avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate marlene_nena

Activitate marlene_nena

Buna ziua,
In perioada 1991-1992 am lucrat 5 luni cu jumatate de norma, 4 ore. Am implinit anul acesta varsta de pensionare pentru limita de varsta. De la Casa de pensii am primit raspunsul ca cele 5 luni lucrate nu se considera perioada intreaga de munca, adica nu se iau tot 5 luni la calculul vechimii in munca fiind perioada lucrata inainte de aparitia legii ( din2013) care reglementeaza ca timpul partial de munca, respectiv jumătate de norma, se calculeaza ca vechime in munca tot norma intreaga . Mi se pare discriminatoriu sa fie asa cum mi s-a spus telefonic de la Casa de pensii, atâta timp cat eu ma pensionez dupa aparitia legii . Rog raspunsuri competente! Mulțumesc!
Răspuns la discuția Pensie limita de varsta 2019
Mulțumesc pentru răspuns!

Carp Mircea a scris:

Incheiati contract de asigurare pentru o luna de zile.

Bună ziua,
Conform vechimii din cartea de munca, lipsesc 4 zile pentru indeplinirea stagiului minim de cotizare la sistemul public de pensii, adică cel de 15 ani.
Am depus dosarul in luna iunie, si acum am primit raspunsul de la casa de pensii, raspuns negativ cu privire la acordarea pensiei.
Deci, vechimea este de 14 ani, 11 luni si 26 de zile. Varsta implinita este 61 ani, sexul-feminin.
Va rog sa-mi spuneți ce aș putea face pentru a mi se acorda pensie pentru limita de varsta in cazul meu.
Bună ziua! Sunt nascuta in luna mai 1958 si am peste 15 ani cotizati de munca. Va rog sa-mi spuneti cand pot depune dosarul pentri pensie. Cum fost liber profesionist am achitat personal contributia la CAS, iar pentru ultimele contributii nu s-a consemnat in Cartea de munca plata acestora. Ptesupun ca la Casa de Pensii apar toate contribuțiile platite. Va mulțumesc!
Discuție Drept de pensie
Buna ziua, sunt nascuta in luna mai 1958, si am 15 ani de cotizare. Spuneti-mi daca pot depune dosarul de pensie anul acesta si daca da, cand mai exact. Mulțumesc!
Bună ziua, dorim sa stim in ce situatie din punct de vedere juridic, penal, se afla un reclamant cand aduce prin plangerea penala facuta acuzatii grave, nefondate, paratului? De stiut: Exista probe care sa dovedeasca faptul ca acuzatiile sunt nefondate, mincinoase. Insa, aceste acuzatii au dus la atingerea imaginii paratului care pot fi pe termen lung. Cum poate fi tras la raspundere reclamantul si cum ar trebui sa actionam?
Este legal ca drepturile privind despagubirile ca urmare a confiscarii abuzive de catre statul roman sa fie blocate sau sa se retina obligatiile catre bugetul de stat? Dupa 16 ani de demersuri primim despagubire partiala si aceasta este blocata de datorii incerte la bugetul de stat.
Multumesc pentru raspuns! Asa este, se poate intampla si un deces,dar presupun ca s-ar fi transmis aceasta clauza mostenitorilor in drept. Noi am intocmit cu buna credinta contractul de vanzare-cumparare si am considerat ca intelegerea este intelegere ,atata timp cat este mentionata intr-un document notarial prin care se obliga sa pastreze terenul: ''Ma oblig sa pastrez terenul ce face obiectul contractului de v-c in utilizarea dl...., pana la data de...., moment in care va fi posibil transferul exploatatiei" am citat din contract. Ce sens juridic mai are mentionarea in contractul de vanzare-cumparare a celor doua aspecte : intrarea in posesie si transferul proprietatii, daca ele pot fi incalcate oricand fara sa atraga vreo consecinta. Daca cumparatorul n-a fost de buna credinta prin faptul ca a donat terenul fiului fara a transfera oligatiile contractuale, ca prin acest fel sa se sustraga de la respectarea unor obligatii contractuale, fapta lui in ce poate fi incadrata?
Subiect: Donatie teren cumparat cu obligatii contractuale / Completare si descriere situatie cu elemente noi aparute
Faptul ca inca n-am primit un raspuns clar la intrebarile mele, revin cu descrierea situatiei si completare cu date noi aparute.
Buna seara, Am vandut un teren (pasune), iar intrarea in posesie al cumparatorului se va face peste 4 ani. Intre timp, cumparatorul incalca proprietatea fara sa fiu anuntat , planteaza niste puieti ( nuci ), tot fara sa ma instiinteze, iar de curand am aflat ca a facut act de donatie unicului fiu pe care-l are. Deoarece, n-am inca informatii cu privire la aceasta donatie, va rog sa-mi spuneti daca termenul intrarii in posesie, mentionat in contractul de vanzare-cumparare ,va fi transmis in actul de donatie. Spuneti-mi, va rog, ce legi au fost incalcate in situatia prezentata (incalcarea proprietatii, plantarea de puieti pe teren, teren pentru care se primesc fonduri de la APIA, iar suprafata pe care s-au plantat puietii se afla in blocul fizic declarat la APIA,aspect care duce la aplicarea de amenzi din partea APIA) si care ar putea fi capetele de acuzare.
Doresc un raspuns clar si profesional, daca se poate! Totodata, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Cred si sper ca acest site este un site cu profesionisti adevarati !
Buna seara, Am vandut un teren (pasune), iar intrarea in posesie al cumparatorului se va face peste 4 ani. Intre timp, cumparatorul incalca proprietatea fara sa fiu anuntat , planteaza niste puieti ( nuci ), tot fara sa ma instiinteze, iar de curand am aflat ca a facut act de donatie unicului fiu pe care-l are. Deoarece, n-am inca informatii cu privire la aceasta donatie, va rog sa-mi spuneti daca termenul intrarii in posesie mentionat in contractul de vanzare-cumparare va fi transmis in actul de donatie. Spuneti-mi, va rog, ce legi au fost incalcate in situatia prezentata (incalcarea proprietatii, plantarea de puieti pe teren, teren pentru care se primesc fonduri de la APIA ) si care ar putea fi capetele de acuzare.

Totodata, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.