avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate buky

Activitate buky

Răspuns la discuția Accident usor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
,, Constatarea amiabilă exclude necesitatea unui proces verbal și rămâne o soluție alternativă utilă pentru persoanele care nu au fost afectate în urma accidentului rutier produs. Asigurările auto sunt foarte importante în cazul constatărilor amiabile deoarece aceasta este o condiție a efectuării procedurii." Ambele vehicule trebuie să fie asigurate pentru a putea fi întocmit acest proces. Daca o asigurare nu este valabila constatarea amiabila probabil ca este nula; cereti firmei la care ati incheiat RCA-ul sa va comunice in scris motivul ( baza legala) pentru care nu-l despagubeste pe pagubit.
Răspuns la discuția Probleme cu vecinul polițist
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca este politist nu-l ajuta cu nimic, conform statutului trebuie sa aiba o conduita ireprosabila atat la serviciu cat si in societate, incalcarea conduitei poate duce la raspunderea disciplinara. Daca strangeti probe audio si video puteti sa mergeti in audienta la seful sau direct si sa depuneti o sezizare ( verbala si in scris cu nr. de inregistrare), in functie de cele constatate acesta va trebui sa dea explicatii. Chiar daca scapa doar cu o avertizare verbala se va gandii de doua ori inainte sa se mai comporte astfel. Cred ca sesizarea se poate depune si online pe site-ul M.A.I.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu eu, pentru gard zidit trebuie autorizatie de construire si pentru a o obtine trebuie si acordul dumneavoastra, fiind la limita proprietatii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine v-a comunicat ca masina are sechestru? Cei de la inmatriculari sau cei de la finante? Este posibil ca masina sa fie in regula la finante dar sa figureze la Politie ca fiind cu probleme, au fost cazuri cu masini care au fost declarate furate in tarile de origine dupa ce au fost inmatriculate in Romania ( frauda de asigurari) si cei care le-au cumparat au ramas cu ele, fiind considerati cumparatori de buna credinta, dar nu le mai pot instraina.
Politia Locala probabil are acces la bazele de date privind evidenta persoanei si identifica proprietarul pe baza nr. de inmatriculare al autoturismului, in legatura cu contraventia, aceasta se poate aplica si in lipsa contravenientului in termen de 6 luni. Puteti contesta P.V. doar daca nu ati fost dumneavoastra cel care a parcat ilegal (masina dumneavoastra) dar va trebui sa indicati persoana care a savarsit contraventia, cineva va raspunde pana la urma.
Bună ziua, în urmă cu trei luni am achiziționat o casa formată din o cladire veche și o cameră (8x4) construită relativ recent, aceasta este construită pornind de la linia proprietății înspre interior iar în C.F. nu este trecuta suprafata casei și nu apare nici schița acesteia. Deoarece țiglele de pe casa veche si scheletul acoperișurilor erau degradate am început renovarea acoperișului fără a modifica structura acestuia. Când m-am apropiat de finalizarea renovării, vecina mi-a cerut să opresc lucrările deoarece, spune ea, anexa a fost construită ilegal în urmă cu 5 ani și nu am dreptul să renovez fără acordul ei, am fost amenințat cu plângeri la organele competente. Menționez că anexa nu avea țiglele pe ea în momentul cumpararii, era facut doar scheletul de lemn si ca vânzătorul nu mi-a comunicat că anexa este construită fără autorizație. În Planul de Situatie emis de primărie pe locul construcției apare o magazie, nu există alte schițe sau planuri. Ce pot sa fac pentru a nu ajunge la demolarea construcției ? Este posibil recuperarea unei sume de bani de la vânzător în cazul demolarii? Multumesc.
Multumesc.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Pe cale de actiune oblica se poate dispune obligarea debitorului la intabulare si receptie. Se formuleaza plangere penala la organele de cercetare penala.

Exista un dosar deschis pentru executare silita dar executorul spune ca nu poate scoate imobilul la licitatie pana nu este intabulat. Debitorul refuza receptia si intabularea cladirii, speram ca prin plangere sa il determin sa o intabuleze.Contractul de imprumut a fost facut in 11.2019, cine ar trebui sa constate savarsirea evemtualelor infractiuni?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Puteti sa formulati plangere penala pentru infractiunile de fals si de inselaciune, insa, incercati si pe calea civila recuperarea sumei achitate. Termenul pentru introducerea plangerii penale este de 3 luni de la data constatarii savarsirii infractiunii iar pentru actiunea civila/executare silita 3 ani de la data la care trebuia restituit imprumutul.

In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei persoane care a girat, cu acte notariale, cu un imobil care conform extractului de carte funciara era format din teren si casa de locuit, declarand totodata ca pe teren se afla si o constructie noua care nu era intabulata. Deoarece imprumutul nu a fost returnat la timp s-a ajuns la executare silita, moment in care s-a constatat ca, casa de locuit stipulata in CF nu mai exista, aceasta a fost demolata in anul 2016, in locul acesteia era ridicata o constructie noua care nu era nici macar receptionata de catre primaria unde se afla, executarea imobilului devenind foarte complicata. Deoraece susnumitul a declarat la notar ca imobilul se afla in circuitul civil asa cum reiese din extrasul CF, as putea depune o plangere penala pentru savarsirea eventualelor infractiuni de fals si inselaciune?
Buna ziua, pentru un imprumut in bani, fara dobanda, facut la notar, intre doua persoane fizice, care nu a fost rambursat la timp si se afla in faza de executare silita, se pot cere daune materiale pentru perioada scursa de la data cand trebuia returnat imprumutul pana in prezent? Multumesc.