avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate stolo2000

Activitate stolo2000

Am 2 mag care sunt profilate pe mat de c-tii. Se poate pune problema bacsisului la astfel de mag? Este adevarat ca unii clienti (tot mai rar ) lasa sume derizorii de ordinul zecilor de bani neridicate.
INTREBARE:Sunt obligat sa-mi fiscalizez casa ptr bacsis sau este suficient daca pun un afis de genul: " In aceasta unitate nu primim bacsis "
Am intentia de a lichida afacerea si sincer nu m-as mai incarca cu taxele de fiscalizare.
Cum ar trebui sa procedez corect maruntisul ptr a nu fi acuzat de evaziune fiscala
Va multumesc !
Autorizatie de constructie =un dosar care trebuie sa cuprinda un nr N de piese avize declaratii etc Ptr bugetarul roman care refuza sa inteleaga ca este platit din banii nostri ai contibuabililor de la inaltimea biroului sau si de la caldurica biroului este mai simplu sa constate ca dosarul nu are cele N piese decat sa incerce sa ajute cetateanul sa-i faciliteze niste lucruri sa-l scuteasca de niste taxe.Procedeaza exact pe dos ; il plimba dintr-un birou intr-altul il cocoseaza cu tot felul de taxe si-i creaza acea stare de lehamite si de regret ca a dorit sa faca ceva cu buna intentie sau il conving ca LEGEA ESTE CA O BARIERA (banc din vremea raposatului) LEII SAR PESTE BARIERA ; CATEII SE FURISEAZA PE DEDESUBT IAR PROSTII ISI DAU CU CAPUL
Este adevarat ca mi-am batut singur cuie in talpi si am procedat ca un fraier, dar iata de ce :
cand incepi reabilitarea unui imobil incepi invers ca la constructie adica incepi cu acoperisul Analizand starea acoperisului am ajuns la concluzia ca ptr a avea cativa ani buni liniste din punct de vedere al acoperisului ar trebui sa-i inlocuiesc scheletul (lemnaria )care in unele locuri era destul de afectat de trecerea anilor.Atunci am hotarat ca daca tot este necesar sa inlocuiesc lemnaria sa schimb invelitoarea si sa trec de la tigla la tabla ptr considerentele pe care le cunoastem cu totii ; mai usoara mai etansa din punct de vedere al prafului etc etc A fost momentul in care m-am informat la primarie daca schimband invelitoarea am nevoie de autorizatie sau nu? Raspunsul a fost categoric ; DA este nevoie de autorizatie! Din acest moment am regandit putin intreaga reabilitare rationand in felul urmator: daca tot trebuie sa ma complic cu obtinerea autorizatiei hai sa umblu putin la fatada ptr a-i da un plus de personalitate imobilulu scop in care am gandit un fel de logie (balcon retras ) la nivelul podului cu o balustrada de inox pe care sa montez niste ghivece cu flori cazatoare lucru care ar da un plus de personalitae prestanta si valoare imobilului. Iata sadar de ce m-am complicat cu aceasta nemernica autorizatie de c-tie ptr care atentie ptr un imobil construit de aprox 80 90 ani a trebuit sa obtin avize de la Enel ca nu sunt cabluri de tensiune pe sub imobil, de la Eon ca nu sunt conducte de gaz pe dedesubt, de la telefoane ca nu sunt cabluri de telefoane sub fundatia facuta cand nici nu se inventasera telefoanele si asa mai departe avize care toate au costat timp si bani ( ca sa dau o nota de ridicol in plus ptr acoperis mi-au cerut un calcul de rezistenta care m-a costat 300 euro cu toate ca dupa calculele mele inlocuind tigla cu tabla usuram cladirea cu aprox 2400 kg ) In fine daca tot mi-a dat statul 3 zile libere de 1 dec documentandu-ma am gasit o exceptie la legea 50 /1991 in care cred ca m-as incadra perfect poate reusesc sa o conving pe arhitecta sefa ! Mai astept sugestii!!!!
