avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate danatmr9

Activitate danatmr9

Buna ziua! In luna Octombrie a anului trecut o Autoritate Contractanta a achizitionat de la societatea noastra servicii de dirigentie de santie la un obiectiv de investitie constructii.. Executia lucrarilor la obiectivul de investitii a inceput doar acum si am aflat ca Autoritatea Contractanta a contractat serviciile de la alt prestator de servicii. Am verificat si, intr-adevar, in luna Decembrie 2017, a achizitionat aceleasi servicii pe care ni le atribuise noua prin SEAP unei alte firme. Va rog sa ma ajutati, se poate anula acest contract semnat cu celalalt prestator de servicii si sa se incheie cu noi contractul? Multumesc anticipat!
Si trebuie mers la un avocat sa legalizeze noul statut? Aurel Fleancu a scris:

Operatiunile se fac la Registrul Comertului - va fi nevoie de un Act Constitutiv actualizat.

Buna ziua, Suntem 5 asociati intr-o firma. Patru dintre noi dorim sa cedam 1% ca sa ii "dam" 4 % celuilalt asociat. Ce pasi trebuie urmati? Hotararea AGA este suficienta sau trebuie sa legalizam un "act aditional" la statutul societatii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Cum pot sa vad dosarul unui alt ofertant la o licitatie? E vorba bineinteles de ofertantul castigator. Noi am fost pe locul 2. Adineaori am primit Comunicare de oferta admisibila, dar necastigatoare, fiind clasati pe locul 2. Multumesc anticipat!
Buna ziua! La o autoritate contractanta, pe cat timp pot sa fie maxim incheiate contractele de prestari servicii? De exemplu, un contract de medicina muncii din 2012 avand perioada valabilitate 1 an, dar cu clauza ca "durata contractului se prelungeste cu cate un an daca niciuna din parti nu reziliaza", contractul mai este valabil - pe timp nedeterminat sau trebuie incheiate noi contracte prin achizitii directe sau chiar proceduri unde impune valoarea estmata?
Multumesc!
E contract proiectare si executie. Nu cred ca e FIDIC
As avea nevoie urgent de urmatoarea informatie: exista vreo reglementare legala care sa stipuleze ca O INSTITUTIE PUBLICA nu poate constitui o garantie ( prin instrument de garantare / asigurare / virarea unei sume de bani ) pentru a participa la o licitatie de prestari servicii unde se solicita garantie de participare si apoi daca se semneaza contarctul garantie de buna executie?
Buna ziua,
In cadrul unu contract de executie si proiectare ( impreuna ) in cadrul licitatiei ( procedura simplificata , in 2016 ) s-a ofertat un tip de aparat de climatizare care respecta 100% caracteristicile din caietul de sarcini.
In caietul de sarcini insa caracteristicile erau "utopice", dar si incorecte pentru zona unde se afla obiectivul de investitie.
In cadrul unei solicitari de clarificari, ofertantul ( declarat apoi castigator ) raspuns la o clarificare ca echipamentul produs de producatorul X respecta 100% caracteristicile ( prin raspuns chiar de la furnizor ).
Acum, in proiectul tehnic elaborat de un membru al asocierii castigatoare, proiect aprobat de ordonatorul de credite ( consiliu judetean ), s-a schimbat producatorul echipamentului cu un nou producator Y. Noul echipament respecta si el necesitatea beneficiarului, insa nu are aceleasi caracteristici din caietul de sarcini, care erau gresite si imposibil de respectat .
Cum se poate legal schimba producatorul, avand in vedere ca acum, comisia tehnica din cadrul beneficiaurlui nu doreste aprobarea schimbarii, desi aceasta s-a facut pe baza unor breviare de calcul si studii necesare proiectului tehnic ( studii si breviare care nu au fost elaborate in faza de Studiu de fezabilitate, ele nefiind necesare in acel moment?).
MULTUMESC!
La o institutie publica va veni in 2 saptamani o delegatie formata din 3 persoane, pe perioada a 4 zile, si dorim sa le asiguram masa - pranz si cina. Cum sa facem ?
Pentru consolidarea si reparaii capitale lunui obiectiv public din Cluj, proiectul tehnic a fost intocmit de catre o firma de proiectare in anul 2011. In contractul respectiv apareau clar faptul ca acest contract are valabilitate 1 an de la semnare si ca inceteaza sa produca efecte din 31.12.2013. Avand in vedere ca executia lucrarilor a fost demarata la inceputul acestui an si termen de executie este de 12 luni, dar si prevederile legii 10 / 1995 actualizata in 2016 , respectiv faptul ca una din obligatia proiectantului este " h) asigurarea asistenţei tehnice, conform clauzelor contractuale, pentru proiectele elaborate, pe perioada execuţiei construcţiilor sau a lucrărilor de intervenţie la construcţiile existente;" SE POATE ATRIBUI DIRECT contractul catre proiectantul initial, avand in vedere ca valoarea estimata este de 30 000 lei ( deci sub prag ) ? Suntem de parere ca atribuirea unui alt proiectant, care nu a participat deloc la intocmirea proiectului, este o idee nepotrivita, avand in vedere si drepturile de autor ale proiectantului initial, dar si raspunderea pe care el trebuie sa si-o asume pentru eventualele erori din Proiect. Multumesc!