avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate vasilmia

Activitate vasilmia

Bună ziua!Lucrez la o multinațională și di cauza reducerii comenzilor vor sa ne plătească în avans.
Orelor in avans se pot recupera prin ore suplimentare.
Poate face asta angajatorul dacă recuperarea muncii în avans se face prin ore suplimentare,suplimentare pe care eu refuz sa le fac. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.Va mulțumesc,Vasile
Răspuns la discuția Ce trebuie sa fac?
Ce trebuie scris în întâmpinarea aceea?
Am vândut o mașină în 2015.iar în 2016 am primit o contraventie precum am circulat fără rovinieta.Am dat în judecata CNAIR și am avut câștig de cauza. CNADR a făcut apel și nu știu ce trebuie facut în continuare.Va rog, cine ma pote ajuta ?
Răspuns la discuția Ce trebuie facut?
Bună ziua, mașina am instrainat-o în anul 2015 ,iar amenda este din 2016.Nici nu am carnet de conducere.

Stimate doamna,
În legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus,în calitate de Petent,va comunicam întâmpinarea și faptul ca în termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicări, aveți obligația de a depune răspuns de întâmpinare. Depuneți documentele solicitate și înscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta și cate un exemplar pentru fiecare parte,cf.art.150 NCPC.

Am depus toate documentele ce am de prima data.Acum am primit copiile de întâmpinare de la CESTRIN.



[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Am primit un proces de contraventie precum am circulat fără rovinieta la data de 25.02 2016,iar procesul a fost întocmit la data de 23.08.2016.Menționez ca autoturismul a fost vândut în data de 26.05..2015 către alta persoana.Am intentat proces impotriva C.N.A.D.N.ROMÂNIA S.A-CESTRIN,iar în data de 30 12 2016 am primit o Comunicare Adresa care îmi cere sa depun alte acte ,dar nu știu ce.Totodată am primit și copiile de la actele depuse de CNADNR.Ce trebuie sa fac mai departe?
Lucrez la o companie, formata din mai multe segmente , unde programul de lucru este de 8 ore.Schimbul 1 de la ora 7-15.La intrare muncitorii se ponteaza in functie de cum vin autobuzele(transport asigurat de firma),incepand cu ora 6.10 pana la 7.Reprezentantii unor segmente spun ca trebuie sa ne pontam pana la 6,30 ,altii pana la 6,44.La plecare unii spun ca de la orele14,46 ne putem ponta ,altii la orele 15.Problema este ca cei care au pontat inainte de orele15 sunt solicitati sa recupereze minutele in timpul liber, iar pentru un minut pontat inainte trbuie sa lucreze 30 minute.Va inchipuiti ca trebuiesc lucrate zile intregi pentru catava minute .Cred ca acest lucru este un abuz din partea sefilor de segment.Inca un lucru, ni s-a interzis sa mai venim cu sandale in incinta fabricii,(de acasa), din cauza unui accident.Asta este o masura aiurita avand in vedere ca vara sunt si 35 de grade.
Am fost data in judecata de catre Asociatia de locatari pentru neplata intretinerii.Intre timp am achitat integral suma plus penalitatile de rigoare.O sa trebuiasca sa ma prezint la tribunal sau nu?
Discuție Abuz sau nu?
Lucrez intr-o sectie care este impartita in trei linii.Fiecare linie produce anumite piese, diferite ca marime si pret.Productia si productivitatea la nivel de sectie se realizeaza ,dar la o linie mai putin.Ca masura s-a decurs la disponibilizarea unui anumit numar de persoane, in mai multe etape, si timp de sase-sapte luni de zile tot stam acasa, prin rotatie,in cursul saptamanii cate o zi si lucram sambata sau duminica.S-au facut anumite calcule de sefi din care reiese ca trebuie sa producem de 300 roni pe ora,iar noi castigam in jur de 80 de roni pe zi.Acum un om lucreaza pe 2-3 masini ceea ce nu este corect privind protectia muncii si a demnitatii noastre ca oameni ,nu suntem roboti.Este acesta un abuz ,si daca da, ce se poate face?
Este normal ca sa stam acasa in timpul saptamanii, cate o zi,iar sambata sau duminica sa mergem sa recuperam ziua prin ore suplimentare.Conform legii orele platite in avans se recupereaza in timp de 12 luni,iar munca suplimentara se face numai cu acordul angajatului nu obligati de conducere.Nu inteleg rostul de a sta acasa in timpul saptamanii iar sambata sa lucrez suplimenar zi pe zi.