avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate fgeorgeta

Activitate fgeorgeta

Discuție Indrumari

Sotul a decedat precum si fiul .
Ca mostenitori pentru dezbaterea succesiuni au ramas numai fiica si nepotul in varsta de 11 ani din prima casatorie a fiului.
Dezbaterea se va face pentru un imobil a carui cadastru nu s-a facut,Intrebarea este pot sa fac acest cadastru inainte de dezbatere sau dupa?
Fiica mea poate renunta la partea ei in favoarea mea ?
Poate reprezentantul minorului sa ma oblige sa vand apartamentul ca sa-si ia partea de mostenire?


Solicit lamuriri cu privire la pasi pe care trebuie sa-i fac dupa decesul sotului meu.Prtoblema arzatoare este faptul ca impreuna cu sotul avem o masina pe care as dori sa o vand deoarece este de capacitate mare (Jeep de 2200 cm3).taxele si impozitele sunt platite la zi.Mentionez ca este pe numele sotului.SAunt constienta ca trebuie sa dezbat in primul rand mostenirea dar in momentul de fata nu pot deoare una din parti nu este in tara .Singurul care poate sa fie prezent este nepotul minor care este rezultatul unei casatorii anterioare a fiului meu care a decedat si el.Banuiesc ca el trbuie sa fie reprezentat de tutorele actual care este mama.Deoarece sunt o femeie in varsta va rog sa- explicati pe larg ce trebuie sa fac.
Cu multumirile de rigoare.
1.In cazul decesului unuia dintre fii pentru actul de succesiune este necesar certificatul de deces?
2Sotia (nora) are drept la succesiune?
3.Copilul decedatului (nepotul) are drept la succesiune?
Doresc sa stiu daca un salariat a iesit la pensie la varsta de 59 de ani trebuie sa i se faca incetarea contractului de munca ,sau poate sa-si continue activitatea in baza vechiului contract .Mentionez ca este vorba de administratorul unei Asociatii de proprietari iar indrumarea de a merge in continuare in baza aceluias contract a fost facuta de un salariat de la Oficiul de pensiid din or0asul nostru.Este corect sau nu ?
Discuție CMI SAU NU?
1Poate administratorul unei societati sa-si vanda marfa singur adica sa fie si vanzator dar fara contract de munca?
2Daca se doreste incetarea cmi dupa somaj tehnic trebuie sa facem un stat de plata pentru 1 zi iar de a doua zi se face incetarea?
Buna ziua,
Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl 205.
Cu multumiri.
Discuție codul muncii
Avand un contract de munca cu norma intreaga ,pot sa mai lucrez si in cadrul altor societati cu contracte part time -cate ore pot sa mai prestez
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care nu are alte venituri decat cel obtinut in urma unui contract de mandat - este asimilat salariilor ,si careia i se retine cota de 10,5 % ca" angajat" poate sa solicite iesirea la pensie in momentul indeplinirii conditiilor standard de varsta iar perioada cat a lucrat cu contract de mandat poate fi considerata vechime in munca.
Cu multumiri.
Doresc sa ma lamuriti cum se face declararea veniturilor personalul cu contract de mandat ce reprezinta alte categori de salariati in decl 205.
Discuție lamurire
Fondul de salarii este format din salarii plus indemnizatiile acordate celor cu contract de manmdat?