Mai exact aș vrea să întreb unde sunt prevederi clare asupra obligației de a contribui nu la reparații ci la modificări aduse ex. șarpantă pe bloc ce avea din construcție doar hidroizolație,etc. La noi în bloc o majoritate dorește o altă scurgere a blocului în canalizare...anulând-o pe cea originală care trebuie doar desfundată. Aici o majoritate poate lua hotărî pentru toți?
Am lucrat 2 ani cu contract de mandat ca preseinte de asocitie de proprietari si am avut un salariu de 550 ron, sub cel minim pe economie.Se poate? sau era obligatoriu sa am minimum pe ec.? Va multumesc!
Daca la o adunare generala ramane tot fostul presedinte in functie, trebuie sa-si faca alt contract de mandat sau sa-l reinnoiasca pe cel existent si in sarcina cui cade aceasta obligatie?(administrator, cenzor,presedinte).
Am fost dati in judecata noi, ca asociatie ,de un proprietar cu tavanul avariat de ploi.Noi, ca asociatie, facusem toate diligentele legale pentru a-l ajuta pe proprietar.Aici mentionez: sedinta pt a informa locatarii ,afisata printr-un anunt la loc vizibil si in timp util.Neavand nici un rezultat am mers cu tabel din usa in usa, insa oamenii au refuzat sa semneze deoarece au contribuit odata (2005) la plata acoperisului, plata la care proprietarul in speta nu a vrut sa contribuie.Am intrebat prin acel tabel pe locatari daca doresc ca asociatia sa intermedieze aceasta lucrare.Am primit un raspuns negativ, drept urmare ma intreb de ce am pierdut procesul atat timp cat oamenii nu vor sa lucreze prin intermediul asociatiei.Firma a fost aleasa exclusiv de proprietar,asociatia neavand nici o implicare.Repet intrebarea:de ce am pierdut procesul si trebuie sa returnam banii proprietarului atat timp cat noi am facut toate diligentele?Va multumesc!
Buna ziua ! As dori sa va intreb daca este obligatoriu ca in fiecare adunare generala anuala sa se faca alegeri pentru presedinte.Mentionez ca eu ca si presedinte am un contract de mandat pe perioada nedeterminata! Este legal?
Buna ziua ! As dori sa intreb (ca si presedinte de asociatie) daca am obligatia de a depune o garantie imobiliara ,iar daca nu as vrea sa stiu acelasi lucru vis-avis de administrator sau cenzor.In Bacau au aparut doua cazuri in ultima vreme care s-au lasat cu doi ani de inchisoare cu suspendare pentru administratori iar la capitolul popriri,acestia neavand nimic pe numele lor ,nu au avut ce sa le ia!
Multumesc!
Buna ziua,sunt ales de doi ani presedinte al unei asociatii de proprietari si cand m-am prezentat la Adunarea generala cu imputerniciri am descoperit o ambiguitate in lege....in lege se spune ca fiecare PROPRIETAR are dreptul la un vot pentru proprietatea sa dar cum facem in cazul in care sunt doi sau mai multi proprietari pe un apartament(ex. sot ,sotie)...intreb asta deoarece daca am avut imputernicire si de la sot si de la sotie s-a luat in calcul doar una din ele....va multumesc!
Ca in orice asociatie de proprietari si la noi exista divergente.Dupa o serie de jigniri si calomnii aduse la adresa mea,ca si presedinte ,as dori ca din asociatia noastra cu 430 de ap. sa exclud o vila de 6 ap. Care ar fi calea legala? Acestia au mai plecat dintr-o asociatie care acum nu ii vrea inapoi. Multumesc.
Buna ziua ! Sunt de curand presedinte al unei asociatii de proprietari din Bacau si as vrea sa stiu daca am dreptul si eventual ce consecinte negative as putea avea,daca la cadastru pun o hartie de proprire pe apartamentele datornicilor(2-3 ani sau mai mult fara sa stim ceva de ei), Am inteles ca in cazul acestei popriri nu vor putea vinde ap. fara sa ne achite suma restanta....dar am acest drept fara sa am un contract scris cu ei? Legea 2302007 e cam ambigua...va multumesc