti? Bunicii si unchiul mai ales spun ca in instanta exista riscul ca ei sa fie cercetati de politie si ca, ma rog, sa nu le faca rau... Mai precizez ca mama sa era divortata de tatal sau de 15 ani, nu stiu daca asta are vreo relevanta...
Totusi eu ma gandesc ca e mai bine sa ii revina garsoniera prin mostenire...
Baiatul e foarte tanar, poate candva va dori sa isi ia o casa prin programul prima casa... odata ce isi "cumpara" chipurile o garsoniera mai poate beneficia de avantajul acesta?... Astept sugestiile d-voasta cu mult interes. Multumesc!
Daca ai datorii la banca facute acum 3 ani si nu ai avut cu ce sa le platesti, iar intre timp ai mostenit un bun, banca poate sa ti-l ia in contul datoriei? Se prescriu datoriile la banci? In cat timp?
O persoana cu venituri mici, sau fara venituri poate beneficia de gratuitate sau reducere la taxele care se percep la deschiderea succesiuni sau dezbaterea mostenirii?
Multumesc, dar, la notar poti merge asa, fara documente? Si nu trebuie sa fie de acord si bunicii materni sa mearga la notar? Si daca ei refuza sa mearga si sa ii dea documentele? Ei ca parinti au drepturi mai mari decat fiul decedatei?