stolo2000 a scris:

In anul 2002 am incheiat o polita de asi gurare cu fosta societete de asigurari AVIVA actualmente METROPOLITAN LIFE Aceasta polita am facut-o cu gandul ca in 2014 cand ajung la pensie voi avea o suma cel putin egala cu cea cu care am cotizat ba chiar ma asteptam sa primesc si ceva in plus.Cu toate ca in mapa de prazentare a asigurarii {fara a include afirmatiile la superlativ ale agentului} faptul ca polita unit lynked de tip PRACTIC la care am aplicat imi asigura cel putin conservarea capitalului investit acum la maturizarea politei sunt anuntat sec ca suma pe care urmeaza sa o ridic este de 8700 Mentionez ca suma totala cu care am contribuit este de9138 ron societatea de asigurare indexand anual suma pe care trebuia sa o platesc cu o valoare de 8 sau 9 ori mai mare decat rata inflatiei
Dupa solicitari repetate si numai la insistentele si amenintarile mele mi-au trimis o situatie din care rezulta suma cu care am contribuit in cei 12 ani indexata cu un procent neprecizat care se ridica la o valoare de 9138ron situatie la care nici macar nu s-au mai straduit sa faca totalul lasandu-mi mie placerea sa fac adunarea si sa ma surprind singur In fine partea interesanta urmeaza acum cand intr-o situatie anexa sunt prezentate deducerile (chipurile cheltuielile)cu aceasta polita: 1 taxa colectare prima stabilita de ASF 106 ron
2 deduceri ptr cheltuieli initiale 504 ron
3 deduceri ptr chelt de administrare 579 ron
4 deduceri ptr clauze aditionale 441 ron
Total deduceri 1630 ron
Ultimile 4 deduceri nu au nici o formula de calcul sau justificare Din 9138 ron au scazut deducerile si au ajuns la suma de 7508 ron Probabil ca li s-a mult prea mica aceasta suma si ca sa ma mai indulceasca au mai adaugat o suma de 1198de ron denumita "crestere rezultata in urma programului de investitii "de asemenea fara nici o justificare si au ajuns la ;7508+1198=8706 ron suma pe care ar urma sa o primesc. Programul de investitii se cheama CAPITAL GARANTA
Intrebari 1 exista vre-o cale prin care as putea intra in posesia macar a sumei cu care am contribuit lasandu-le acestor capusari profitul obtinut prin folosirea banilor mei in acesti 12 ani ?
2 Avand in vedere ca polita s-a maturizat in 14 04 2014 dar inca nu am ridicat banii si (astept sfaturile binevoitorilor de pe acest forum) probabil voi ajuge in instanta pot solicita dobanda macar de la data maturizarii si pana la data incasarii efective?
3 Deducerile invocate de acesti "capusari" nu seamana cu clauzele abuzite practicate de banci intr-o vreme care au fost ulterior castigate in instanta?
