avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate camelia_30

Activitate camelia_30

Răspuns la discuția Datorie?!
Multumesc pentru raspuns!
consider ca in această situație nu se putea ajunge dacă se proceda regulat la verificarea înregistrărilor din registrul de casă, precum și la concordanța dintre chitanțele emise și înregistrarea acestora în fișele locatarilor.
Concu alte cuvinte această problemă reprezintă un viciu de procedură deoarece atât administratorul blocului din acea perioadă, cât și comisia de cenzori aveau obligativitatea de a ne informa, în timp util, despre această situație.
Am dreptate?
Comsia de cenzori nu este direct raspunzatoare conform art. 33, alineat 3- Pentru neîndeplinirea atribuţiilor ce le revin, cenzorul sau cenzorii asociaţiei de proprietari răspund personal sau în solidar, în faţa legii şi a proprietarilor, pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
Discuție Datorie?!
Buna ziua!
Doresc să vă expun pe scurt problema cu care se confruntă mama mea.
Noul administrator al asociației de proprietari i-a adus la cunoștință că are o datorie din perioada 2010-2016 in valoare de 900 de lei.
Menționez că la avizier nu a apărut niciodată cu aceasta suma restanta.
Are obligația să achite aceasta așa zisa datorie? Comisia de cenzori de ce nu s-a autosesizat?
Știu că orice datorie se prescrie în termen de 3 ani.
În speranța că îmi veți spune care este cadrul legal pentru a rezolva această situație, vă mulțumesc anticipat!
O zi plăcută!
Discuție Datorie!?
Buna ziua!
Doresc să vă expun pe scurt problema cu care se confruntă mama mea.
Noul administrator al asociației de proprietari i-a adus la cunoștință că are o datorie din perioada 2010-2016 in valoare de 900 de lei.
Menționez că la avizier nu a apărut niciodată cu aceasta suma restanta.
Are obligația să achite aceasta așa zisa datorie? Comisia de cenzori de ce nu s-a autosesizat?
Știu că orice datorie de prescrie în termen de 3 ani.
În speranța că îmi veți spune care este cadrul legal pentru a rezolva această situație, vă mulțumesc anticipat!
O zi plăcută!
Discuție Este legal?
Buna seara!
Vă expun pe scurt ceea ce s-a întâmplat de curând la locul meu de muncă..
Directorul unității de învățământ dorește că în toate sălile de clasă sa monteze camere de filmat. În Consiliul profesoral, 60% au fost de acord sa fie înregistrate orele video și audio.
Întrebarea mea se referă la legalitatea acestei decizii. Este legal sa fiu filmata fara acordul meu?
Unii profesori sunt de acord, alții nu.
Vă mulțumesc!
O seara plăcută!
P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si trebuie sa ma inscriu la MasaCredala.ce sanse am sa castig si sa imi recuperez salariile +concediul de odihna pe 1an si 5luni+cheltuielile aferente judecatii?
va multumesc!!!!!
incepand cu data de 1martie m-am angajat la o firma de paza cu contract de munca pe 3 luni in prima faza urmand ca dupa aceasta perioada sa inchei un contract pe perioada nedeterminata dar cu conditia de a completa o demisie in alb.in ziua 22 martie 2013 a fost programata o sedinta in alta localitate la care nu puteam ajunge din motive financiare,motiv pentru care am apelat la superiorul meu pentru a putea ajunge la sedinta impreuna cu dansul cu masina firmei(drumul acestuia trecand prin zona unde locuiesc),stabilind punctul de intalnire o anume statie de autobuz urmand a ne intalni in 5 min.am ajuns la punctul stabilit din timp util (2min.) si dupa ce am asteptat 15 min. si am vazut ca nu vin, am scos telefonul din geanta pentru a-l suna,moment in care am observat ca am fost apelat de superior.nu am auzit tel. avandu-l in geanta.sunandu-l a raspuns directorul firmei care mi-a adus la cunostinta ca sunt concediat din acest motiv.mentionez ca nu am vazut masina sa fi trecut prin fata locului stabilit.este posibil sa fiu concediat dintr-un astfel de motiv in timpul meu liber , mai ales ca toate actele necesare angajarii,respectiv(atestat,vizita medicala,cazier.....,cat si deplasarile la sedinte fiind suportate de mine.consider ca la aceasta firma au loc abuzuri din partea directorului, avand mai multi colegi carora li s-a cerut demisia din motive absurde.ce pot face in acest caz?

va multumesc!!!!
va multumesc pentru toate raspunsurile date!
am fost la politie, problema fiind urmatoarea: reclamantul nu doreste sa ne ia boxa( pentru ca a spus ca nu ne-ar da 350 de lei pe asa ceva), insa ne-a reclamat ca i-am fi furat lucrurile pe care le avea in boxa( cateva bucati de lemne, un radio din 1900 toamna,doua tablouri cu fotografiile parintilor etc.:hammer: ) nestiind de fapt ca fratele decedat ne-a dat boxa goala.
cei de la politie,ne-au spus ca vor trimite dosarul la procuratura. pentru ce, oameni buni?
nu are martori ca ar fi avut asa ceva in boxa! putea sa zica ca avea un seif cu valuta sau cu lingouri...sa scot eu aceste lucruri pe care nu le-am vazut in viata mea?
am ajuns de tot rasul! pentru o amarata de boxa de 7 metri patrati!
Multumesc pentru promptitudinea dvs!
Boxa nu apare in contractul de vanzare-cumparare al proprietarilor!
De pe o zi pe alta, nu am cum sa imi iau un avocat. Timpul este prea mult scurt!
Vroiam sa va intreb, mai exact, cum voi proceda? Eu dau o declaratie ca nu am nimic de ascuns,dar daca nu se poate sa raman cu boxa,imi vreau banii inapoi !

(EDIT - Va rog sa nu mai folositi exclusiv litere mari)
buna ziua! am si eu mare problema! azi am fost citata in calitate de faptuitor in cauza in urma plangerii penale facuta de un urmas al unei familii ce a locuit in blocul nostru.
mentionez ca familia aceasta a decedat in urma cu cativa ani. aceasta familie are doi baieti. unul care a locuit la noi in scara si cu care am avut noi de-a face. neavand bani din ce trai pentru ca nu mai reusea sa isi achite cheltuielile lunare, a venit la noi si ne-a dat boxa pe care o avea(mentionez ca niciun proprietar din bloc nu are acte pe boxe,fiind un spatiu comun.noi i-am dat 350 de lei pentru aceasta,el renuntand la ea in favoarea noastra. acesta a decedat si el anul trecut.
acum celalatat baiat,ramas in viata, se judeca cu sotia fratelui lui decedat pentru a-si imparti averea, iar la impartire au adaugat si boxa.
cum sa primesc citatie azi ca a doua ZI sunt chemata cu avocatul la politie#-o? astia au innebunit?
cum sa procedez? ce ma sfatuiti sa fac? eu renunt la ea,dar banii cine mi da inapoi?
multumesc anticipat!
astept urgent solutiile dvs!
buna ziua! firma la care lucreaza persoana x a reziliat contractul cu alta firma,persoana x fiind pusa in situatia de a-si da demisia. problema este ca persoana x nu si-a primt salariul pe ultimele 2 luni. care este procedura de recuperare a salariilor restante?
multumesc anticipat!