avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate claudiabc

Activitate claudiabc

Buna!

In urma expertizei Comisiei Nationale am primit prelungire concediu medical cu 60 de zile peste cele 180, insa dupa trecerea celor 60 de zile nu m-am recuperat fiind incapabil de a desfasura munca.
Precizez ca am avut un accident de masina grav cu fractura deschisa si cu complicatii de algoneurodistrofie. Am folosit carjele pana acum 3 saptamani, iar acum baston si urmez program de recuperare.
Sunt asistentul personal al unui minor de 7 ani cu autism caruia nu ii pot asigura securitatea in mediu exterior (drum la terapii,).
Care ar fii procedura pentru a mai primi prelungire concediu medical? La cine trebuie sa apelez ?
Va multumesc
CONCEDIU MEDICAL IMEDIAT DUPA CCC. CARE VA FI BAZA DE CALCUL?
Discuție Amenda parcare
Plata parcării se poate face doar cu card sau sms. Ce fac dacă nu dispun de aceste facilitați la momentul respectiv? Primesc amenda??
E discriminatoriu. Am Cash dar nu am unde sa plătesc cu Cash . Doar card sau sms sunt acceptate.
Va multumesc
Buna ziua,

Dețin un Audi A3 implicat in scandalul dieselgate. Mașina a fost adusă din Canada.
Am contactat Audi Romania pentru a efectua reparația softului și mi s-a sugerat sa transport mașina in Canada Pt reparație . ???
Țin sa precizez faptul ca toate mașinile VW, Audi afectate de dieselgate trebuie reparate pe gratis. Având in vedere ca Audi susține Service World Wide intenționez sa dau in judecată Audi pentru neefectuarea serviciului “ oriunde in lume” așa cum susține politica companiei.
Caut un avocat cu cunoștințe in aceasta problema “ dieselgate gate” care sa ma reprezinte in proces.
Va multumesc
In vederea obținerii certificatului de naștere românesc este necesară legalizarea certificatului de naștere canadian?
Părinții copilului sunt romani iar copilul s-a născut pe teritoriul Canadei unde i s-a eliberat certificat de naștere canadian. Acesta a fost supralegalizat și apostilat la Consulatul României in Canada.
Întrebarea este: pentru întocmirea certificatului românesc pe teritoriul României avem nevoie de legalizarea certificatului de către MAE România ?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc de raspuns!
Imi puteti spune conform carei reglementari?
In perioada intre terminarea celor 126 de zile de concediu de maternitate si data in care o sa depun dosarul de crestere a copilului as putea sa ma intorc la locul de munca? Ideea e ca nu am toate actele necesare depunerii dosarului. As putea sa revin la servici pentru 2 saptamani si abia apoi sa fac suspendarea contractului?
Discuție CNAS
As avea o ontrebare .
Unde as putea sa vizualizez lista cu analizele medicale decontate de CNAS si care sunt criteriile de acordare.
Am observat ca lista de analize difera de la casa la casa (difera in functie de judet).
Conform carei legi/ ordonante etc., se stabileste lista de analize medicale decontate in functie de judet.

In Cluj, spre exemplu la clinica de infectioase se deconteaza profilul TORCH cu bilet de trimitere de la medicul de famile. In judetul Alba NU sunt decontate. de ce aceste diferente? Fiecare casa are reglementarea proprie?

Va multumesc mult..
Dialine
Buna ziua,

Comisionul de administrare cont este legal? Auzisem ca nu ar fi legal. Ar fi o lege sau o hotarare care ar preciza acest detali?
Am facut un imprumut de la banca [EDITAT denumire banca] in anul 2006 si sunt taxata cu un comision de administrare credit de 0.200%.
Este legal acest comision?As putea sa depun o plangere?

Va multumesc pentru timpul acordat
:sorry: