avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate lidiao

Activitate lidiao

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, am facut o modernizare la un mijloc fix, am scos piesa nefolositoare si am adaugat modernizarea. Notele contabile le-am facut. dar imi da diferenta in registru imobilizari, exact cu piesa scoasa,si contabilitate.Ce trebuie sa fac ?
Multumesc
Buna ziua, am niste clienti care sunt radiati, am obtinut de la registrul comertului pt fiecare client in parte "Certificat Furnizare informatii de baza". In baza acestor certificate doresc sa inregistrez soldul clientiilor pe cheltuiala deductibila. Doresc sa imi spuneti daca procedez corect cu inreg.contabile:
-inregistrarea pierderii din creanta:
654=4111 sold. Tva pentru acesti clienti a fost platit pt ca sunt dinainte de 2013 cu TVA incasare. Pot sa trec toata suma ca si cheltuiala deductibila? Fara sa mai cer ajustare TVA?
Va multumesc anticipat
Buna ziua, am urmatoarea speta: in urma unor lucrari de evacuare pamant pt un client, acest pamant rezultat eu nu l-am dus l-a rampa, ci l-am pastrat pt mine ca sa il vand unor clienti ca si umpluturi . Cum inregistrez acest material in gestiune si ce documente , harti trebuie sa intocmesc ca sa fie bine, de asemenea este necesar sa introduc cu pret?
Multumesc
Am acordat imprumut unui salariat, vreau sa ii iau dobanda,pot sa iau dobanda bnr din data semnariicontractului? Sau cum ar trebui procedat cat mai corect?
Multumesc
Discuție RCA
Buna ziua, a intrat in vigoare noua lege privind RCA? ma intereseaza la camioane de mare tonaj. Pana in prezent nu s-a facut nici o modificare, nici de pret si nici de perioada.
Multumesc
Buna ziua,am nevoie de un model contract prestari servicii pentru executarea unor drumuri de acces, iar plata acestor lucrari se va face cu un apartament si restul in bani. Va multumesc anticipat
Buna seara, am un camion cu macara si bena,am vandut unui client macaraua si altuia bena, si mi-am cumparat o bena noua, s-a amortizat partial. Cum inregistrez in contabilitate aceste operatiuni?
Buna ziua, am o rugaminte daca puteti sa imi explicati ce inseamna ceea ce am primit: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtei în consecinţă: Anulează cererea formulată de creditoarea SC ...........SRL în contradictoriu cu debitoarea SC ...., cu forma de înregistrare în România ..... , cerere având ca obiect ordonanţă de plată. Respinge ca nefondată cererea formulată de debitoare de obligare a creditoarei la plata cheltuielilor de judecată. Atacabilă cu cerere în anulare în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la sediul instanţei specializate. Pronunţată în şedinţa publică din 4 februarie 2016.
Buna ziua, am un II in sistem real, platitor de tva, si in 2014 am avut achizitie intracom, am depus decl.092,am trecut la plata lunara a TVA, in 2015 nu am avut achiz.intrac., iar acum in 2016 trebuia sa depun 070, dar am uitat. Acum vreau sa o depun dar ce trebuie bifat doar la perioada fiscala trimestriala? si la contributii ce trebuie sa fac? sau daca nu o mai depun? nu pot sa raman la plata lunara? daca vreau
Buna ziua, ce avantaje si dezavantaje sunt daca vreau sa bag un client in insolventa? Are sa imi achite un sold de 250.000 lei. Specific ca acest client este din Italia, cu succursala in Romania