avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate mihai335

Activitate mihai335

Am găsit unele răspunsuri în legea 36/1995, articolele 119 (alin 1, 2, 3) și art 120 (alin 2), dar nu știu dacă aceste articole mai sunt valabile ca atare (legea a suferit modificări).

De asemenea legea nu e clară când unul din moștenitori e și el decedat (ca notar, nu poți chema decedatul, dar ești obligat în mod explicit să chemi moștenitorii acestuia?). Sau nu am găsit eu o astfel de precizare.
Bunica decedată, unul din copii (mama mea) decedat după 2 ani, apoi, pe una din cele două proprietăți ce apartineau bunicilor (fără alți coproprietari), s-a dezbatut moștenirea, eu ca nepot și tatal am fost chemați la notar și am dezbătut moștenirea (s-a emis CM).
Dar după alți 3 ani s-a dezbătut la același notar cealaltă proprietate, însă eu și tatal n-am mai fost chemați, s-a emis CM suplimentar (după care avem duplicat emis de notariat, nu sunt doar vorbe); după 1 an a murit și bunicul, apoi au mai trecut 2 ani.

1. E legal faptul că n-am mai fost chemați la a doua dezbatere?
Dacă nu, presupun că acel CM se poate anula din acest motiv.
Dacă se poate anula, se poate anula doar în instanță, sau notarul poate să-și repare singur greșeala?

2. Menționez și o situație ciudată: am primit de la unchi un extras de carte funciară (pentru a doua proprietate) în care el apare ca și coproprietar alături de mama mea, dar un alt notar a accesat cartea funciară (mama avea ultimul domiciliu în alt județ) și acolo apare tot bunica, ca și cum nu s-ar fi emis CM sau nu s-a inregistrat. E posibil să fie un fals (e fișier digital și unchiul se pricepe la creat PDF-uri cu tabele, identice cu cele oficiale)? Sau e alt motiv?
Răspuns la discuția Jignire pe forum - ce pot sa fac?
Discutia e veche dar voi pune un raspuns.
Au fost cazuri in care astfel de persoane au primit amenda de la politie (nu stiu daca de la politia nationala sau locala).
Daca injuria e publica (pentru ca in scris poate insemna public sau in cadrul unui mesaj privat, dar mesajele private nu conteaza din acest punct de vedere), si tinand cont ca internetul e un loc public, probabil se incadreaza la comportament indecent in public. Exemplu (desi aici e vorba de o altfel de fapta, ideea e aceeasi):
[ link extern ] /
Buletinul e valabil pana la sfarsitul valabilitatii scrise pe el. Nu are sens schimbarea la 18 ani, decat daca se schimba domiciliul permanent (pentru o schimbare temporara de domiciliu, e suficient sa se ceara mentionarea noului domiciliu pe spatele vechiului buletin).

Daca e nevoie de insotitor intre 14-18 ani (nu stiu acest detaliu), in orice caz nu mai e nevoie de insotitor o data ce persoana are 18 ani, indiferent daca isi face sau nu alt buletin.
Dar vorbim de 18 ani impliniti la zi (daca implineste pe 10 decembrie dar se duce pe 9 decembrie, tot minor se considera a fi).
Întrebările cu replici oprite nu mai pot fi salvate la sectiunea "Discutii urmarite" (butonul "Urmareste discutie" e absent, cel putin pe desktop).
Daca nu apucasei sa apesi butonul (de ex, daca ai gasit ulterior intrebarea), nu mai poti adauga discutia in categoria "Discutii urmarite".

Logica acestei lipse a butonului ar fi ca te intereseaza doar replicile, daca intrebarea inca nu a fost inchisa.
Dar de fapt de multe ori functia de urmarire are aceeasi utilitate ca functia de salvare a articolelor (care raman in sectiunea "Articole salvate").

Propun fie ca functia de urmarire sa se extinda si la intrebarile cu replici oprite, fie ca functia de salvare sa se extinda si asupra sectiunii de intrebari.

Dpdv tehnic, nu stiu daca functia e dezactivata sau daca e doar ascunsa (pentru ca toate cele 3 butoane lipsesc, desi e utila si functia de distribuire; singurul buton care ar trebui ascuns e "Raspunde").
Daca e doar ascunsa, problema se poate rezolva in 5 minute, prin editarea layoutului CSS.
Va mulțumesc pentru răspuns; ca mentiune la punctul 3, am înțeles ca în general, legea obliga angajatorii sa pastreze pontajele 10 ani, dar nu stiam daca exista vreo modalitate de accesare a acestora de catre angajati, asa cum in relatie cu statul exista principiul liberului acces la informatii (deci nu vorbesc de plangeri la ITM sau alte proceduri ce implica acuzatii, ci o simpla verificare preventiva a corectitudinii angajatorului).
1) Plangere scrisa (posta sau email) la service (necesara la pasul urmator). Adica le sesizati problema, ca sa le dati ocazia sa repare stricaciunea (daca ati facut deja asta, treceti la pasul 2).
2) plangere la ANPC.
Banii sunt dati de dvs acelei persoane?
Atunci bineinteles ca ori veniti ambii la notar, ori imputerniciti o persoana pentru asta (dar pentru a o imputernici tot trebuie sa mergeti la notar, deci un pas in plus, plus ca trebuie sa gasiti pe cineva de incredere, nu puteti gasi astfel de persoane intreband pe internet).
Acum doi ani si 8 luni, mi s-a pus in program o zi libera, ca si zi de concediu de odihna (izolata, doar una in mijlocul lunii).
Nu am semnat nici o planificare si nici o cerere de concediu cu asa situatie.
Programul nu era complet, ziua aceea era ultima afisata, credeam ca urmeaza sa am concediu (nu eram la curent cu planificarea zilelor de CO).

Ulterior, am trecut cu vederea, dar acum am vazut ca nu se merita.

Voi vorbi cu angajatorul, daca vrea sa o compenseze cumva (e angajator mare, nu patron; greseala sau sicana e a unui fost manager).

Dar daca totusi nu vor, intrebarile mele sunt:

1) E legal ce s-a facut?
2) Mai am vreo metoda legala la dispozitie (plangere ITM etc), daca angajatorul nu vrea sa-mi dea alta zi de concediu in contul acelei zile? Sau s-a "prescris"?
3) Daca pontajele nu se pun la dispozitia angajatului, angajatul poate sa solicite de la vreo autoritate situatia personala?
Nu sunt sigur daca si departamentul de HR chiar a inregistrat o zi singulara ca zi de concediu, asa cum a fost afisata in program...
Se poate cere unor angajați ce se laudă cu consumul de droguri ilegale (în timpul liber, dar le afectează comportamentul la muncă) o adeverință care să certifice faptul că nu au urme de stupefiante în sânge?
Sau orice modalitate de a scăpa legal de astfel de angajați.
Nu e trecut în contract că se obligă să aducă astfel de adeverințe. Totuși sper că nu e vid legislativ, și poate fi o rezolvare fără a chema în instanță angajații.
Vă mulțumesc.