avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletaburuiana

Activitate nicoletaburuiana

Buna ziua. Am o firma cu sediul social in casa proprietate personala. Societatea a fost data in judecata pentru neplata chiriei unui punct de lucru. Firma nu mai are actvitate de 1 an jumatate. Eu nu mai locuiesc in Tara , nu are cine sa ma ajute cu acte. Ce mi se poate intampla dpdv legal?
Eu am facut reclamatie la politie si ei mi-au raspuns ca nu pot incalca dreptul reclamatului De a face ce vrea pe proprietatea lui. Drept urmare am luat nr De inregistrare a plangerii facute De mine telefonic, numele celor 2 politisti si, desi am pierdut ceva timp, am pus Politia sa imi dea raspuns in scris la reclamatia facuta in termenul legal De 30 de zile... Dupa alte cateva reclamatii unde am insistat ca politia sa respecte procedurile si drepturile mele de reclamant...cred ca au inceput sa "ii incalce drepturile" vecinilui cu boxele date la maxim ca la un moment DAT s-a potolit. Mai mult m-am luptat cu Politia decat cu vecinul....daca vrei sa dai pe cineva in judecata ai nevoie de probe scrise...nu numai de ceea ce spun verbal politistii...
Răspuns la discuția proces - posibile urmari
In contract sunt stipulate penalitati de 1% pe zi de intarziere. Este un contract de inchiriere stand comercial. Eu in momentul de fata si in viitorul apropiat nu am posibilitatea sa repun afacerea pe picioare, asta implica costuri pe care nu mai am sa le cheltuiesc. Singura mea sansa sa platesc datoria este sa dau la schimb stocul de marfa....in ceea ce priveste celelalte cheltuieli cu expertize, executare silita...ma va pune in situatia de a cere insolventa.

De la ce valoare am voie sa cer insolventa ? Care ar fi conditiile de intrare in insolventa ? Datoria este de 8000 lei, ei cer penalitati de 44 000 lei ...

Astept cu mare interes raspunsul dvs.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie : sunt in proces cu o firma care solicita datoria pe care o am fata de ei + penalitati conform contract, care sunt enorme, de 4 ori valoarea datoriei. Am depus inaintare prin care solicit exceptie procesuala fiind diferenta exagerata intre datorie si penalitati si plata datoriei cu stocul de marfa, care nu este perisabil, alte surse de stingere a datoriei nu am pe firma - mijloace fixe, imobile sau alte lucruri de valoare pe care ar putea valorifica.

Intrebarea este : ce se poate intampla in cazul acesta ? Creditorul poate solicita recuperarea datoriei si prin executarea asociatilor (eu si sotul) ca persoane fizice?

Ce ar trebui sa fac? Cum as putea sa rezolv situatia in favoarea mea, sa dau stocul in schimbul datoriei si sa solicit penalitati la nivelul scazut, pe tara al BNR, eventual?

Specific ca nu am bani sa platesc un avocat care sa ma reprezinte, asa ca ar trebui sa ma reprezint singura.

Multumesc, astept cu mare interes raspuns din partea dvs.
Buna ziua,

Ce trebuie sa faca o persoana fizica sa isi declare veniturile obtinute din vanzarea ocazionala - produse proprii pe olx.ro, zarzavaturi din curte ? Care sunt prevederile si procedurile legale pentru a evita asa numita evaziune ? Nu doresc sa ma inregistrez ca pfa, producator sau altceva, vreau doar sa scap de produsele in plus din casa fara sa fac puscarie, sau sa platesc 10.000 lei amenda ca am vandut 3 rosii vecinului si un scaun de copil pe olx.ro.

Multumesc.
Răspuns la discuția concediu de odihna
Angajatorul este obligat sa faca programarile de concediu la sf anului pt anul urmator; ii depuneti cererea de concediu pe birou, in cazul in care refuza puneti-l sa va scrie motivul refuzului, iar daca nu exista bunavointa, exista ITM.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
1. S-a incheiat un contract de vanzare - cumparare intre familia X sot+sotie si mama + fratele sotului X.
2. Familia X plateste in 1997 o suma de bani, dar se obliga sa intretina cu mancare pe mama+fratele pana la interventia decesului acestora.
3. Intre timp sotul X decedeaza, ramanand doar fratele de intretinut, dar care refuza sa primeasca de mancare de la sotia X;
4. Deasemenea fratele s-a asociat cu ceilalti frati care nu au niciun drept sa "atace" contractul de vanzare-cumparare, pe motiv ca nu este intretinut cum se cuvine fratele.

Dragilor VA ROG SA MA AJUTATI, NU STIU CARE AR FI CALEA LEGALA DE APARARE.

Mentionez ca familia X are 2 copii, si, conform legii ar trebui sa faca succesiunea.

CUM TREBUIE SA PROCEDAM?
Răspuns la discuția retragere asociati din SRL
intre timp s-a schimbat situatia, numai un asociat vrea sa iasa din firma, insa ceilalti 2 sunt total indiferenti.

asociatul vrea sa-si plateasca toate datoriile fata de firma si sa iasa oricum din firma, deoarece nu exista intelegere intre asociati.

nu are niciun fel de pretentii, nu vrea nimic, decat sa iasa din firma.
buna ziua,

Am urmatoarea situatie: sunt asociat in firma cu alti 3 asoicati.

Problema: de 1 an trag de asociati sa se plateasca datoriile si sa inchidem firma, dar acestia nu mi-au raspuns.

sunt dispus sa-mi platesc partea din datorii, dar vreau sa ies din firma. Stiu ca Legea 31/91 imi da voie prin hotarare judecatoreasca sa ies si unilateral din firma, nu stiu procedura.

cine ma poate ajuta cu informatii?

Deasemenea doresc sa iau legatura cu un specialist in domeniu din Constanta, daca cunoasteti pe cineva bun, si cam cat ma costa procedura.

Cu deosebita consideratie,
Nicoleta.

multumesc pentru raspunsuri
Inregistrarile pe care le-am facut sunt corecte si verificate cu ajutorul vostru.
Cu respect,
Nicoleta.