neavand un contract cu respectiva persoana este posibil sa fie vorba de o inselaciune, depinde si de corespondenta anterioara purtata cu persoana care v-a solicitat acest transfer, in orice caz aveti un drept la restituirea sumei transferate, patrimoniul persoanei beneficiare fiind sporit in mod injust cu aceasta suma.
Va trebui sa restituiţi suma, este o îmbogăţire fără just temei, dvs trebuie sa justificati mărirea patrimoniului dvs cu aceasta suma, dacă nu puteţi justifica este firesc sa restituiţi.
Odata ce a fost deja audiat, nu se mai poate face nimic in aceasta privinta, cu ocazia concluziilor pe fond mai puteti solicita instantei ca proba testimoniala deja administrata sa nu fie luata in consideratie datorita motivului expus de dvs.
Desigur ca si proba testimoniala este necesar a fi administrata insa trebuie sa fie analizat din perspectiva lg 31 convocatorul de sedinta si procesul verbal, acestea sunt, cred eu probele esentiale.
Răspunsul este afirmativ, persoana poate exercita permanent sau temporar o însărcinare retribuita sau nu în folosul unei autorităţi, instituţii publice, în acest caz este funcţionar public.
Din păcate răspunsul este negativ, nu va puteţi prevala de aceste dispoziţii.
În cazul unui astfel de răspuns ferm, ar trebui sfătuit userul şi cum sa exercite practic autoritatea părintească comuna ( principiul ) instituit de legea civila în materie, având în vedere ca din relatările sale a trecut o perioada semnificativa de timp de când nu a mai putut lua legătura cu cellalt părinte şi plecând de la semnificaţia instituţională a conceptului de autoritate părintească, ansamblu de drepturi şi obligaţii ale ambilor părinţi în legătura cu creşterea şi instruirea copiilor. Dezinteresul este chiar una dintre ( excepţii )
Este bine ca pana în prezent nu ati recurs la astfel de acţiuni şi nici nu trebuie sa va gândiţi la asa ceva, dacă va simţiţi oarecum ameninţat sesizat-o organele de poliţie.
Ati primit o opinie, nu o certitudine pt ca nu este posibil. Asa cum însă afirmati şi dvs, văzând comportamentul caracterizat prin dezinteresul total fata de problemele majore a minorului, nu este imposibil sa obţineţi exercitarea autorităţii unice.
La notariat trebuie sa mergeţi, competenta este data de ultimul domiciliu al defunctului x în speta dvs. Vi se vor comunica acolo taxe şi absolut tot ce va trebuie, certificat de deces, etc.
Răspunsul este evident nu, soluţia pt a conduce legal, copilul celor doi este moştenitor, ca descendent, fiind minor este reprezentat de părintele sau x.Obţine rapid certificatul de moştenitor şi apoi încheie asigurarea.