avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate claudi72

Activitate claudi72

Bună ziua! Eu locuiesc și lucrez în Germania, nu sunt cetățean german. Trebuie să-mi fac o operație la ochi în România , nu- mi ajunge concediul de odihnă. Concediul medical din România este valabil în Germania?
Soțul meu a primit mostenire un apartament in perioada căsătorie, l-a dat la schimb si am mai completat 1000 de DM( marci) in 1996. In apartament s-a mai investit minim 10.000DM 1996 plus in urmatorii ani pana am divorțat. In 2011 am divorțat, nu am facut partaj si dupa 6 luni ne-am împăcat si am locuit iar împreună,pana anul trecut. Nu vrea sa ma despagubeasca cu nimic. Nu am pretenție la apartamentul lui dar in anii ăștia am investit si eu bani in casa aia. Ce pretentii as putea avea?
Am făcut cererea in 2016 si in Octombrie am primit prima transă, urma inOctombrie 2017 sa primesc a doua transă, dar nu am primit-o( taxa +dobânda au fost împărțite in 5 transe) Ce trebuie sa fac?
Discuție Dosar angajare
Am depus un dosar pentru angajare si nu am fost admisă. Este normal sa nu- mi primesc cazierul, adeverința medicală si adeverința cu vechimea in munca ( acestea sunt originale, restul au fost copii)?
Răspuns la discuția Apartament mostenit
prepeleac a scris:[/
Ce inseamna 'schimbat"? Daca il vindeti si cu banii rezultati cumparati alt apartament , ca sa ramana tot bun propriu, trebuie ca notarul sa scrie in contractul de v-c acest aspect iar celalalt sot sa dea o declaratie (la notar) ca nu a contribuit la cumpararea acelui imobil si accepta intabularea ca bun propriu .

Apartamentul a fost schimbat cu altul nu vândut, Menționez ca nu s-a dat nicio declarație la notar de către partener.
Răspuns la discuția Apartament mostenit
claudi72 a scris:

Dacă un apartament moștenit este schimbat ,in perioada căsătoriei, cu un alt apartament, acesta este considerat tot acela moștenit?

Dacă un apartament moștenit este schimbat ,in perioada căsătoriei, cu un alt apartament, acesta este considerat tot acela moștenit?
Se poate divorta la notar daca exista in familie un minor?La notar se poate fixa pensia alimentara?Sau ar fi mai bine sa se faca un divort la tribunal si sa se stabileasca pensia alimentara cuvenita minorului, mentionez ca tata nu era prea darnic cu minorul si din 10 ani de casatorie s-a locuit un an impreuna.
Răspuns la discuția Cedare contract apartament
La vânzare tranzacția se face prin banca si banii nu sunt!
Am dat imprumut de exemplu 20.000 eur unui amic , persoana respectiva nu are cum sa-mi inapoieze banii si ar vrea sa-mi dea un apartament, cum se procedeaza ca am inteles ca vanzarile se fac doar prin banca?Se poate dona ? Sau?