avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate itoma

Activitate itoma

Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. In timp s-au acumulat restante la plata cotelor de intretinere care depasesc 20.000 lei, sotul supravietuitor neavand posibilitati materiale sa plateasca. Fiul proprietarilor locuieste in apartament si refuza sa contribuie la plata cotelor.
Exista posibilitatea ca dupa obtinerea inscrierii privilegiului imobiliar, asociatia de proprietari sa ceara deschiderea succesiunii la notar pentru ca apoi, pe cale judecatoreasca, sa incerce recuperea restantelor de la mostenitori (parinte si fiu)?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Ajutor pentru incalzire
gaby di biasi a scris:

Avand in vedere ca parintii mei nu sunt in tara am refacut buletinul cu o alta adresa.Continui sa locuiesc in casa parintilor mei.Cand fac cererea pentru reducerea la caldura trebuie sa prezint copie dupa buletin iar eu rezult cu alta adresa.Asta era intrebarea mea .cum fac sa beneficiez de reducerile la caldura daca am alta adresa pe buletin.

Incercati cu o adeverinta de la asociatia de proprietari. Rugati sa se faca mentiunea ca ati locuit tot timpul la acea adresa.
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Reziliati imediat contractul de agent. Pentru perioadele in care veti obtine venituri in calitate de agent asigurari, casa de pensii va emite decizii de impunere prin care veti fi obligat sa returnati integral pensia.
Cunosc o situatie cand o persoana pensionata anticipat a fost obligata sa returneze 2700 lei pentru ca in decursul a 3 luni a avut venit net din contractul de agent de aproape 600 lei.
Răspuns la discuția Calcul pensie
Buna seara!
Pentru a putea face o estimare a pensiei pe care ar urma sa o primiti este nevoie de salariile si sporurile de care ati beneficiat in cei 34 de ani de cotizare.
Totodata, mai trebuie avut in vedere ca gradul de invaliditate il stabileste doar comisia de expertiza medicala.
Puteti sa intrati pe:
[ link extern ]
si daca aveti la indemana carnetul de munca (sau o copie), dupa ce va inregistrati pentru deschiderea unui cont, introduceti datele (salariile) din carnetul de munca si la final veti avea idee cam ce pensie ati putea primi. Nu este prea complicat.
Va doresc succes si Sanatate!
Referitor la modificarea Codului Fiscal aprobata in sedinta de guvern din 18.09.2013 privind “contributia la CASS a persoanelor care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor” am o nelemurire si anume:
La un venit obtinut din cedarea folosintei unui bun, ex.: inchirierea unei garsoniere cu o chirie de 600 lei/luna, venitul brut obtinut va fi de 7200 lei/an din care daca se scad 25 de procente (cheltuieli deductibile) rezulta un venit impozabil de 5400 lei/an.
Intrebarea pe care o pun este: Baza de calcul pentru contributia la plata CASS o va reprezenta suma obtinuta din chirii (ex.de mai sus = 5400 lei/an) sau se va avea in vedere acea prevedere care mentioneaza “salariul de baza minim brut pe tara”?
Multumesc!
Veti restitui doar pensia pe luna respectiva.
Restituirea se va face in baza unei decizii de impunere prin retinerea directa si esalonata din drepturile de pensie.
Răspuns la discuția Anveloparea blocului
NCorina a scris:

Presedintei nu ii convine ca informez corect lumea si ca nu mai semneaza nimeni.

Continuati sa faceti informari corecte si participati la sedinte. Este dreptul Dumneavoastra si trebuie sa va folositi de el.
Felicitari pentru implicare. =D>
Răspuns la discuția Calcul caldura
anagavriloaia a scris:
Se poate face calculul si la cei cu repartitoare, avem fisa fiecarui apartament, cu parametrii si asa mai departe.. si mai avem un program care calculeaza tot daca introduci tot ce este pe fisa de apartament.

Ordinul ANRSC nr.343/2010:
"Art. 43. - (1) Repartizarea costurilor pentru energia termica pentru încalzire pe baza indicaţiilor repartitoarelor de costuri, indiferent de sistemul de distribuţie adoptat, se realizeaza numai de operatori economici autorizaţi de ANRSC.
(2) Asociaţiile de proprietari/locatari, membrii şi administratorii acestora nu au dreptul de a face repartizarea costurilor pentru energia termica pe baza indicaţiilor repartitoarelor de costuri şi nici sa transmita datele rezultate în urma unor astfel de acţiuni operatorilor economici care presteaza servicii de administrare a imobilelor respective."
Răspuns la discuția Reziliere contract chirie
Puteti discuta cu proprietarul si, de comun acord, puteti incheia un act aditional la contractul de inchiriere pe care sa-l depuneti la Administratia financiara.
Proprietarul va trebui sa depuna la finanteo data cu actul aditional si Declaratia 220 rectificativa.
Cunosc o situatie asemanatoare cand s-a reziliat contractul de inchiriere dupa 2,5 luni.
Răspuns la discuția Calcul caldura
Nu este ilegal, dar nu puteti folosi datele inregistrate de repartitoare. Puteti face calculul in asa-numitul sistem pausal.