Buna ziua!
In primul rand, se poate vorbi despre mostenire si rezerva succesorala doar la momentul in care s-a deschis succesiunea, respectiv data decesului celui care a lasat acel testament si nu la momentul intocmirii acestuia (anul 2009, asa cum rezulta din cele expuse de dumneavoastra).
Pe de alta parte, nu rezulta din cele relatete de dumneavoastra care este mostenitorul rezervatar pentru care va intereseaza cota.
Mentionez ca sunt mostenitori rezervatari descendentii, parintii si sotul supravietuitor al defunctului, iar cota acestora difera de la caz la caz.
Buna seara!
Pretul de vanzare al unui imobil este stabilit de comun acord de partile contractante.
In situatia in care pretul este vadit mai mic decat pretul de piata, persoanele interesate pot invoca nulitatea contractului pentru pret neserios.
Nu se poate pune problema imbogatirii fara justa cauza.
De asemenea, ca si principiu de drept, nu se poate invoca propria culpa in scopul anularii actului.
Aveti posibilitatea sa atacati in instanta hotararea consiliului local.
Buna ziua!
Inteleg ca doriti sa demarati o actiune intemeiata pe dispozitiile codului civil.
In atare situatie, cererea va fi intemeiata pe motivele de nulitate absoluta prevazute de Codul civil si nu pe inselaciune, care este o infractiune prevazuta de codul penal.
Buna seara!
Se pune problema daca acea persoana despre care faceti vorbire a acceptat succesiunea, expres sau tacit, in termenul prevazut de lege.
Faptul ca nu a pastrat legatura cu defunctul nu il inlatura de la mostenire.
Intrebarea initiala viza doar drepturile celei de-a doua sotii.
Evident ca si copii au dreptul la mostenire, fiind chiar mostenitori rezervatari.
Buna seara!
Din situatia expusa rezulta ca tatal dvs. este singurul mostenitor dupa decesul mamei, acesta acceptand succesiunea in mod tacit.
In referire la bunurile dobandite inainte de casatoria cu cea de-a doua sotie sau primite cu titlu de mostenire de tatal dvs de la parintii sai, acestea sunt bunuri proprii cu privire la care cea de-a doua sotie nu are niciun drept. In caz de deces al tatalui, cea de-a doua sotie vine la mostenire in calitate de sotie supravietuitoare.
Buna seara!
In speta de fata dvs. sunteti cel care aveti un act de vanzare-cumparare incheiat in mod valabil, astfel ca nu inteleg care este motivul pentru care doriti sa atacati chitanta de mana incheiata in 1994.
Pe de alta parte, inteleg ca posesorul chitantei de mana are si calitatea de mostenitor. In atare situatie, acceptand succesiunea acestuia ii revine si obligatia raspunderii pentru evictiune pe care o avea si autorul lui.
Buna seara!
Adresa instantei de judecata prin care i s-a pus in vedere baiatului dumneavoastra sa indice codul numeric personal, motivele de drept, etc. sunt in conformitate cu NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA.
In situatia in care nu se va conforma dispozitiei instantei, cererea de chemare in judecata va vi respinsa.
Buna seara!
In situatia in care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si nu a fost specificat vreun termen pentru a se achita sulta, puteti pretinde oricand acest lucru.
In situatia in care intampinati un refuz in sensul achitarii sumei de bani, va puteti adresa chiar si executorului judecatoresc pentru a se demara procedura executarii silite.
Atentie la termenul de prescriptie.
Succes!!