avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate maanu

Activitate maanu

Pe data de 02.10.2019 ma deplasam pe o strada cu 2 benzi pe sensul opus si 3 benzi pe sensul meu eu fiind pe band 3 pe sensul meu iar in momentul cand am trecut pe sensul opus un pieton se angajase in traversare pe trecere mentionez ca era pe sensul opus eu am trecut fara a i se modifica directia pietonului sau a fi necesara oprirea lui din cauza mea . Politia rutiera era pe banda 2 pe sensul meu ei vazand ca am trecut si dupa a trecut si pietonul au pus semnalele in functiune si m-au oprit. De aici rezulta suspendare 30 de zile cu dovada de 15 zile . Daca depun contestatie sunt obligati sa restituie permisul pana la finalizarea contestatiei? In contestatie trebuie sa le cer proba video ? Sau cum ar trebui sa actionez ca eu depind de permis din caiza locului de munca care il am.
Multumesc anticipat.
Buna seara
Dar din ceea ce ati scris dumneavoastra este un rand in care dumneavoastra spune-ti singura " In timpul divortului , dna judecator l-a informat ca nu are dreptul sa intre in casa , chiar daca este bun comun si participa la plata apartamentului " deci in concluzie are tot dreptul sa monteze ce vrea unde vrea atat timp cat el cotizeaza si apare in actele bunului comun corect ?

eu1984 a scris:

Am fost la politie . Indr-adevar este infractiune iar masurile pe care politia le impune este deschiderea dosarului penal pentru fapta , el fiind singurul suspect.
Ca orice infractiune , exista aceiasi procedura , CFL , deschiderea dosarului si restul procedurilor care se impun , nu exista abatere sau interepretare de la procedura in caz de infractiune .
Asa cum ati spun poate politia e incompetenta, insa ei au o procedura simpla pe care o urmeaza in caz de infractiune , astia sunt pasii , asta fac.
Cu dovezi sau nu , omul va fi chemat sa dea explicatii .Explicatii care vor fi bineinteles de negare.
Nu cred ca este atat de idiot , incat sa mai procedeze in acest fel vreodata , cu o plangere deja facuta pentru acest fapt si cu informarea pe care mie personal politia mi-a oferit-o de urmarile pe care le poate avea acest fapt .
Prin urmare , e bine sa gandim inainte sa facem mizerii , ca icompetenta sau nu , art 226 cp este simplu ca buna ziua si se aplica instant , si nu cred ca cineva vreodata are chef sa dea explicatii in fata unui politist amuzat de o fapta pe atat de nebuneasca , pe atat de penala .

Buna ziua pe data de 1 mai 2017 eram in orasul Macin judetul Tulcea de la strada principala intentionam sa virez la stanga pe o strada secundara problema mea este urmatoarea: in dreptul strazi secundare linie discontinua inainte si dupa strada secundara linie continua... in spatele meu mai erau cel putin 2 auto un matiz si o duba mare de marfa dupa ea binenteles nu mai vedeam ce auto mai sunt. Eu cu semnalizarea pusa la stanga pe strada secundara cei doi din spatele meu au incetinit asteptand sa virez cand am efectuat manevra un destept ma lovit el fiind in depasire coloanei pe linie continua si trecere de pietoni. Dupa eveniment era si un martor care a vazut totul si e si in cadrul politiei macin problema e ca am facut amiabila cu cel care ma accidentat. Toate bune si frumoase pana cand am ajuns in fata inspectorului de daune ( Euroins ) si a dat rezultatul de culpa comuna. Intrebarea mea este: de cand pe linie continua si trecere de pietoni ai voie sa depasesti si ba mai mult nu un autoturism cel putin 3 auto si ce pot face in cazul constatorului care mi-a dat culpa comnua pebtru ca nu sunt de accord cu acest rezultat ?
Mai jos atasez un link cu o schita as dori cat mai multe detalii legate de cum as putea clarifica chiar si in instanta aceasta deciziea a constatatorului de daune ( mentionez ca si eu si cel care ma lovit suntem la acelasi asigurator ( Euroins ) )
Buna ziua
Din ce informatii am eu si cum circul eu cu numere de bulgaria sunt dupa cum urmeaza :
Atat timp cat ai itp facut anual si asigurare platita nu are cine sa iti interzica sau sa iti dea amenda ca nu o inmatriculezi in timpul care il impune legea E perfect legal atat timp cat ai actele in regula pe bulgaria.
Buna ziua
Lucrez la un magazin sunt angajat ca vanzator iar patronul de o luna nu nea dat salriul ideea e ca pana acum cand luam salariu completam o chitanta noi cu suma de salariu si atat nu semnam state de plata a salariului sau alte acte. Mentionez salariu era avans si lichidare iar el a patron fiind mai nesimtit de fel niciodata nu a dat salariul la timp. Intrebarea este Daca fac vanzare si ajung la suma care imi datoreaza pot sa imi fac chitanta cum faceam pana acum poate sa imi faca plangere pe baza a mi-am luat dreptul meu. Mentionez nu sunt angajat ca gestionar sunt angajat ca vanzator si daca plec fara sa iau salariu de la el nu ii mai vad ca asa a facut la toti fostii angajati care au plecat.
Multumesc anticicpat.
Buna ziua
Am o masina care are numere de bulgaria si au expirat asigurarea si itp-ul am luat toate cele 3 randuri de numere provizorii iar acum ma gandesc sa ii fac in continuare itp si asigurare pe bulgaria la numerele vechi. vreau sa stiu daca se mai poate si daca numerele de bulgaria mai sunt valabile dupa cele 3 randuri de provizorii din ce am vorbit cu o persoana ce inmatriuleaza in bulgaria mi-a spus ca inca sunt valabile din moment ce pe talonul mic sau pe cartea de indentitate nu au fost capsate sa aiba gaura pe ele. As dori mai multe detalii. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vanzare si cumparare automobil
indicat ar fi sa ramaneti cu ea pe numele dumneavoastra el sa va plateasca suma care o cereti si sa plateasca taxele anuale asta daca vrea sa evite taxa pe timbru de mediu care e destul de mare tinand cont ca opel-ul este din 2006 si banuiesc ca e euro 3 / 4
Răspuns la discuția Imatriculare auto bulgaria
Deci sa inteleg ca eu trebuie sa platesc si taxa de timbru nu are nici o importanta ca masina este cumparata in 2012 din cate stiu taxa aceasta se plateste la cumparare sau ma insel ? nu prea am experienta cu masini de bulgaria e prima masina cumparata cu numere de bulgaria. Si de imatriculat banuiesc ca nu e nici o problema ca sa ii pun numere definitive
Multumesc anticipat
Buna ziua
am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost castigat procesul de catre cel care are masina iar acesta mi-a vandut-o mie a avut numere de bulgaria valabile pana in 24.12.2012 iar eu de cand am luat-o am pus 2 randuri de numere rosii mai am un rand problema e ca acum vreau sa stiu daca pot sa o imatriculez definitiv din ce am auzit ca dupa o perioada de timp indiferent daca am pus sau nu numere rosii nu mai pot sa o imatriculez.
trebuie sa mai platesc cumva taxa aceasta noua daca am actele de la proces care dovedesc ca am castigat in instanta si daca pot sa o imatriculez fara probleme ? Multumesc anticipat.