4 Avand in vedere ca am optat ptr un program care prin insusi denumirea lui (CAPITAL GARANTAT) sugereaza faptul ca iti este garantat capitalul investit imi da castig de cauza ? Subsemnatul nu am fost informat de la inceput cu aceste costuri ce ar urma sa le suport .In contract sunt mentionete niste costuri dar nu este precizat cuantumul acestora sau procentul din suma investita care ar urma sa-l suport adica s-ar putea incadra acest aspect la "consumatorul nu a fost corect informat"? Omeneste vorbind care om cu scaun la cap la varsta pensionarii ar investi banii daca ar sti ca primeste mai putin decat a investit? Daca depuneam banii intr-un depozit acum as fi avut garantat o suma mai mare decat cea care mi-o ofera METROPOLITAN LIFE

Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:in luna iunie a.c. am inceput demersurile ptr obtinerea autorizatiei de c-tie ptr reabilitarea unui imobil in Resita Suntem in luna nov si inca nu am autorizatia In fine dupa ce am trecut rand pe rand de
tot felul de avize si aprobari unele mai absurde decat altele m-am impiedicat la ultima care frizeaza ridicolul; pe scurt se stie ca ptr obtinerea autorizatiei de c-tie ai nevoie de acordul vecinilor. In cazul meu doi dintre vecini sunt oameni in varsta unulfiind o doamna de 78 de ani care are probleme psihice de comunicare. A fost de acord sa-mi semneze acordul de c-tie dupa ce s-a consultat impreuna cu cealalta vecina iar eu am contrasemnat acordul vecinilor.La primaria din Resita nu mi se recunosc aceste semnaturi numai dupa autentificarea la notar. Cele 2 vecine in varsta auzind la televizor cate lucruri s-au intamplat cu proprietatile batranilor nici nu vor sa auda de mers la notariat si eu le inteleg f bine la varsta care o au aricata incredere ar avea in persoan mea vor sta cu o indoiala in suflet daca vor semna in fata notarului. Intrebari:
1. Ce pot face daca nu obtin autorizatia fara autentificarea la notariat a semnaturilor
2. De ce semnaturile olografe ale vecinelor precum si semnatura mea nu sunt valabile? Pana la urma presupunand ca nu as respecta proiectul se poate face o reclamatie la inspectia in c-tii indiferent daca semnaturile au fost s-au nu autentificate la notar. Senzatia mea este ca se incearca plata unei taxe in plus absolut fara nici o justificare nemaivorbind de disconfortul creat celor in cauza
3. La usile caror sefi ar trebui sa mai bat in ordine ierarhica ptr a-mi rezolva probl.
Am fost la inspectorul de zona =refuz categoric
Am fost la jurista care face parte din comisia care avizeaza autoriztiile=refuz categoric
Am fost la seful biroului juridic unde am obtinut promisiuni care nu s-au materializat pana acum
Marti in 2 dec m-a sfatuit cineva sa ma duc la arhitectul sef al orasului. Dar pe urma daca raspunsul este negativ ce mai pot face?
4.Pana la urma cat de costitutionala este aceasta masura ? Pot sau nu sa dispun de proprietatea mea sau vecinii dispun in cota parte de proprietatea mea?
In sfarsit ca lucrurile sa fie mai clare si mai ridicole repet ca este vorba de reabilitarea unei locuinte prin care schimb acoperisul si fatada nici vorba de sapaturi sau fundatii la limita de proprietate cu vecinii Pana in prezent am cheltuit peste 4000 lei cu autorizatia si am ajuns la concluzia ca incercand sa fiu cinstit am fost de fapt un mare FRAIER.Puteam f bine sa nu umblu dupa autorizatie sa fac precum etnicii nostri care construiesc in Resita ca si in toata tara palate fara nici un fel de autorizatie fara a plati nici un fel de taxe sfidandu-i pe bugetari si toate serviciile speciale ale Primariei. Asa trebuia sa procedez si eu In cel mai rau caz primeam o amenda care nu depasea costurile cu autorizatia aveam lucrarea terminata si nervii scutiti .Va multumesc si astept solutii de la cei care au incercat ca si mine sa fie atat de naivi incat sa creada ca lucrurile mai au o logica in aceasta tara.
Un autoturism inmatriculat pe societate a fost surprins in 03 06 2011 cu mijloace de detectare electronica circuland fara rovigneta.In 28 11 2011 se intocmeste de catre CNADR PV seria K11 nr 0450948 PV-ul mi s-a comunicat in 22.02.2014
Intrebari: 1. Faptul ca nu mi-a fost comunicat in termen de 30 zile de la data intocmirii ci la 2 ani si 7 luni anuleaza de drept acest PV sau nu ?
2. Daca in instanta as invoca art 17 din OG2/2001 care prevede necesitatea semnaturii olografe a agentului constatator fara de care PV este nul de drept?
