Buna ziua! Dupa 7 ani mi a sosit o poprire, reprezinta cheltuieli de judecata. Eu am avut caliltatea de girant. Nu mi a venit nici o poprire acum 8ani ptr imp5umutat, aceasta facand cerere de sistae a popririi venite ei si luind angajamentul fata de societatea care i a acordat imprumutul sa il achite in rate. Danei i a venit poprirea intr un oras unde locuia. Eu avand mutatia in alt oras nu mi a venit sa ii achit acel imprumut doar cheltuielile de judecata venite acum la bej al localitatii unde aveam mutatia. E legal sa imi vina aceste cheltuieli daca eu nu am achiatta nimic la acel imprumut( nu am avut poprire)? Si sa imi vina doar mie nu si ei?
Buna ziua! Am o intrebare. Am avut un credit pe care l am achitat in 2017 prin poprire. Acum mi a sosit azi poprire pentru o suma care reprezinta doar taxe postale, onorariu executor si onorariu consultanta executare. totul facand 1700 lei. o chelt executare, o onorariu avocat si o taxe judiciare de timbru. Am vb la Bej si mia spus ca a venit dosarul anul trecut la ei si nu le as fi platit taxa de executare. DE aceea au trimis . CE pot face? E legal?Multumesc!Ma sperie!
Buna seara! Acum 2 saptamani, am vrut sa parchez masina si fara sa vreau am zgariat masina unei persoane. Am facut cu dansa intelegere amicala, dandu i copii dupa permis, CI, asigurare. Sa vazut ca stergand cu mana masina unde am zgariat o au ramas cateva dungute. Am facut si poza. Azi m a suna persoana spunandu mi ca firma mea de asigurari ia spus celui care ia intocmit dosarul de dauna ca nu ii deconteza decat 40% din dauna. I am spus ca nu cred asas ceva si sa imi dea nr celui care ia intocmit dosarul.Mia spus ca afost la mai multe service ri si ca aceasta ia cerut cel mai putin, 1700 lei.A zis ca ar fi fost si indoita usa ceea ce eu nu am vazut si ca trebuie schimbata . NU am fost de acord cu ce mi a zis referitor la pret. Cum o zgarietura sa coste 1700. si ca sa ii dau eu 60% ca daca nu merge la politie ca nu e de acord cu doar 40%. Mentionez ca in momentul lovirii a zis ca daca ii dau niste bani sa si o repare ea. Ce sa fac? NU cred ca daca platesc o asigurare aceea firma ii acopera doar 40% din duna.
Dumneavoastra figurati la compania noastra cu un contract restant din anul 2018, suma restanta fiind de 1676,20 Ron, aceasta suma fiind alcatuita din principal 850 Ron, dobanda 612 Ron si penalitati 214,20 Ron.
Ati deschis contractul cu nr. 00000000 in data de 10.11.2017 pentru limita in valoare de 850 Ron. Pana in acest moment nu este inregistrata nicio plata.
Pentru recuperarea sumei restante au fost trimise notificari pe adresa de e-mail si prin sms, am incercat sa va contactam de mai multe ori pentru a va aduce la cunostinta acest lucru, insa fara succes. De asemenea, numarul de telefon inregistrat nu mai era valabil.
In vederea rezolvarii pe o cale amiabila a situatiei, va propunem plata sumei de 1.462 Ron in rate lunare.. Eu stiu ca am achitat , voi cere extras la banca. Dar au revenit la mine dupa 2 ani? Ciudat...
Buna ziua! In luna a 10 an 2017 am facut un imprumut la viva credit ifn. Am achitat cateva rate dar apoi din cauza unor pb de familie (sotul a ramas fara job, mi a murit un copil, apoi cumnatul, tatal) nu am mai achitat. Anul trecut, am intrat sa aplic din nou. Am vazut ca am ramas cu un credit si cu penalizari. Mentionez ca din 2020 sigur nu am mai achitat deloc la ei. Cand au vazut ca am incercat sa accesez un nou credit, m au cautat telefonic si priin e mail ca sa achit acel imprumut. Acest lucru s a intamplat in aprilie 2023, deci trecand de atunci 6 ani. Le am spus ca dupa atata timp se prescrie si ca nu inteleg cum de nu exita dobanda. Au atasat apoi o dobanda si au cerut s achit macar creditul fara acea dobanda. I am amenintat cu instanta si nu m ai m-au cautat. Acum am primit iar mail de la colectare debite. Le am spus ca am dovada cu credit fara dobanda si ce mi au cerut siii dau in instanta. Mi au trimis ca sunt inbaza de date , ctr a raas resrant in baza de date , ca nu a fost trimisla executare sinaramas in cadrul companiei. si ca recuperarea se poate face pe cale amiabila. Prescriera a zis ca vizeaza dreptul creditorului de a recupera o creanta prin calea ecutarii silite. Mi au cerut sa le dau un nr de contact vaabil sau sa ii contactez eu. Ce pot face?
