Buna ziua, acum un an Curtea de Conturi a făcut verificări la un minister și a verificat și cateva institutii subordonate (ordonatori tertiari). La una din ele au fost găsite câteva nereguli si s-a dat o decizie care suna asa:
"În vederea înlaturarii abaterii constatate la punctul 2 din decizie ordonatorul principal de credite al ministerului va dispune masurile legale necesare pentru:
a) stabilirea de catre ordonatorul tertiar de credite a intinderii prejudiciului
b) recuperarea prejudiciului stabiit de la persoanele care se fac raspunzatoare
c) virarea la bugetul statului a sumelor recuperate
Prin umare actinunea in instanta trebuie facuta de ordonatorul principal de credite daca decizia spune ca acesta trebuie sa ia masurile legale?
Buna ziua,
Un ONG poate încheia cu diverse persoane fizice contracte de colaborare prin care sa se specifice ca daca persoanele respective obtin sponsorizari pentru ONG li se poate plati un procent din suma pe care au atras-o? Daca da unde pot gasi cadrul legal pentru acest tip de contract?
Buna ziua,
daca am fost detasat la o institutie pana acum 2 ani si acesta a deschis un proces de raspundere patrimoniala importiva mea nu trebuiau sa ma anunte si pe mine? Adica nu erau obligati sa ma anunte ca am gresit ceva...sa imi solicite lamuriri etc? Adica m-am trezit ca apar pe portalul just.ro impreuna cu alti 6 fosti colegi, intr-un proces de raspundere patrimoniala deschis de institutia la care am fost detasat...
Pe 11 iunie este data la care a fost primit prin posta si la mine a juns pe 18 iunie. Contractul este din 2008 si era pana in 2016. In 20111 eu am plecat din tara o perioada si am lasat o suma mare de bani cuiva sa-l plateasca dar se pare ca nu s-a intamplat. In hartiile care au ajuns acum la mine apare o hotarare definitiva din 31.03.2014 a unei sectii civile prin care se incuvinteaza cererea unui executor judecatoresc de a porni hotarea silita in numele unui Secapital reprezentant prin KRUK si o somatie din 10.06. a biroului executorului judecatoresc care in urma unei incheiri de dosar din aceeasion data 10.06 2014 prin care ma someaza sa declar tot ce am si in termen de o zi de la primirea/lasarea plicului sa achit datoriile.De asemnea o adresa catre toate bancile prin care acestea sunt instiintate de proprie.
Din cate credeam eu creditul respectiv s-a inchis in anul 2011. Nu am avut acces la nici o notificare din partea bancii absolut nimic. Mi-a parvenit prin intermediari o hotarare si o decizie de executare emisa de un executor judecatoresc dupa ce mi s-au blocat conturile si nu am inteles de ce si am inceput sa pun intrebari. Cum pot contesta suma? Caci in hartiile pe care le-am citit au anexat cotractul de credit si suma este cea din contract la care se adauga penalitati cheltuieli de executare etc? Unde ma duc sa contest ? Pot obliga executorul sa-mi transmita defalcarea creditului cu ratele platite si sumele restante?
In urma unei tepe pe care mi-a dat-o un prieten m-am trezit ca am un credit neplatit de 2 ani. Eu ma-am mutat de ceva timp asa ca m-am trezit ca am o hotarare de executare silita pentru un credit pe care l-am platit o parte si acum ma urmareste un executor judecatoresc pentru TOT creditul nu doar pentru cel restant. Pot face ceva in privinta asta? caci mi-au blocat toate conturile si eu as vrea sa inchid problema dar sa platesc ce imi ramasese din credit nu tot creditul, indiferent de ratele achitate.....
Buna ziua,
Am participat la o oferă de achizitii publice si firma mea a fost respinsa in baza articolului HG 925/2006 art 36 al 2 lit a. La cererea de oferta au mai participat inca 5 firme, toate avand un pret mult sub 85% din pretul estimat de achizitie. Toate procedurile au fost in regula doar ca a castigat o firma care a dat un pret cu 5 % mai mare ca al meu. Aveti idee daca pot contesta cu sanse acesta respingere atat timp cat inclusiv castigatorul desemnat se incadreaza cu mult sub 85% din pretul estimat al achizitiei. Din ce am citit eu acesta este continutul articolului la care fac referire cei ce m-au descalificat :
ART. 36^1
(1) În sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, o ofertă prezintă un preţ aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat atunci când preţul ofertat, fără TVA, reprezintă mai puţin de 85% din valoarea estimată a contractului respectiv sau, în cazul în care în procedura de atribuire sunt cel puţin 5 oferte care nu se află în situaţiile prevăzute la art. 36 alin. (1) lit. a)-e) şi alin. (2), atunci când preţul ofertat reprezintă mai puţin de 85% din media aritmetică a ofertelor respective.
Poate avea cineva functia de contabil sef la o institutie publica si cea de sef biru contabilitate la alta institutie publica?
De unde reiese ca se poate face o data? că din textul pe care il stiu nu se specifica asta. Sau poate va referiti ca ultima detasare poate fi pe o perioada mai mica? Scrie pe undeva asta?
Buna ziua, daca unei persoane i-a expirat detasarea initiala de un an, in codul muncii este specificat ca i se poate prelungi din 6 in 6 luni. La noi in institutie s-au prelungit pentru 2 sau 3 luni unele detasari. Este in regula asa?