Cu care din aceste motive as putea avea castig de cauza sau mai bine o las balta? Sincer as fi tentat daca nu ptr altceva dar macar sa le dau de lucru celor de la CNADR si instantelor sa constate ca acolo unde legea creeaza fenomene de masa si rovigneta este un exemplu, trebuie schimbata legea care nu e buna si nu sa se incapataneze sa vaneze taxe peste taxe bagand mana in buzunarul contribuabilului roman si asa sufocat de taxe si parataxe din care mananca o paine mult prea alba slujbasii statului care procedeaza sub obladuirea legii facute de alti nemernici precum hotii de buzunare din piete sau din mijloacele de transport in comun. Va rog ajutati-ma sa duc la bun sfarsit aceasta cauza si poate voi crea un precedent asa cum a fost si cel cu taxa de prima inmatriculare.
Va multumesc anticipat
In anul 2002 am incheiat o polita de asi gurare cu fosta societete de asigurari AVIVA actualmente METROPOLITAN LIFE Aceasta polita am facut-o cu gandul ca in 2014 cand ajung la pensie voi avea o suma cel putin egala cu cea cu care am cotizat ba chiar ma asteptam sa primesc si ceva in plus.Cu toate ca in mapa de prazentare a asigurarii {fara a include afirmatiile la superlativ ale agentului} faptul ca polita unit lynked de tip PRACTIC la care am aplicat imi asigura cel putin conservarea capitalului investit acum la maturizarea politei sunt anuntat sec ca suma pe care urmeaza sa o ridic este de 8700 Mentionez ca suma totala cu care am contribuit este de9138 ron societatea de asigurare indexand anual suma pe care trebuia sa o platesc cu o valoare de 8 sau 9 ori mai mare decat rata inflatiei
Dupa solicitari repetate si numai la insistentele si amenintarile mele mi-au trimis o situatie din care rezulta suma cu care am contribuit in cei 12 ani indexata cu un procent neprecizat care se ridica la o valoare de 9138ron situatie la care nici macar nu s-au mai straduit sa faca totalul lasandu-mi mie placerea sa fac adunarea si sa ma surprind singur In fine partea interesanta urmeaza acum cand intr-o situatie anexa sunt prezentate deducerile (chipurile cheltuielile)cu aceasta polita: 1 taxa colectare prima stabilita de ASF 106 ron
2 deduceri ptr cheltuieli initiale 504 ron
3 deduceri ptr chelt de administrare 579 ron
4 deduceri ptr clauze aditionale 441 ron
Total deduceri 1630 ron
Ultimile 4 deduceri nu au nici o formula de calcul sau justificare Din 9138 ron au scazut deducerile si au ajuns la suma de 7508 ron Probabil ca li s-a mult prea mica aceasta suma si ca sa ma mai indulceasca au mai adaugat o suma de 1198de ron denumita "crestere rezultata in urma programului de investitii "de asemenea fara nici o justificare si au ajuns la ;7508+1198=8706 ron suma pe care ar urma sa o primesc. Programul de investitii se cheama CAPITAL GARANTA
Intrebari 1 exista vre-o cale prin care as putea intra in posesia macar a sumei cu care am contribuit lasandu-le acestor capusari profitul obtinut prin folosirea banilor mei in acesti 12 ani ?
2 Avand in vedere ca polita s-a maturizat in 14 04 2014 dar inca nu am ridicat banii si (astept sfaturile binevoitorilor de pe acest forum) probabil voi ajuge in instanta pot solicita dobanda macar de la data maturizarii si pana la data incasarii efective?
3 Deducerile invocate de acesti "capusari" nu seamana cu clauzele abuzite practicate de banci intr-o vreme care au fost ulterior castigate in instanta?
