In Ordonanta de Urgenta nr. 9/2013 sunt prevazute expres exceptiile privin plata timbrului de mediu
Art. 3
(1)Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepţia:
a)autovehiculelor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;
b)autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c)autovehiculelor destinate a fi utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră şi de pompieri;
d)autovehiculelor definite conform RNTR 2 destinate serviciilor de ambulanţă şi medicină, autovehiculelor speciale echipate corespunzător pentru acordarea ajutorului de urgenţă, precum şi autovehiculelor speciale destinate serviciilor de descarcerare şi de stingere a incendiilor.
(2)Excepţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se aplică numai pentru un singur autovehicul achiziţionat în decurs de 5 ani şi atunci când autovehiculul este în proprietatea persoanei cu handicap.
(3)Modificările speciale aduse autovehiculelor se înscriu de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român“ în cartea de identitate a vehiculului.
(4)Lista modificărilor speciale aduse autovehiculelor este cea prevăzută în RNTR 7.
(5)Autovehiculele dotate cu cutie de viteze care poate funcţiona în regim automat, deţinute de către persoanele cu handicap, conform alin. (1) lit. b), intră în categoria celor exceptate de la plata taxei, cu condiţia respectării prevederilor alin. (3).
(6)În categoria autovehiculelor prevăzute la alin. (1) lit. d) se încadrează numai acele autovehicule dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină, descarcerare sau stingere a incendiilor care sunt înscrise în evidenţa staţiilor de ambulanţă, a serviciilor mobile de urgenţă şi de reanimare, precum şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. În aceeaşi categorie intră şi autovehiculele dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină sau pentru descarcerare, stingerea incendiilor, deţinute de operatorii economici.
Beneficiarii Legii nr. 118/1990 nu se incadreaza in aceste exceptii.
Reluarea activitatii dupa suspendare poate fi facuta oricand pana la termenul care a fost declarat cand s-a intrat in inactivitate temporara.
Perioada maxima de suspendare este de 3 ani, perioada care pentru dvs expira la data de 31.07.2013.
In nici un caz nu se poate amana reluarea activitatii.
Pentru schimbarea obiectui de activitate a PFA mergeti la Registrul Comertului cu urmatoarele documente:
- certificatul de inregistrare in original – se va depune in dosar;
-cerere de inregistrare mentiuni;
-declaratie model 1, 2 sau 3