avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate PasatGeorge

Activitate PasatGeorge

Buna ziua. Doresc să cumpăr un apartament iar negocierile sunt destul de avansate. Am fost la notar și an încheiat un antecontract de vânzare, in care m-am angajat că pe 13 martie o sa închei contractul de vânzare și am achitat și suma de garanție de 500 Euro. Acum am ceva dubii in privința unui mucegai existent sub parchet și as vrea sa îl cumpăr doar după ce verific. Cum pot sa procedez pentru a verifica dacă există mucegai și cum aș putea să negociez cu proprietarul în așa fel încât în cazul unui refuz din partea acestuia de a desface parchetul sa nu fiu vinovat pentru neîncheierea contractului de vânzare și astfel să pierd garanția. Mulțumesc anticipat!
În vederea depunerii dosarului, beneficiarul final va trebui să depună o declarație pe propria răspundere, prin care acesta își asumă că nu a grevat imobilul cu sarcini și că nu l-a înstrăinat unor persoane juridice sau a unor entități care desfășoară activități economice, precum și că nu a delocalizat investiția finanțată prin program.

Problemă: dacă încheierea unui contract de comodat pentru respectivul imobil întră în conflict cu declarația pe propria răspundere, respectiv constituie încălcarea declarație oferite.
Clauza contractului de vânzare este uzufructul viager. Mi se pare profund injust ca eu să plătesc cheltuielile lui de întreținere având în vedere că singura persoană care se foloseste de acel apartament este el, vânzătorul.
Bună ziua. Vă supun atenției următoarea speță: În anul 2008 am încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care am devenit proprietar asupra unui apartament, cu rezerva dreptului de uzufrcut viager în favoarea vânzătorului. Problema este că am primit acasă citație prin care sunt chemat în judecată de asociația de proprietari, în calitate de proprietar, pentru datoriile la întreținere ce s-au acumulat din anul 2011-la zi, perioadă în care singura persoană ce a locuit în respectivul apartament a fost beneficiarul clauzei viagere (apartamentul fiind de altfel unul cu o singură camera). Recunosc faptul că nu m-am interesat de situația apartamentului, mergând pe încredere în ceea ce privește plata utilităților. Întrebarea pe care o am este care sunt mijloacele ce le pot invoca în apărarea mea, având în vedere că singura persoană care a locuit în respectivul apartament și care a beneficiat de utilități este vănzătorul cu clauză de rentă viageră. Mulțumesc.
In respectivul apartament locuia o persoana care a decedat, succesiunea nefiind dezbatuta, datorita faptului ca nu avea pe nimeni. Intretinerea e neachitata de la data mortii.
Buna ziua. Va prezint următoarea situatie de fapt. Deasupra apartamentul in care locuiesc eu exista un apartament in care de cativa ani nu mai locuieste nimeni. De cateva zile observ la baie ca au aparut in tavan infiltratii de apa si cateva pete care mai mult ca sigur au drept cauza în apartamentul de deasupra. Am fost la asociația de proprietari iar dansii au spus ca nu au ce sa faca. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva aceasta situatie. Multumesc
In cazul in care am incheiat un contract pe perioada nederminata cu o societate, iar acum au luat hotărârea de a desființa departamentul in care lucrez, acestia sunt obligati sa ma angajeze pe un alt post in cadrul societății? Dacă nu, ce drepturi am și ce pot face?
X și Y s-au căsătorit in Tecuci in 2002. In anul 2007 s-au mutat impreuna in Spania. In anul 2016, X a parăsit domiciliul conjugal, astfel că Y a cerut divortul. Care este instanta competenta pentru a introduce cererea de chemare in judecata?
Am o nelămurire și apelez la ajutorul vostru. Ce se întâmplă în cazul in care notarul public care se ocupa de dezbaterea unei mosteniri nu include in masa succesorala toate bunurile defunctului? (vorbim despre două posibile situații: 1. notarul din neglijență nu a sesizat acest aspect; 2. un succesibil a omis, cu bună-știință să informeze pe notar despre un anume bun al defunctului). Mă interesează care sunt pașii legali pentru a dezbate mostenirea, in intregul ei, precum și cine raspunde de greseala care s-a facut. Multumesc.
Răspuns la discuția Contract inchiriere
Dar daca in urma unei ploi torențiale, terenul este inundat, în sarcina cărei părți sunt lucrările de drenare?