Buna seara! Copilul meu a murit intr un accident in Anglia. Am angajat un avocat roman cu cabinetul in Anglia care a ajuns la o intelegeere cu oponenintiisa imi dea o anumita suma, suma care reperezinta cheltuielile mele cu inmormantarea si parastasele. Am picat de acord sa accept aceea suma si astfel dosarul nu va mai merge in instanta la ei ptr a obtine o alta suma mai mare. Mi sa spus ca banii vor fi platiti in aproximativ 6 saptamani. Azi s a implinit 4 saptamani si am scris avocatei care se ocupa de caz. Mi a zis initial casocietatea asteapta un raspuns de la client cand va vira banii si in urma intrebarii mele daca ii vor vira in cele 2 saptamn=ani ramase din cele 6 mi a zis ca nu stie sigir si ca pot interveni intarzieri avand in vedere ca sunt mai multi oponenti. Vreau sa stii daca exista un termen in care se achita acesti bani sau stau la mana lor sa mai treaca un an , doi sau stiu eu cat. Avocata are contul meu si buletinul pe care mi lea cerut.
Buna ziua! este azil privat. Convorbirea cu mesajele dansului este pe telefonul sotului. Culmea se mai da si preot . Noi atunci pe graba ca plecam in concediu am senat acel ctr pe care ni la pus in fata fara sa stim ca se va schimba in timp. Ceea ce as dori ar fi un control al platii pacientilor. plus ca specifica ca in caz de decedeaza perosna adusa in 3 ore trebuie luata de acolo. Noi nu locuim in acest oras deci ar fi cam greu. Mie frica sa nu afle cine il acuza ca e in stare sa ne o puna la poarta.Multumesc
Buna ziua! Soacra mea este intr un azil din Bucuresti. Are handicap accentuat . Sotul a incheiat cu dl administrator de acolo un contract care specifica ca in acei bani sunt incluse serviciile de ingrijire a dansei. Medicamentele le cumparam noi. Dupa un an n sa spus ca le cumpara dansul si banii pentru aceasta sa ii viram in contul lui. Nu inteleg daca este asa ceva normal. Plus ca aceasta suma creste cum vrea el si daca am indrazni sa ne spunem nemultumirea ni sa spus ca o putem lua ca asteapta destula lume randul acolo. As vrea sa fac o sesizare undeva ptr ca nu mi se parea normala treaba. Plus ca intr o luna ni sa spus sa viram banii in contul mamei lui, Si cand am virat in contul azilului a facut spue ca sa ii platim inca o data in contul acela dat si ne reglam luna urmatoare. Unde pot face reclamatie fara sa fac rau soavrei. Un contri=ol trimis pe capul lui. In 6 luni a crescut pretul azilului cu 11 milioane
Multumesc de raspuns! Intradevar nu am achitat cei 850 lei plus dobanda calculata plus penalizare care vad ca a ramas constanta de o sapt. Ce pot face in acest caz. Mi au spus ca imi vor oferi un discount daca achit si nu il vor trimite la executor dosarul. Mi se pare ciudat ca dupa 5 ani ei au pastrat aceeasi penalizare si nu au facut nm in acest sens. Plus ca le am cerut dovada ca au incercat sa ma contacteze si ultimele emailuri sunt cele din 2018 februarie pe care il am si eu. Cum sa se fac interventia prescriptiei? Multumesc!
Buna dimineata!
Am facut si eu un credil la IFN viva acum 6 ani. Am achitat meru dobanda la ei ,nepermitandu mi mai mult intrucat am avut pobleme financiare mari. Ultima plata a fost in februarie 2018. Am ceerut o pasuire a platilor si dupa care , avand o pierdere mare in familie am uitat de acel imprumut. Saptamana trecuta am avut nevoie de un imprumut rapid si am apelat la aplicatie , unde figuram cu un imprm la ei. A doua zi am fost sunata de reprezentanti ca am de achitat aceea suma care daca adunam suma cu penalizarile era mai mica cu 200 ron decat ce figura. Au zis ca este aplicata si dobbanda de au ajuns la aceea suma, dar aceasta nu figura. Apoi am primit mesaj ca am de achitat cat era real ca adunare si ca imi vor acorda un discoun sa pot achita dupa ce vom ajunge la o intelegere cum pot rambursa. Altfel imi vor trimite dosarul la executor. De la ultima plata au trecut 5 ani. Pot face acest lucru? Ma pot executa prin executor? Sau incearca sa recupereze de la mine amenintandu ma? Multumesc! Sunt foarte speriata!