avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate aurelia1

Activitate aurelia1

Are termen de valabilitate, dacă e vorba de o casă de la țară la care nu s-a făcut nicio modificare?
Încalc vreo lege dacă, pt. a preveni furtul dintr-o locuință de la țară, unde locuiește un bătrân neputincios de 90 de ani, folosesc curent electric la 220 v pe clanțele ușilor de acces în locuință?
Deși am plătit din apr. 2017 toată suma (pt. care am o chitanță de mână!) pt. întocmirea unei documentații simple de transformare a unui spațiu de locuit în spațiu comercial, proiectantul mă duce cu vorba, ba chiar îmi mai cere și bani în plus! Cui mă pot adresa, înafară de justiție, pt. a-l determina să rezolve ptoblema? Poliție, Protecția Consumatorilor, arhitectul care-i verifică documentația, arhitectului-șef al județului?
Răspuns la discuția Contract comodat fals
Scuze, trebuia să scriu FALS! Eu am refuzat propunerea, dar voiam să știu mai CONCRET ce risc!
M-a rugat un prieten să-i fac un contract de comodat unei persoane de naționalitate turcă, care are afaceri prin țară, pt a demonstra autorităților că are un domiciliu stabil. Ce risc eu în acest caz, pt că el o să locuiască în altă parte, doar pe hârtie stă la mine?
am inteles ca mostenirile se considera bunuri proprii si nu se partajeaza la divort, dar daca banii obtinuti din mosteniri s-au folosit pt cumpararea de bunuri imobile, pe numele amandurora, se impart in mod egal?
E vorba de retrocedarile date dupa 1989, cf legii 10/2001, daca se considera "bunuri comune obtinute in timpul casatoriei" si daca se impart in mod egal ambilor soti divortati
e vorba de caini luati de pe strada,vaccinati si sterilizati,pe care-i tin temporar pana le gasesc adoptator
exista vreo lege care sa specifice nr max de caini pe care-i pot detine la o casa cu curte ?
la terminarea contractului de inchiriere,chiriasul avea o restanta de 4500 lei la plata curentului electric,pe care refuza s-o plateasca.Mentionez ca factura e pe numele meu iar contractul de inchiriere e intre ONG-ul meu si SRL-ul lui.Acum risc sa mi se opreasca curentul.Am intentat proces civil,dar am sanse ca pe calea ordonantei sa evit oprirea curentului,pana la solutionarea cauzei ?