avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate bogman

Activitate bogman

Buna seara tuturor am si eu o problema:
In anul 2005 am facut act de vanzare cumparare a proprietatii(casa batraneasca +anexe+teren total 1040mp) bunicii mele din partea mamei cu uzufruct viager bunica a decedat de 6 luni.
Mama mea decedata m-ai are o sora care a fost surprinsa sa afle vestea aceasta. Bunica m-ai detinea la camp 2.5ha teren agricol care acum se afla date in arenda si care banuiesc ca trebuie facuta succesiunea doar pe pamantul agricol.
Matusa mea refuza orice dialog cu mine si refuza cu inversunare sa facem succesiunea si banii care i-se cuvin din arenda (jumatate banuiesc cum ar fi normal).
Ce pot sa fac sa nu am probleme in viitor precum ca m-a folosesc de terenuri si cine stie ce roade bogate imi aduc si dupa aceea sa fiu pus in situatia sa-i platesc cine stie ce despagubire?
Va multumesc anticipat!
Buna seara tuturor utilizatorilor site-ului am si eu o problema acum 8 ani am cumparat o proprietate de la bunica mea prin contract de vanzare-cumparare o casa batraneasca din titlul de propietate rezulta ca detine o sup.de 1400 m2 dar in realitate nu au fost decat 1040 m2.
Vecinul din spate in urma unor procese de succesiune s-a constatat ca detine cu o sup. mai mare decat ii revine din actele sale cu 400m2 mai mult care sunt chipurile ale unei rude a sa. Pamantul acela poate fii al bunicii ? ce e de facut ? daca ma poate sfatui cineva? multumesc!
Discuție Amenda ISCTR
la un control in trafic am fost amendat cu suma de 4000 ron pt ca in adeverinta (formularul) pt ISCTR nu era bifat perioada de concediu si era bifat ca am lucrat pe un vehicul mai mic de 3,5t exceptat si contraventia s-a dat intr-o zi de lun,i duminica fiind nelucratoare si diagrama am bagat-o in aparat in aceasi zi din urma neavand decat acel formular precum ca nu am condus decat vehicule exceptate .
Ce pot sa fac in asemenea situatie , daca ma poate ajuta un coleg va rog frumos, multumesc!
va multumesc , am avut o discutie telefonica cu ofiterul care sa recomandat doar,, ofiter serviciul atat si numele si fara a declara vre-un grad si ma amenintat ca ,,ma tine in amenzi pana ma satur,, dupa ce l-am refuzat sa ma duc la politie spunand-ui sa ma citeze la domociliu si voi veni de aceea imi era frica , va multumesc!
Discuție martor p.v.
buna ziua, daca sunt oprit pe strada pentru a semna un proces verbal ca martor pot refuza imi poate face cineva ceva?
buna ziua, am si eu o intrebare catre consultantii forumului, acum 2 ani am vandut catre cineva o motoreta neinmatriculata facuta de mine artizanal din piese cumparate de pe net fara acte aceea persoana a fost surprinsa conducand motoreta pe un drum public neinmatriculata si fara a poseda permis de conducere la un an dupa ce eu i-am vandut-o lui.Am primit o citatie sa ma prezint la politie pentru a face o chitanta de mana precum ca i-am vandut-o si a da o declaratie. Piesele din care a rezultat motoreta nu au fost declarate furate.
Ce trebuie sa fac in cazul acesta si ce sa declar la politie sunt vinovat de ceva, nu stiam la aceea data ca aceea persoana nu poseda permis de conducere si nici nu stiu ce capacitate cilindrica are motorul folosit de mine la motoreta.
Va multumesc!
Răspuns la discuția clauza act vanzare cumparare
bogman a scris:

buna ziua, am si eu o intrebare am act de vanzare-cumparare pe o casa la tara din anul 2005 intre mine si bunica mea dupa mama, cu clauza de ,,uzufruct viager,, mama mai are o sora imi poate ataca cineva acest act mentionez ca bunica inca traieste si ce trebuie sa fac dupa decesul bunici. Va multumesc!

am uitat sa mentionez mama mea este decedata si prin vanzare rezulta ca i-am platit bunicii suma de 45 milioane lae la aceea vreme mai poate face cineva ceva ?

buna ziua, am si eu o intrebare am act de vanzare-cumparare pe o casa la tara din anul 2005 intre mine si bunica mea dupa mama, cu clauza de ,,uzufruct viager,, mama mai are o sora imi poate ataca cineva acest act mentionez ca bunica inca traieste si ce trebuie sa fac dupa decesul bunici. Va multumesc!
Răspuns la discuția impunere de plata
mi-au facut o oferta sa imi dau demisia cu acordul ambelor parti daca imi fac lichidarea pana se va deplasa masina din Franta in Romania dupa aceea mai imi pot face ceva pt. ca nu am incredere in ei de aceea va intreb. va multumesc frumos ca m-ati ajutat.
Răspuns la discuția impunere de plata
va multumesc frumos pt. raspuns asta ar insemna ca trebuie sa platesc banuiesc care ar fi calea cea mai convenabila pe care o credeti dvs. va multumesc?