4 Avand in vedere ca am optat ptr un program care prin insusi denumirea lui (CAPITAL GARANTAT) sugereaza faptul ca iti este garantat capitalul investit imi da castig de cauza ? Subsemnatul nu am fost informat de la inceput cu aceste costuri ce ar urma sa le suport .In contract sunt mentionete niste costuri dar nu este precizat cuantumul acestora sau procentul din suma investita care ar urma sa-l suport adica s-ar putea incadra acest aspect la "consumatorul nu a fost corect informat"? Omeneste vorbind care om cu scaun la cap la varsta pensionarii ar investi banii daca ar sti ca primeste mai putin decat a investit? Daca depuneam banii intr-un depozit acum as fi avut garantat o suma mai mare decat cea care mi-o ofera METROPOLITAN LIFE

In urma unui inventar efectuat la unul din magazinele soc. ce-mi apartin am constatat un minus de 37000 ron motiv ptr care i-am actionat in judecata pe gestionari avand un avocat angajat. La primul termen paratii au depus o cerere de amanare in vederea angajarii unui aparator cerere aprobata si s-a amanat termenul cu o saptamana. La urmatorul termen am fost nevoit sa depun eu o cerere de amanare deoarece s-a reziliat contractul de reprezentare intre mine si aparatorul meu, iar aparatorul a depus dovada rezilierii contractului Nu m-am prezentat la acest termen fiind asigurat de aparator ca nu este necesar si ca procedura este una de rutina subsemnatului urmand sa mi se acorde un termen in vederea angajarii unui nou aparator.
Spre surprinderea mea si a vechiului aparator in cauza s-a dat urmatoarea solutie fara a se mai judeca cauza.
SOLUTIE: respinge cererea,admite exceptia, respinge actiunea
INTREBARE: este corecta hotararea instantei?
Este posibil ca o delapidare cu un cuantum destul de mare sa nu se mai judece ?
Mai am vre-o cale de atac ?
Deocamdata nu am primit redactarea hotararii deci nu am vazut motivarea dar vreau sa fiu pregatit ptr ce e mai rau, mai ales ca daca voi avea o cale de atac voi avea la dispozitie un timp scurt in care va trebui sa iau deciziiB-)
Sunt absolut de acord cu cele postate de andre2005.Probabil in fisa postului casierei este bine stipulat ce obligatii are la locul de munca Din punctul meu de vedere sunt f multe intrebari in privinta atitudinii casierei atat in timpul schimbarii banilor cat si dupa.Poate ne raspunde chiar dansa;
1 De cate ori pe luna vine o singura persoana care schimba o asemenea suma? Nu trebuia sa fie un semnal de atentionare acest lucru ? Presupun ca sunt luni in care nu vine nimeni cu 5000 eur
2 Daca acea persoana mai face si pe mutu sau pe rusu nu trebuia ca semnalul de atentionare sa se ridice la urmatorul nivel?
3 Din ce bancnote era suma de 5000 (4950) euro?
4 Cum este posibil ca un om care manevreaza zilnic bani sa nu sesizeze la un interval de cateva minute diferenta de grosime a teancului de bancnote???? Daca au lipsit 2350 de euro
pachetul era mai subtire decat jumatatea celui care l-a avut in mana prima data indiferent daca erau bancnote de 50;100;sau chiar si de 500 euro.
5 Cum sa nu sesizezi, cum sa fii de buna credinta si cum sa nu numeri cel putin inca odata
banii si de regula la asemenea sume se numara de 2-3 ori
6 Cum sa nu treci si mai sus pe o treapta de alarmare cand ti se prezinta un document pe care nu stii ce scrie (sau mai degraba nu vrei sa stii ) notand numai niste cifre. Puteai cel putin sa imiti literele de pe acel document sa le desenezi pur si simplu. Pana la urma si cele chinezesti se pot desena. Probabil nu s-a vrut sa apara un nume pe documentul de schimb.
7 Cat mai era pana la ora inchiderii casei de schimb. Daca mai erau 5 minute nu mai este de comentat nimic la aceasta intrebare dar sunt convins ca mai era mai bine de 1 ora Si atunci de ce tam nesam te apuci sa-ti faci casa dupa ce ultimul client care a facut schimbul cu o masina a parcurs o distanta care poate depasi 5-6 km in oras fara sa atraga de loc atentia?
8 Care a fost prima reactie.Am inteles ca nu s-a actionat butonul de panica.Cat a durat de la momentul cand s-a facut schimbul valutar care obligatoriu este imprimat pe documentsi pana casiera a dat primul telefon? Probabil alte cateva minute ptr ca presupusul rus sa ajunga si mai departe Ce distanta este intre casa de schimb si cea mai apropiata iesire din oras?
