avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiPopescu911

Activitate AndreiPopescu911

Multumesc pt raspuns!
Buna ziua, am deschis de curand un PFA cod CAEN 5819 (alte activitati de editare) si scriu articole in lb engleza cu scop de marketing. Veniturile imi vin din strainatate (majoritatea din SUA). Estimez ca veniturile mele nu vor depasi plafonul de 65.000 euro anual, insa vroiam sa stiu daca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA sau pur si simplu nu trebuie sa fac nimic in cazul acesta?

Multumesc
Buna ziua,

Am inceput sa fac venituri pe net din redactare de articole in limba engleza. Sunt anumite site-uri pe net unde clienti din toata lumea posteaza cereri de articole pe diverse domenii (descrieri produse, articole pe blog, etc). Eu colaborez cu acesti clienti, le scriu articolele si ei ma platesc prin intermediul site-ului, ramanand ca ulterior sa imi scot banii prin Paypal si apoi pe card.

M-ar interesa cum as putea sa declar aceste venituri, cum pot plati impozit, e nevoie de PFA sau contract de drepturi de autor?

Multumesc
Buna ziua, eu scriu articole in lb engleza pentru un site din SUA si as dori sa stiu cum pot face sa platesc impozite aici la noi. Trebuie PFA? Ma incadrez la drepturi de autor?

Multumesc
Buna ziua, m-ar interesa daca este nevoie de o diploma pentru a avea un PFA cu cod CAEN 5819 (alte activitati de editare)?

Am un certificat de competente digitale obtinut la terminarea liceului si un certificat de competente lingvistice (engleza - B2) iar principala activitate va fi editare texte in limba engleza.

Buna ziua, m-ar interesa ce cod sau coduri CAEN sunt necesare pentru o persoana care se ocupa cu editarea de texte/articole/review-uri in limba engleza. Practic, persoana respectiva primeste textele in engleza (review-uri despre smartphonurile anului 2016 sa zicem), le editeaza si le urca in sistem pentru a fi publicate pe un site specializat de review-uri.

Sunt curios de opinia dumneavoastra, multumesc!
Buna ziua,

Lucrez ca freelancer pe un site international (Upwork se numeste) de unde am un venit lunar. Scriu articole si review-uri pt diversi clienti din SUA iar articolele mele in lb engleza sunt publicate pe site-urile lor.

M-am interesat pe ici pe colo si am aflat ca ar fii o idee buna sa-mi fac PFA iar la cod CAEN 6203 ar fii bun pt mine in acest caz (exploatarea mijloacelor de calcul)

Intrebarea mea ar fii cum as putea sa fac factura si sa ofer o dovada a veniturilor mele? Nu pot factura direct catre clientii din State pt ca nu stiu absolut nimic despre ei. Undeva am citit ca pot face factura direct cu site-ul, Upwork. Este ok asa?

Eu banii ii primesc pe Paypal de unde ii retrag pe card, extrasele de cont fiind singura modalitate de a justifica veniturile pe care le obtin. Sunt suficiente aceste extrase?

Ar fii o idee buna sa-mi gasesc un contabil care sa ma ajute cu toate aceste documente?

Multumesc anticipat pt orice raspuns, este binevenit si mi-ar fii de mare ajutor!

Toate cele bune!
Discuție Legat de W-8BEN
Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde freelanceri din toata lumea pot presta diverse servicii in schimbul a unor sume de bani.

Ca sa pot scoate banii de pe site pe contul de paypal, imi cere sa completez un formular W-8BEN . Numele complet al acestui formular este Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Withholding and Reporting (Individuals). ([ link extern ] )

Practic acest formular ma scuteste de la dubla taxare (in US si in Romania) in asa fel incat sa nu platesc 30% impozit IRS-ului, ci sa platesc impozit doar in Romania.

Intrebarea mea este cum fac sa platesc aici impozit si cam care ar fii valoarea acestuia? Intre ce limite este necesar sa platesc impozit, cand si unde?

M-as bucura foarte mult daca as primi un raspuns legat de aceasta problema pentru ca nu am nici cea mai mica idee cum sa procedez.

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Valabilitate chitanta de mana
Va multumesc pt raspunsul rapid!

Nu stiu cat am sa stau in chirie dar cu siguranta vreo 3 luni de acum incolo sau si mai mult. Pot scrie pana la 1 septembrie sau 1 octombrie de exemplu?
Buna ziua, as dori sa stiu daca o chitanta de mana realizata intre chirias si proprietar (cu pix, foaie A4, scris de mana) are vreo valoare in instanta sau daca ma poate proteja intr-un fel.

Stau cu chirie intr-o garsoniera si nu am facut inregistrat contract la notariat sau finante. Am stabilit cu proprietarul ca in fiecare luna sa facem o chitanta de mana cand vine sa ia banii si sa scriem numele chiriasului si al proprietarului, suma, data, motivul (chirie) si semnaturile.

Nu am avut probleme pana acum insa daca i se pune pata proprietarului si vrea sa ma evacueze pe motiv de neplata chiriei? Poate cumva chitanta sa ateste faptul ca am platit la timp?

Va multumesc frumos pt raspunsuri!