avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate viorica01

Activitate viorica01

Răspuns la discuția primesc concediu de maternitate?
Dupa nastere o sa locuiesc in Romania insa o sa mai vin si in India.
Am fost salariata in Romania din 2013 pana la data de 12 iulie 2016 la ultimul loc de munca..
Va multumesc!
Buna ziua,
Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii viitoare si am viza de dependent pentru un an in India deoarece sotul meu lucreaza aici.
Am lucrat in Romania pana pe 12 iulie.
Va rog sa imi spuneti daca sunt indreptatita sa primesc concediu de maternitate si indemnizatie crestere copil.
Va multumesc frumos!
buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Cu cat se platesc orele suplimentare dupa cele 8 h de lucru din timpul zilei.
Conform C.M (2)
Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Exista contract colectiv de munca la nivelul ramurei ''industrie alimentara'' care sa fie in vigoare si sa aiba prevederi mai favorabile pentru angajat privind acest aspect?
Multumesc frumos!
buna ziua,
am lucrat la o firma neserioasa timp de 1 an de zile si in ultimele 4 luni nu mi-a mai dat salariul pe motiv ca nu au bani.Am ocupat functia de manager resurse umane.Stiu ca ma pot adresa ITM-ului insa acesta poate doar sa ii amendeze si sa le dea ca masura plata salariilor.
Daca ma adresez in instanta si am castig de cauza exista sansa sa imi obtin drepturile salariale prin executorul judecatoresc?
Poate angajatorul sa pretinda si sa ma faca responsabila de lipsa statelor mele de plata?
Precizez ca darile catre stat au fost facute.

Va multumesc frumos!
Buna seara,
va rog sa imi spuneti ce declaratii trebuie sa cuprinda dosarul de personal la angajator,(conform HG-nr-500-2011 cred ca doar cea a contribuabilui)
va multumesc frumos!
va multumesc frumos pentru raspuns!
In aceste conditii se mai face minuta de informare?

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la data de intocmire a actelor aditionale la CIM, in special pentru modificarea salariului minim pe economie.Exista un alt model tipizat pentru acest aspect?

multumesc frumos !
Buna ziua,

Am avut o bunica care a murit luna aceasta si acum trebuie sa mearga mama la notar pentru impartirea cu fratii ei, a bunurilor ramase.
Imi puteti spune cu aproximatie care este procedura si costurile pentru acest serviciu.
va multumesc !
Discuție Testament
Buna ziua,

Am o bunica bolnava de cancer de care are grija mama de ceva timp.
Mama mai are 4 frati care nu sunt interesati sub nici o forma de starea acesteia.
Cum poate face bunica un testament valabil daca nu este in stare sa scrie si nici sa se deplaseze la notar?
Daca mostenirea nu a fost dezbatuta la moartea bunicului meu ce parte poate mosteni mama?

multumesc frumos!
va multumesc frumos pentru raspunsuri!