Divort cu 2 copii - se doreste separatia de bunuri , toate propietatile raman la copii si sotie . Ptr toate propietatile ea imi ofera 150000 euro (ele valorand 400000 euro). Dupa divort si separare de bunuri se poate anula aceasta separatie de bunuri , daca vor exista anumite popriri pe persoana mea?
Multumesc.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu majuscule).
Buna ziua, daca se doreste trecerea propietatii pe numele sotiei si a copiilor care ar fi metoda cea mai ieftina din pct de vedere financiar ,eu las toate imobilele ea imi ofera o suma de bani , cash. Un notar mi-a spus ca se poate face trecerea propietatilor prin contracte de vanzare-cumparare (comision /tranzactie) si la valoarea actuala a bunurilor. Exista si alte variante? multumesc
in caz ca se solicita falimentul nu este atras la raspundere administratorul?
buna ziua, am un teren pe persoana fizica pe care l-am dat sub forma de comodat societatii ptr a construi. Autorizatia am scos-o pe persoana fizica, firma a construit, darea in folosinta pe persoana fizica. Firma , este corect sa-si deduca tva-ul pana la perioada de dare in folosinta?....daca tinem cont ca darea in folosinta este pe persoana fizica(in aceasta perioada a stat "gratis").multumesc
BUNA ZIUA, AM AVUT FIRMA, NICIODATA NU AM RISICAT DIVIDENTE, NU AM AVUT SALARIU MARE INSA BUNURI IMOBILIARE AM .
POATE "STATUL" SA CONFISTE BUNURI DACA NU AM DOVEZI PTR PROVIENENTA BANILOR IN CAZUL UNEI CERCETARI ?
...MULTUMESC
cand se pote solicita returnarea marfii, la primul termen ?....poate refuza partenerul(creditorul) returnarea? mersi
Am o datorie fata de un partener de 50000 ron, fara contract , fara file cec, b.o.
Acesta , mi-a deschis la tribunalul comercial "insolventa" , prima infatisare fiind la sfarsitul lui mai . In acest moment nu dispun de acesti bani. Se poate obtine o esalonate a platii sau returna marfa furnizata de partener ?....MULTUMESC
Multumit sunt , a asfaltat si a adus canalizare....DAR.....a intrat fara voia mea pe teren si platesc impozit pe domeniul public. Maine poate imi asfaleaza si locul de casa fara sa ma intrebe.Care ar fi daunele care se pot castiga in proces?...Exista un "barem"/mp....multumesc
BUNA ZIUA, am cumparat un teren in 2008 , 1300 mp din care 300 mp erau exact in zona in care urma ca sa se asfaleze. 2 ani nu am mai mers pe la terenul respectiv. Cand am facut prima vizita dupa 2 ani , am vazut ca sa asfaltat dar ....nu ma intrebat nimeni daca poate sa intre pe "cei 300 mp". Am fost la primarie si mi-a spus ca nu e problema lor , nu ei au asfaltat si pot aduce la "forma initiala".
Eu platesc impozit si pe cei 300 mp ...asfaltul este ok...dar totusi nu ma intrebat nimeni daca poate asfalta aceea zona. Pot cere despagubire in instanta pentru cei 300 mp?...sunt ceva sanse sau ....."mori de vant"?....multumesc
daca se face un comodat in care se specifica ca firma poate sa-si desfasoare activitatea 36 luni(valoare piata-chirie) in contul investitiei facute?...multumesc