avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate crissstina

Activitate crissstina

Depinde de locul de munca si activitatea pe care o aveti acolo.
La noi la munca trebuie sa anuntam orice asociere de genul sau al doilea loc de munca si, dupa ce fac ei verificari ca nu e conflict de interese, ne dau ok-ul.
asa cum au spus si restul, ea poate cere, dar nu sa si castige.
in aceeasi situatie a fost un prieten, a facut contestatie la executare si s-a demonstrat, cu chitante,mesaje, etc ca a contribuit cu dublu fata de cat ar fi trebuit. pastrati toate dovezile, chitante, etc. la fel si cu postarile pe retelele de socializare si amenintarile cu mutatul sau santaj. in cazul prietenului, mama a fost informata si de judecator in timpul procesului cat si de cei de la DGASPC ca poate fi acuzata de aliniere parentala. daca se ajunge în instanta, neaparat sa va luati avocat. e pacat ca pentru niste ambitii ale unuia din parinti cel mai mult are de suferit copilul.

Oprea Mihai a scris:

Buna ziua !
Am următoarea situație:
Am divorțat la notar în urmă cu un an de zile. S-au perfectat atele privind custodia comună a minorului, s-a întocmit cu acordul ambelor părți ca, copilul să locuiască doua zile la tatăl două zile la mama (având locuință învecinată). La notariat ni s-a cerut să stabilim acordul pentru pensia alimentară pentru faptul că este obligatoriu această înregistrare juridică ( deși acest fapt îl stabilisem că nu aveam pretenții) . Atât mama cât și tatăl aveam in egală măsură timpul în care locuia efectiv copilul.
Acum după un an de zile, mama copilului s-a răzgândit și pretinde toți bani pe care s-au trecut la notariat. Și cum nu s-a putut trece o sumă modică, au fost trecut minim 700/lună. Faptul că și-a schimbat decizia nu se datorează de nici un fel neîndeplinirea obligațiilor mele fata de copil, ba din potrivă, am stabilit că eu plătesc cheltuielile aferente pentru grădiniță și opționale, îmbrăcăminte de sezon în fiecare lună cât și încălțăminte. Toate cheltuielile de activități extra-educationale, teatru, spectacole, excursii, cinema. Dânsa nu a avut în grijă nici un fel activități pentru că eu le-am suplinit pe toate, ea vând în grijă un alt nou născut. Eu mi-am făcut programul special două cu două zile să pot sta cu copilul mai mult, și îl duc in fiecare zi la grădiniță.
Întrebarea mea este: Atâta timp cât pot dovedi că eu am mai multe cheltuieli pentru întreținerea și educația copilului și în fapt minorul locuiește în mod egal la Ambi părinți are dreptul să îmi ceară o sumă de bani doar că i-ar prinde bine?
Și va rog să îmi spuneți și mie daca un părinte fie el mamă sau tata poate acuza legal de jantaj prinvind legătură cu copilul, că se mută, sau ori-ce ce îl constrânge pe celălalt să aibă liniște împreună cu copilul său. Să poată să-i dăruiască multe clipe minunate și fericite într-o copilărie frumoasa fiind alaturi de copilul său. Educație, sprijin, bucurii și tot suportul.
Poate vă întrebați cum este posibil să existe cineva împotriva acestui lucru. Da, este. Am fost chiar acuzat că eu am timp și îmi permit și că îi ofer prea multe și că ea ar fi în inferioritate. Nici vorbă de asta , doar dacă răsturnăm valorile morale și nu ținem cont de interesul copilului. Acest fapt o deranjează pe dânsa și nu exista o lună să nu am diferite discuții și amenințări cum ar fi, că dacă dorește îmi stabilește program de vizită. Mama copilul find fetiță dânsa pretinde că are mai multe drepturi asupra ei și eu trebuie sa fiu umil și supus la toate condițiile ei. Tot ce am făcut , am făcut pentru fetiță din prima ei zi. Am fost un tata devotat și am fost implicat în toate activitățile de creștere a copilului fie zi sau noapte. Fetiță s-a dezvoltat foarte frumos atât fizic cât și psihic prin eforturile susținute dar din păcate aceste eforturi îmi sunt distruse mai les acum la vârsta de 5 ani când are nevoie de o educație solida. Apare cu mama ei pe relete de "socializare" pe cântări și mișcări nu tocmai adecvate pentru vârsta ei. Și nu ar fi numai atât.
Am observat că sunt numeroase postări ale mămicilor nedreptățite căutând dreptate sau o cale de scăpare către mai bine.
Exista și tătici, chiar dacă nu sunt prea activi în on-line vorbind despre situațiile lor. Și mai avem o nicovală de gât, cum ar fi că tați nu ar prea avea cine să-i apere și cum. Nu știu dacă la întrebările mele se poate răspunde pertinent. Înțeleg că sunt multe legi care numai sunt adaptate nevoilor și situațiilor curente, a generației curente. Mulțumesc!

