avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate vferi

Activitate vferi

Buna ziua!
Impreuna cu sora mea am mostenit de la tatal nostru un teren intravilan de aproximativ 30 ari. Din aceasta suprafata insa avem doar pe 13 ari acte (titlu de proprietate). Terenul pe care nu avem acte este defapt continuare a gradinii si a facut parte din aceasta proprietate chiar si in timpul strabunicilor. Ce putem face pentru a trece si acea parte pe numele nostru. Dorim sa vindem apoi toata prorpietatea.
Din cate am inteles de la un topograf "notarea posesiei" si asteptarea de 3 ani nu mai e posibila. Este adevarat?
Trebuie schimbata destinatia imobilului?
Se poate folosi ca punct de lucru (atelier) pentru o societate comerciala cu CAEN 1629 o anexa gospodareasca?
Buna ziua,

În cazul în care o societate comerciala cu activitate de comert online foloseste cutii de carton si folii cu bule pentru coletele trimise in tara, iar aceste ambalaje sunt achizitionate de la producatori/importatori din tara, cine va avea obligatia de a le raporta/declara la AFM ? Si care ar fi baza legala?
Multumesc
O datorie tinuta secret dinainte de casatorie a fost descoperita dupa ce suma cu care era executat sotul a lipsit din cont. Ce e de facut?
Am o casa de marcat pe care am folosit-o ca si casa de marcat fiscala, deci am introdus manual produsele vandute. Defapt au fost grupate in 16 departamente de produse. Acum am soft de gestiune magazin cu care pot sa dau comanda de imprimare bon fiscal.
Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva modificari in casa de marcat pentru a o folosi ca imprimanta fiscala sau pur si simplu o conectez la calculator si o si pot folosi.
Ordonanţa de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate spune astfel:
Art. 33.
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B (adică: A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu;) şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
Atunci care este baza legală prin care totuși eu trebuie să plătesc și partea care i-ar reveni din venitul din învățământ.
O angajată a firmei a ieşit în concediu prenatal.
Înainte să lucreze la firmă a lucrat în învăţământ. În luna noiembrie 2014 şi în martie 2015 a primit o sumă de bani câştigată în instanţă de cei din învăţământ pentru ceva nereguli la majorarea salariilor din anii precedenţi. Suma a fost impozitată cu toate impozitele ca şi un venit salarial. Aceste venituri cad în termenul de 6 luni pentru calcularea indemnizaţiei.
Întrebările mele sunt:
Această sumă este calculabilă la baza de calcul pentru indemnizaţia pentru concediul de maternitate?
Dacă da, atunci plătesc eu ca firma la care este angajată recent sau plătesc doar partea care i-ar reveni după salariul de la firmă?
Buna ziua,

In ce conditii pot cumpara ca SRL de la micii producatori (obiecte de artizanat, bijuterii, etc.) cu scopul de a le revinde?
Buna ziua,

Pentru confectionarea de bijuterii si decoratiuni din diferite materiale ce coduri CAEN trebuie activate?
In momentul de fata am activate urmatoarele:
1392 Fabricarea de articole confectionate din textile ...
1395 Fabricarea de textile netesute si articole din acestea ...
1396 Fabricarea de articole tehnice si industriale din textile
1512 Fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie ...
1629 Fabricarea articolelor din lemn, fabricarea articolelor din pluta, paie si alte materiale vegetale impletite
1723 Fabricarea articolelor de papetarie
1729 Fabricarea altor articole din hartie si carton
2229 Fabricarea altor produse din material plastic
2341 Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodaresc si ornamental
2599 Fabricarea altor articole din metal
3213 Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare
3299 Fabricarea altor produse manufacturiere
7410 Activitati de design specializat
8292 Activitati de ambalare

Mentionez ca folosesc materiale semifinite pentru confectionarea bijuteriilor care doar le asamblez. Acestea pot fi din metal, textile, lemn, ceramica, piele etc. Articolele decorative pot fi si ele din diferite materiale. De multe ori la cererea clientului: fete de masa brodate, huse, portofele, obiecte de ceramica, lemn, sticla pictate etc.

Pe alta parte mai folosesc folie adeziva (vinil) pentru realizarea de diferite decoratiuni, sabloane, materiale publicitare (decor vitrine, perete, auto etc.) si mai am activate urmatoarele:
1724 Fabricarea tapetului
7410 Activitati de design specializat

Intrabarea mea pana la urma este:
Daca au fost alese bine aceste coduri, sau unele nu sunt necesare? (Mie mi se par prea multe dar nu exista un cod special pentru Fabricarea de produse decorative)

Va multumesc