Bună ziua. V-aș ruga niște sfaturi la o nelămurire. În urmă cu câteva zile părinții mei au avut parte de un șoc de curent care s-a soldat cu mai multe pagube materiale în ce privește electrocasnicele ( în valoare de câteva mi de lei ). Am fost să fac o sesizare la sediul companiei de distribuție , aceștia au fost și au făcut o constatare . Pe scurt , le-au spus părinților mei să ducă toată aparatura defectă la un service autorizat , de acolo urmând să facă primească o chitanță și să primească un anumit procent din valoarea produsului la data achiziției (procent care scade direct proporțional cu cât data achiziției este mai îndelungată) . Așa este legal să se procedeze ? Ca și client păgubit ești obligat să suporți și cheltuieli în ce privește transportul , verificarea și eventual reparația articolelor , urmând să fi despăgubit de compania de distribuție la un preț derizoriu ? Menționez că avaria în cauză s-a produs dintr-o greșeală umană în timpul unor lucrări de modernizare .
Ieri ma deplasam cu masina prin oras, la o trecere de pietoni 2 indivizi vorbeau cu spatele la zebra. Cand eram la vreo 2-3 m de zebra unul dintre ei se intoarce spre trecere si asteapta sa traverseze. Fiind in miscare si relativ aproape (aveam maxim 15km/h) nu am oprit sa il las sa traverseze. Intre timp in spatele meu ajunsese un echipaj de politie .I-am observat abia cand traversam , ei au oprit sa ii acorde prioritate. Am incetinit crezand ca o sa vina dupa mine si sa ma opreasca. Stiu ca asta ar insemna permisul suspendat+ amenda. Intrebarea mea este daca e posibil sa primesc o invitatie prin posta si sa mi se intocmeasca un PV? Sau daca nu m-au oprit ei inseamna ca am scapat? Multumesc.
Facusem o contestatie la un proces verbal emis de catre Politie . In prima faza instanta mi-a dat castig de cauza , anuland amenda pe care o primisem si implicit suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile si schimbandu-le cu un avertisment. Cei de la IPJ au facut apel, acesta a fost "admis in parte" in sensul ca "Menţine sancţiunea amenzii în cuantum de 500 lei aplicată prin procesul verbal de constatare a contravenţiei "si "Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei." . Deoarece nu cunosc termeni juridici , v-as ruga sa imi explicati daca procesul verbal va fi respectat in totalitate sau voi ramane doar cu amenda (pe care deja am platito) iar permisul nu-mi va mai fi suspendat.
Va multumesc anticipat
Am depus in urma cu ceva timp o contestatie la o amenda de circulatie . Am observat ca am gresit o cifra din seria procesului verbal . Mai pot modifica? Daca da , unde? Daca nu modific cazul nu se va mai judeca?
Daca contest primirea unei amenzi de circulatie si suspendarea permisului de conducere , si nu am castig de cauza exista posibilitatea de a mai fi pus sa platesc si alte taxe ? Mentionez ca amenda am platito , insa as dori sa fac contestatie pentru a evita suspendarea (consider ca sunt sanse sa ma castig de cauza insa nu m-ar interesa ce se intampla in eventualitatea in care nu reusesc) .
Buna seara ! O companie de telefonie a montat 2 stalpi din lemn pe proprietatea mea in urma, punand pe ei in prealabil cablurile aferente . Nu ca m-ar deranja in vreun fel , insa este normal sa nu fi fost intrebat inainte ? Daca cu sau fara intentie aduc daune acestor stalpi , pot fi sanctionat in vreun fel ?
Multumesc !
Va multumesc mult! Si in cazul in care intarziu cu cateva zile ( pana marti ) depunerea copiei dupa c.i.m ce as risca?
P.S Deocamdata nu am primit o copie dupa c.i.m .
Buna seara. Din luna septembrie primeam ajutor de somaj dat fiind faptul ca eram proaspat absolvent de liceu si am ales sa nu incep inca facultatea.
Din 15 noiembrie (adica maine) intra in vigoare un contract de munca semnat de mine cu o firma, am sunat la AJOFM de care apartin insa nu am mers personal.
Problema este daca nu mi s-a intrerupt inca somajul si intra in vigoare contractul de munca , pot intampina vreo problema? (O sa merg luni la prima ora personal sa discut intreruperea ajutorului de somaj) Care ar fi aceasta, si daca ar putea avea vreo problema si angajatorul?
Nu o sa-mi vina nici o amenda..
Multumesc frumos!
Daca te rog da-mi si mie un link spre pasajele pe care le-ai copiat mai sus,cred ca mi-ar folosi sa le stiu .