avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate mariuss_suciu

Activitate mariuss_suciu

Sunt interesat de acelasi subiect. Intentionez sa achizitionez un autoturism de la un parc auto din Italia si am gasit diverse pareri pana in prezent. Ar fi de ajutor daca are informatii cu privire la acest subiect.....sunt detalii pe care ar trebui sa le consider inainte de a achizitiona acest autoturism ? Ex. pe factura, trebuie sa scrie separat TVA ? si acest lucru sa fie reflectat din suma platita ?
Orice sugestie e binevenita.

Multumesc.
Hristos a Inviat !

Dupa cum spune si titlul, as dori sa stiu in ce conditii se poate muta contorul de energie electrica din apartament pe casa scarii, deoarece m-am apucat de renovat la apartament, si deja am refacut o parte din instalatia electrica cu un nou tablou, si urmatorul pas ar fi sa mut contorul in afara apartamentului.

Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva imi poate sumariza cum ar fi cel mai indicat sa procedez, si ce costuri implica aceasta actiune.

Multumesc,
Marius SUCIU
mariuss_suciu a scris:

Puteti detalia va rog ce inseamna "c/v" ?

L.E. Dupa ce am recitit m-am prins : Contravaloare vehicul.

Ca idee, masina daca avea KM reali in bord, pretul de vanzare era cu ~2500-3000 euro mai putin. Asadar, mi-as asuma KM daca vanzatorul m-ar despagubi cu aceasta diferenta cel putin. Stiu ca legislatia din Germania prevede 5 ani inchisoare pentru aceasta inselaciune.


Puteti detalia va rog ce inseamna "c/v" ?

L.E. Dupa ce am recitit m-am prins : Contravaloare vehicul.

Ca idee, masina daca avea KM reali in bord, pretul de vanzare era cu ~2500-3000 euro mai putin. Asadar, mi-as asuma KM daca vanzatorul m-ar despagubi cu aceasta diferenta cel putin. Stiu ca legislatia din Germania prevede 5 ani inchisoare pentru aceasta inselatorie.
Salutare,

Dupa cum se vede si in titlu, am avut neplacerea de a cumpara o masina din Germania care dupa ce am ajuns in tara s-a dovedit a avea KM dati inapoi cu mai bine de 140.000km.
Problema sta in felu urmator: La data vanzarii, dealer-ul din Germania i-a facut TUV ( verificarea tehnica ) 2.08.2016 , unde apar KM modificati (~202.000km) - vizibili in bord , am contract de vanzare-cumparare cu el, si am salvata oferta lui de pe mobile.de unde deasemenea km era 200.000km. Cu actele care le am, pot dovedi ca masina, la momentul cumpararii a avut ~200.000km.

Intrebarea mea este, exista vreo modalitate prin care as putea sa ii cer daune celui care mi-a vandut masina ? Probabil o modalitate ar fi sa compun un e-mail cu documentele pe care le am, trimis catre TUV (Registrul Auto German), probabil politia rutiera, etc (alte institutii).

Daca aveti vreo idee, sau sugestie cum ar treebui sa procedez, va rog sa ma lamuriti.

Multumesc,
Marius SUCIU
Buna seara. Ma lovesc de o problema, si nu stiu cum sa o rezolv, respectiv cine are dreptate si cine nu, insa tind sa cred ca eu am dreptate.
De aproximativ 3 ani, in fiecare luna vine o doamna care citeste contoarele de apa rece/calda la fiecare apartament in blocul in care locuiesc, dumneaei ocupandu-se de acest lucru la asociatia de care apartin.
Tot la doua luni, percepe o taxa de 4 ron (2 ron pt fiecare luna) deoarece se deplaseaza la fiecare apartament, si ii scuteste pe oameni de a fi nevoiti sa transmita ei index-ul contoarelor, insa problema este ca nu elibereaza niciodata chitanta. Azi a fost luata la intrebari pe motivul ca ii platim niste bani si nu ne da nici o chitanta pe acei bani, iar raspunsul a fost ca firma lor nu elibereaza chitanta pentru citirea contoarelor de apa. N-as vrea sa fiu naiv, insa mi se pare ciudat sa platesc si sa nu fiscalizeze acei bani nicaieri.
Al doilea aspect care mi se pare ciudat este faptul ca la fiecare 2 ani, vin doi domni reprezentanti ai firmei de contoare, si ne schimba contoarele cu altele care nu par noi (index-ul este diferit de 0) si percep o taxa de 50 Ron pentru aceasta actiune.

Ce parere aveti de cele de mai sus, este legal ce fac acesti domni ? Ce imi recomandati sa fac ?
Buna ziua. Am gasit astazi un carnet de la CEC, pe care scrie "Libret de Economii cu dobanda". Acesta mi l-au facut parintii mei cand eram mic si in care au pus la vremea respectiva niste bani. Carnetul a fost eliberat in februarie 1987, iar ultima actualizare in iunie 1993, moment la care mai erau 44 lei. Credeti ca acesta mai valoreaza ceva acum ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns, si Sarbatori Fericite !!!
Buna ziua. Astazi (4.7.2013) am fost avansat la locul de munca de la tehnician la inginer, si pot sa zic ca am semnat ca si primarul, am citit fugitiv, m-am grabit, probabil ca eram si putin emotionat si nu am luat in considerare salarul. Dupa ce am plecat de la departamentul de resurse umane si am inceput sa fac socotelile mi-am dat seama ca nu sunt deloc multumit de cresterea salariala si as vrea sa gasesc o cale prin care chiar daca am semnat, sa pot refuza oferta pe care ei mi-au facut-o in ideea ca totul se poate renegocia. Un aspect care mi-a sarit in ochi este faptul ca titlul documentului pe care mi l-au inmanat este: "Act Aditional nr. 10/19.07.2013" , iar noi suntem abia in data de 4.7.2013, nicidecum in data de 19.7.2013 cum este scris pe document. Credeti ca acest lucru poate fi o greseala prin care ei vor fi obligati sa imi refaca actul aditional si eu sa refuz sa il semnez?
Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h si am primit amenda. 9 puncte de amenda si 6 de penalizare. Din cate m-am documentat de pe internet, in acea comuna limita de viteza ar fi de 70km/h, ceea ce inseamna ca eu am depasit cu 25km/h limita legala. Cei care cunoasteti mai bine situatia, va rog sa ma lamuriti. Am fost inselat de agentul de la rutiera sau gresesc eu .
Eu cred ca trebuia sa iau totusi "cu 4 sau 5 puncte amenda si 3 puncte penalizare depasirea cu 21-30 km/h".

Daca este sa am eu dreptate, ce pot face acum ca sa nu mai platesc amenda? Mentionez faptul ca am semnat procesul verbal, insa cred ca acel proces verbal este gresit.
Multumesc.



"Sanctiunile pentru nerespectarea regimului legal de viteza sunt:

- cu 2 sau 3 puncte amenda si 2 puncte penalizare pentru depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- cu 4 sau 5 puncte amenda si 3 puncte penalizare depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 6 la 8 puncte amenda si 4 puncte penalizare depasirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda si 6 puncte penalizare depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile in cazul depasirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Brigada Rutiera"
Daca este cineva interesat de aceasta societate comerciala, scrieti mesaj privat.
Va rog sa ma indrumati unde as putea posta anunturi referitoare la acest SRL.