9 La cine a fost dat primul telefon ?
10S-a primit un apel in acest interval de timp? Nu cumva s-a facut casa dupa receptionarea unui apel care reprezenta OK-ul rusului?
11Nu era o reactie mai normala sa colaborezi cu patronul sa incercati impreuna cu politia sa dati de urma faptasului decat sa-ti pui problema sa demisionezi ca sa scapi de ce?
12 de ce intrebam de contractul de garantie care trebuia incheiat sau nu cu patronul? Nu cumva toata treaba a fost ticluita din timp
13 Daca se vizioneaza imaginile de pe camere nu constatam cumva ca, casiera nu a procedat la fel ca in alte sute de ori incercand sa acopere unele manevre. Fiind o munca de rutina actul de schimb valutar se perece dupa acelasi tipic de cateva zeci de ori in aceeasi zi
Nu ma injura mai degraba multumeste-mi pentru ca ti-am furnizat intrebarile Ai timp sa-ti pregatesti raspunsurile, dar si mai corect ar fi sa aduci (aduceti banii inapoi ) cel mult nu o sa mai ai ocazia sa-ti dai demisia vei fi demisa.
Trucul cu cei 50 de euro il stiu si cei de la gradinita asa ca daca acum la-ti incercat e cam tarziu asa cum bine a remarcat si o doamna inaintea mea M-as bucura sa-mi raspunzi la intrebari.Fama praf! Poate citeste si patronul acest topic si vom afla inca un punct de vedere.
Tema este interesanta si poate constitui un studiu de caz.! In orice caz parerea mea este ca nu vei ramane cu banii Cel care a gresit trebuie sa plateasca !Cum pot unii care i-am mai vazut pe forum sa creada ca patronul rebuie sa ramana cu paguba. Dupa ce ani de zile ai fost platita sa ai grija de bunurile care ti-au fost incredinta-te este normal ca atunci cand gresesti sa platesti Inchipuieti un paznic care este platit ptr a avea grija de bunurile cuiva (persoana fizica sau societate ) si el doarme in timpul noptii. Daca se produce o paguba nu va trebui sa o suporte? Sau isi da demisia si scapa basma curata daca mai si invoca faptul ca nu s-a incheiat un contract de garantie?
In 2088 in urma unui inventar am constatat un minus in gestiune f. mare. Le-am suspendat gestionarilor contractele de munca si i-am actionat in penal Instanta penala s-a pronuntat de abia in 2012 cu solutia N.U.P.Am introdus in continuare o actiune pe civil care este pe rol si in prezent.In 2010 gestionarii au facut o cerere de demisie la care nu i-am dat curs In 2011 firma a fost radiata . INTREBARI
1 Ce se intampla cu contactele de munca ale angajatilor ? La data pronuntarii instantei penale firma era radiata
2 Eram obligat in 2010 sa le accept demisia ?
3 Raman suspendate contractele pana se pronunta si instanta civila?
4 Pot fi actionat in judecata ptr motivul ca gestionarii nu au fost angajati din cauza faptului ca aveau c.M. suspendate
Ii rog pe cei care doresc sa ma ajute sa tina seama de codul muncii care opera la vremea respectiva si care s-a schimbat in cei 6 ani aproape tot de atatea ori si sa coreleze situatia cu actualul cod al muncii
5 Ce se intampla daca si instanta civila ii achita ? Va trebui sa le achit drepturile salariale din urma ? Pana cand?
a. pana in momentul depunerii cererii de demisie ? 2010
b pana in momentul radierii firmei ? 2011
c pana la data cand s-a pronuntat instanta penala ? 2012
d pana se va pronunta instanta civila ?
6 Faptul ca instantele se pronunta foarte greu trenand judecarea ani intregi mi se poate imputa mie obligandu-ma sa sa achit sume mai mari datorita acestor perioade nejustificat de lungi ale pronuntarii instantelor ?
animalele de companie care sunt scoase zilnic la plimbare(caini),pot fi incluse la plata cheltuielilor de energie electrica a liftului?dak da atunci care este baza legala?