Buna ziua, Lucrez la societate care trimite angajatii la cursuri. Intrebarea este daca angajatii care sunt concediul medical (pentru sarcina) sau concediu de odihna luat inaintea medicalului mai pot beneficia de aceste cursuri. In momentul de fata societatea refuza dreptul la aceste cursuri pe motivul ca nu se mai pot acorda pe perioada concediului.
Am si eu nevoie de ajutor cu o monografie contabila privind scoaterea din gestiune a unor mijloace fixe :
cazul 1 in care au fost cumparate laptop-uri si telefoane si date mai departe ca bonus angajatiilor as dori sa stiu daca aceste bonusuri sunt de natura impozitarii sau nu si ce note contabile ar trebui inregistrate
cazul 2 am niste laptop-uri care au fost ridicate in urma unei perchezitii si as dori sa stiu daca pentru ele trebuie sa creez un provizion sau nu.
Multumesc
Am facut o rectificativa in luna martie 2015 pentru iulie 2014 la declaratia 112, cand ar trebui sa inregistrez in contabilitate aceasta rectificativa in anul 2014 la decembrie sau in anul 2015 in martie? Mentionez ca inca nu am depus bilantul pe 2014. Mi s-ar parea corect sa inregistrez in 2014 avand in vedere ca e o cheltuiala aferenta anului trecut. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Multumesc
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati intr-o problema :
O societatea comerciala platitoare de TVA din Romania , inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari , presteaza servicii de paza pe teritoriul Romaniei la un imobil . Factura fiscala pentru prestari servicii de paza se intocmeste pentru o societate" - care are sediul social in UE. Imobilul din Romania este un hotel, firma din Cipru este actionara a hotelului din Romania. Puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza dpdv fiscal ?
Ma intereseaza :
1. serviciile de paza se factureaza cu TVA sau fara ? si conform carui articol din lege?
2. Societatea " C" ar trebuie sa aibe reprezentanta in Romania ?
Un client de-al nostrum a intrat in faliment si nu mai are cum sa ne achite datoria. I
in urma unor discutii s-a stabilit ca vom lua niste utilaje de la el nefunctionale si le vom da la casat pentru a recupera datoria.
Firma ne factureaza valoarea utilajelor la 60.000 acestea urmand a se vinde la remat cu 30.000, atat se poate recupera din valorea lor.
Care este monografia pentru achizitionarea utilajelor? Se inregistreaza pe 371 si se scad din gestiune 607 = 371, 607 fiind o cheltuiala deductibila sau nu, avand in vedere ca firma le vinde la jumatate din pretul achizitiei?
Datoria pe care o are clientul nostrum se va inchide cu contul 346 =4111?sau prin compensare ?
Firma noastra a incheiat cu o fundatie un contract de sponsorizare prin care noi acordam sub forma de sponsorizare servicii de paza in cadrul uni eveniment.
As dori sa stiu daca aceste servicii trebuiesc facturate sau nu si cum inregistrez in contabilitate sponsorizarea sub forma de servicii.
Multumesc
Firma de la care am achizitionat acele utilaje a intrat in faliment si aveau sa ne dea bani in schimbul banilor ne-a dat acele utilaje vechi pe care noi le-am dat la remat fier vechi sa obtinem bani pe ele.De aceea am intrebat cum inregistrez achizitionarea acelor utilaje avand in vedere ca ele nu au venit direct la mine in magazine ci s-au dus direct la remat.
Firma noastra a cumparat de la un client utilaje deteriorate si le vinde la remat pentru fier vechi la jumatatea din suma pentru care le-a cumparat.
Vanzarea deseurilor se face 4111=703
fondul pt mediu 635=4111 si taxare inversa
Ma poate ajuta cineva cu o monografie pentru inregistrarea deseurilor in contabilitate?
Ele se inregistreaza la materii prime si cum ma scad de ele? Cheltuiala este deductibila sau nu avand in vedere ca le-am vandut la jumatate din pretul de achizitie?
As avea o mica nelamurire legata de casale de marcat dara imi trebuie sau nu obligatoriu.Suntem o firma de paza, deci efectuam servicii atat pentru firme cat si pentru pesoanele fizice.
Este obligatoriu ca pentru persoanele fizice sa am factura cu bon fiscal sau e de ajuns numai chitanta?