avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate ABIS Engineering SRL

Activitate ABIS Engineering SRL

Răspuns la discuția Se poate face cadastru?
Nu se poate vinde decat dupa ce se intocmeste cartea funciara, ceea ce ne duce iar la problema terenului, din pacate.
Răspuns la discuția Se poate face cadastru?
Daca persoana x a construit locuinta împreună cu soția atunci se poate face succesiunea pe acea locuinta(luându-se în calcul doar construcția, nu si terenul) indiferent de terenul pe care este situata, asa cum se poate face succesiunea și pe un bun mobil, de exemplu o mașină, indiferent de garajul unde este parcata.
Ulterior succesiunii, cu cartea funciara va fi mai greu pana ce nu se rezolva și problemele cu terenul.
Răspuns la discuția Se poate face cadastru?
Daca se rezolva problema cu faptul ca locuinta este situata parțial pe terenul altcuiva atunci se va putea face câte funciara pe numele lui x și a celorlalti coproprietari rezultați din succesiune dar executarea silita va apărea in cartea funciara si nu va putea fi "ocolita". Persoana x nu va putea sa vândă/doneze/etc partea sa din proprietate atâta timp cât are o executare silita pe numele sau. În cealaltă privinta, atunci când o construcție a fost edificata pe terenul altcuiva, au existat mai multe posibilități: demolare parțială, cedare teren de sub construcție către proprietarul construcției, etc. Tatăl lui x impreuna cu frații pot face carte funciara pe celalalt teren și apoi ii pot ceda/vinde lui x terenul de sub casa, pe care x îl poate alipi la terenul sau de 200mp(pentru care va face carte funciara fără a lua în calcul încă locuinta) , urmând ca apoi sa inscrie in cartea funciara si constructia.
Am văzut cazuri în care s-au legalizat documentatii cadastrale, uneori doar parțial, paginile care erau necesare la oficiul de cadastru, deci se pot legaliza. Probabil ca dvs aveți o actualizare a cărții funciare vechi și atunci la final veți primi cartea funciara refăcuta, deci nu veti mai avea nevoie de cea veche.
Ultima oara când am auzit de un astfel de caz, rezolvarea a fost printr-o amenda de la primarie pentru executarea unei constructii fara autorizatie și apoi întocmirea unui dosar de de către un arhitect urmând ca la final sa se înceapă procedura de înscriere în cartea funciara a construcției. Primăria însă nu va emite niciun act pentru intrarea în legalitate a noii constructii pana nu veți prezenta cartea funciara a terenului pe care este construita.
La intabularea construcției nu e neapărat nevoie de planul casei/releveu, procesul verbal de receptie finala la finalizarea construcției îl aveți cred deja, asa ca se poate face intabularea. Dacă doriți ca totul sa fie exact atunci luați legatura cu arhitectul care a elaborat dosarul pentru autorizatia de construire pentru a afla pasii necesari de urmat.
Răspuns la discuția Se poate face cadastru?
În cartea funciara pot fi doi proprietari, unul pe teren și altul pe constructie, dar probabil ca dvs doriți sa fiți proprietar si pe construcție și pe terenul de sub construcție. Dacă spuneți ca locuinta este construita parțial pe un teren care nu va aparține atunci proprietarul acelui teren vă poate cere în justiție sa eliberați terenul pe care îl ocupați cu locuinta. Este o parere la modul general pentru ca nu am înțeles foarte bine situația dvs. Daca puteti explica mult mai detaliat situația poate va putem da și mai multe informații. Nu am înțeles partea cu executarea silita, de ce, cine, pentru ce motiv, în favoarea și defavoarea cui, etc.
Destinația clădirii se poate modifica în mod oficial în cartea funciara pe baza unor documente emise de primarie. Primăria va va spune ce este de făcut (expertiza tehnica, declarație, altele poate ?), pentru a va emite documentele necesare. Cel mai bine mergeti mai întâi la registrul comerțului pentru a cere lămuriri în legătură cu cerințele privind înființarea unui spațiu comercial de asemenea natura în cadrul locuinței d-voastră și abia apoi începeți cu birocrația necesara unei astfel de proceduri.
Răspuns la discuția Nu pot face cadastru la pamant
Cel mai bine ar fi sa cereți răspunsul oficial in scris, al Oficiului de cadastru, primit de cei care v-au întocmit documentația de carte funciara si sa scrieți aici ce conține pentru a va da un răspuns clar. Problemele pot fi diverse.
Daca aveti 10 ari si asa spuneti ca a fost dintotdeauna, vecinul sa isi caute cele 4 ari "lipsa" in alta parte. In momentul cand s-a emis Titlul sau de proprietate pe 5 ari nu a semnalat lipsa unei suprafete de teren ?
Asteptam si parerea unui avocat cu experienta in asemenea cazuri pentru a vedea ce sanse are vecinul daca ar incerca sa revendice acest teren in instanta.