avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate enjoy2013

Activitate enjoy2013

Discuție Punct de lucru
Buna ziua,
In cazul deschiderii unui nou punct de lucru in acelasi judet, cu mai mult de 5 angajati, este nevoie de un nou stat de plata si o noua declaratie D112?
Un angajat roman este detasat in Germania pentru 4 zile. Conform salariului din Romania are un minim de 975RON. Calculat la luna martie 975/176= 5,53lei/ora.In acest calcul intra diurna si alte prime?
Cum se calculeaza salariul brut al acestuia stiind ca se acorda pentru cele 4 zile salarul minim 8,5 Euro pe ora Legea Germaniei.
Va multumesc!
In cazul acordarii de beneficii angajatilor, care este tratamentul fiscal, atat angajat cat si angajator, la care se supun acestea? Acestea sunt beneficiile la care fac referire: serviciilor medicale - analize; activitatilor sportive; ochelarilor, la recomandarea medicului specialist; cursurilor seminariilor pentru dezvoltare personala; transportul in comun; abonament parcare; taxa lunara pentru gradinita si scoala.
Va multumesc!
Buna,
In ce conditii poti sa concediezi un reprezentant al salariatilor tinad cont de faptul ca este o restructurare de posturi?
Discuție CIM partial
La CIM cu timp partial (ex: una ora pe zi/5 ore/saptamana): daca avem o astfel de situatie, cu 5 ore pe sapt, avem posibilitatea legala de a stabili ca cele 5 ore le face lunea, de exemplu?
Cum face poate face dovada platii contributiilor de sanatate un angajat in Romania de origine slovena, in Slovenia?
In cazul incapacitatii temporare de munca a unei persoane aflate in delegare pentru 30 de zile, plata diurnei ramane integral? Dar in situatia concediului de odihna?
Buna ziua, sunt angajata unei companii din Romania si as vrea sa lucrez de la domiciliu din strainatate. Angajatorul nu s-ar impotrivi si ar fi de acord cu acest lucru. Imi puteti spune daca exista vreo specificatie legala care sa interzica acest lucru?
Va multumesc!
Decontarea taxei de obtinerea vizei este considerata avantaj in natura?