Daca sentința precizeaza clar procentul de 16,6% si nu suma, platiti raportat la salariul minim pe economie. Daca e stipulata o anumita suma, puteti face cerere in instanta pentru diminuare si eventual stabilit procent. In felul acesta, cand va angajati evitati un alt proces (eventual din partea mamei) pentru mărire si veti plati raportat la salariu ce-l veti avea.

mrays99 a scris:

Mea culpa, nu sunt jurist!...am vrut sa zic micsorarea la minimul permis de lege, respectiv raportat la salariul minim, daca nu ma insel...acum daca omu nu mai are vreun venit, nu mai este obligat sa dea pensie X% din cat avea salariu la momentul deciziei...si asa, nici pe asta nu o poate respecta....in astfel de momente, tb. avut in vedere si persoana, care se confrunta cu astfel de dificultati, care are nevoie de o bula de aer pana se redreseaza psihic, fizic, financiar.

incercati sa faceti orice fel de plati, indiferent de suma catre banci pana va gasiti servicu. asa veti amana decizia de executare. nu lăsați ratele neplatite deloc.

Utilizartor6288119 a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns!]


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
verificati extrasele contului DIN care s-au făcut platile, nu ale contului de economii de unde au disparut banii. acolo ar fi dovada. faceți sesizare la banca sa va pună la dispoziție si extrasele mai vechi. chiar daca nu apar în aplicatie, ei au garantat extrasele mai vechi de 3 ani.

ADRS74 a scris:

Aveți dreptate, așa pare la prima vedere, o neglijență sau o neatenție la soldul contului. Însă dacă suma evaporată reprezintă un sfert din economiile din cont eu zic ca lucrurile se schimbă.
După cum am mai menționat, am depus sesizare online la banca, primind un răspuns după 2 luni în care se preciza doar ca soldul indicat de mine nu a putut fi identificat.
Plângere la poliție nu am depus la momentul respectiv ca urmare a lipsei dovezilor și nu din cauza vreunei rețineri legate de sursa banilor (salarială, ca nu mai existe insinuări cu privire la legalitatea lor).
La momentul respectiv mi-am asumat pierderea banilor, însă recent am aflat ca și alte persoane au avut probleme cu conturile de economii deschise la aceeași bancă, din care au dispărut sume mult mai mari, în condiții similare cu situația mea.
O să țin cont de sfatul dvs și voi apela la serviciile unui expert contabil pentru a vedea dacă și ce se mai poate face în prezent. Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei discuții!

Răspuns la discuția Împrumutarea ONG de catre membri
Multumesc frumos!

george-neagu a scris:

Da, dar doar prin contul bancar al asociației, nu în numerar.

Buna ziua

Ne dorim sa infiintam un ONG, avem un buget alocat pentru inceput, dar ulterior vor fi niste cheltuieli destul de mari (12-15000ron) ce nu pot fi suportate de toti membrii fondatori. Se poate face, ca la firme, un imprumut catre ONG de catre unul din membrii, urmand la un moment dat sa-si recupereze imprumutul?

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Recalculare pensie intretinere ..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si prin absurd, daca procesul ar dura atat, daca cererea e facuta cum trebuie, tatal va plati banii de cand a fost deschis procesul, nu de cand se da hotararea. La mine a durat cateva luni, dar la final l-a pus să-mi dea banii si pentru perioada procesului.
Vb neaparat cu un avocat.
Răspuns la discuția Cum sa evit o executare silita?
de ce nu incercati sa-i relocati (arborii)? sunt firme care se ocupa de asta si e posibil banii care ii dati pe acte pt transfer catre fiu (care e posibil sa se trezeasca si el cu un proces cu acelasi rezultat), ii puteți da pt aceasta mutare a arborilor. asa pastrati si arborii, si faceti pace si cu vecinul si evitati si cheltuielile de executare (sa nu credeti ca defrisarea va fi gratis! la care se mai adauga si taxele executorului).

p.s. stiu caz in care au "replantat" brazi de 5-6m, deci se poate
Răspuns la discuția Poluare excesiva automobil
incercat o mediere. daca tot nu intelege, propuneti-i sa o cumparati dumneavoastra. e posibil sa va coste mult mai putin decat procese+expertize/masurari noxe (fara a mai pune la socoteala nervi si timp pierdut in instante).

Anastasia gar a scris:

Nu cred ca m_ati inteles. Acea rabla ramane cu motorul in functiune cate jumate de ora sub fereastra mea, de imi impute si apartamentul si casa scarii, ca alt vecin sa incerce sa o repare, ca sa mearga cativa km, apoi procesul se reia. Daca e harbul asa pretios, de ce nu il repara autorizat, la service, luat cu platforma, etc. Nu asa, mai pune o sarma sa mai mearga un pic. Cei ce dau ITP ul pe spagi ar trebui amendati serios. Rabla asta sigur nu ar fi trecut un ITP serios.