avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate mihai335

Activitate mihai335

Răspuns la discuția Jignire pe forum - ce pot sa fac?
Discutia e veche dar voi pune un raspuns.
Au fost cazuri in care astfel de persoane au primit amenda de la politie (nu stiu daca de la politia nationala sau locala).
Daca injuria e publica (pentru ca in scris poate insemna public sau in cadrul unui mesaj privat, dar mesajele private nu conteaza din acest punct de vedere), si tinand cont ca internetul e un loc public, probabil se incadreaza la comportament indecent in public. Exemplu (desi aici e vorba de o altfel de fapta, ideea e aceeasi):
[ link extern ] /
Buletinul e valabil pana la sfarsitul valabilitatii scrise pe el. Nu are sens schimbarea la 18 ani, decat daca se schimba domiciliul permanent (pentru o schimbare temporara de domiciliu, e suficient sa se ceara mentionarea noului domiciliu pe spatele vechiului buletin).

Daca e nevoie de insotitor intre 14-18 ani (nu stiu acest detaliu), in orice caz nu mai e nevoie de insotitor o data ce persoana are 18 ani, indiferent daca isi face sau nu alt buletin.
Dar vorbim de 18 ani impliniti la zi (daca implineste pe 10 decembrie dar se duce pe 9 decembrie, tot minor se considera a fi).
Întrebările cu replici oprite nu mai pot fi salvate la sectiunea "Discutii urmarite" (butonul "Urmareste discutie" e absent, cel putin pe desktop).
Daca nu apucasei sa apesi butonul (de ex, daca ai gasit ulterior intrebarea), nu mai poti adauga discutia in categoria "Discutii urmarite".

Logica acestei lipse a butonului ar fi ca te intereseaza doar replicile, daca intrebarea inca nu a fost inchisa.
Dar de fapt de multe ori functia de urmarire are aceeasi utilitate ca functia de salvare a articolelor (care raman in sectiunea "Articole salvate").

Propun fie ca functia de urmarire sa se extinda si la intrebarile cu replici oprite, fie ca functia de salvare sa se extinda si asupra sectiunii de intrebari.

Dpdv tehnic, nu stiu daca functia e dezactivata sau daca e doar ascunsa (pentru ca toate cele 3 butoane lipsesc, desi e utila si functia de distribuire; singurul buton care ar trebui ascuns e "Raspunde").
Daca e doar ascunsa, problema se poate rezolva in 5 minute, prin editarea layoutului CSS.
Va mulțumesc pentru răspuns; ca mentiune la punctul 3, am înțeles ca în general, legea obliga angajatorii sa pastreze pontajele 10 ani, dar nu stiam daca exista vreo modalitate de accesare a acestora de catre angajati, asa cum in relatie cu statul exista principiul liberului acces la informatii (deci nu vorbesc de plangeri la ITM sau alte proceduri ce implica acuzatii, ci o simpla verificare preventiva a corectitudinii angajatorului).
1) Plangere scrisa (posta sau email) la service (necesara la pasul urmator). Adica le sesizati problema, ca sa le dati ocazia sa repare stricaciunea (daca ati facut deja asta, treceti la pasul 2).
2) plangere la ANPC.
Banii sunt dati de dvs acelei persoane?
Atunci bineinteles ca ori veniti ambii la notar, ori imputerniciti o persoana pentru asta (dar pentru a o imputernici tot trebuie sa mergeti la notar, deci un pas in plus, plus ca trebuie sa gasiti pe cineva de incredere, nu puteti gasi astfel de persoane intreband pe internet).
Acum doi ani si 8 luni, mi s-a pus in program o zi libera, ca si zi de concediu de odihna (izolata, doar una in mijlocul lunii).
Nu am semnat nici o planificare si nici o cerere de concediu cu asa situatie.
Programul nu era complet, ziua aceea era ultima afisata, credeam ca urmeaza sa am concediu (nu eram la curent cu planificarea zilelor de CO).

Ulterior, am trecut cu vederea, dar acum am vazut ca nu se merita.

Voi vorbi cu angajatorul, daca vrea sa o compenseze cumva (e angajator mare, nu patron; greseala sau sicana e a unui fost manager).

Dar daca totusi nu vor, intrebarile mele sunt:

1) E legal ce s-a facut?
2) Mai am vreo metoda legala la dispozitie (plangere ITM etc), daca angajatorul nu vrea sa-mi dea alta zi de concediu in contul acelei zile? Sau s-a "prescris"?
3) Daca pontajele nu se pun la dispozitia angajatului, angajatul poate sa solicite de la vreo autoritate situatia personala?
Nu sunt sigur daca si departamentul de HR chiar a inregistrat o zi singulara ca zi de concediu, asa cum a fost afisata in program...
Se poate cere unor angajați ce se laudă cu consumul de droguri ilegale (în timpul liber, dar le afectează comportamentul la muncă) o adeverință care să certifice faptul că nu au urme de stupefiante în sânge?
Sau orice modalitate de a scăpa legal de astfel de angajați.
Nu e trecut în contract că se obligă să aducă astfel de adeverințe. Totuși sper că nu e vid legislativ, și poate fi o rezolvare fără a chema în instanță angajații.
Vă mulțumesc.
S-a rezolvat fara sa mai pierd timpul si la parchet, am fost cu politia martor la resigilare.

Am inteles ca se luasera deja probele si ca a ramas sigilat pt ca nu are apartinatori.
Oricum, rea idee cu lasatul geamului deschis, lasand la o parte probele ramane pericolul inundarii vecinilor, frigului si furtului.
Răspuns la discuția Nu am martor
Cat timp nu a fost el in legitima aparare, nu conteaza ca erati dvs baut.
Pe de alta parte, daca spuneti ca are bani, "relatii"... depinde unde ajunge procesul, adica si de cat timp veti dispune pt a fi la diverse instante (timp liber si bani de drumuri); deci aici nimeni nu poate sti ce sanse aveti de castig. Mai departe, chiar si castigator dvs, individul tot cu bani si relatii ramane, deci se poate razbuna, doar daca e dispus sa dea bani si gaseste pe cineva dispus sa-i ia. Sau sicane de la relatiile sale, depinde ce pozitii au. Sau daca e destul de dus cu pluta, poate sa astepte sa iasa din puscarie ca sa se razbune.