avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate cornel_badea

Activitate cornel_badea

Buna ziua, perioada facultății se considera vechime pentru calculul pensie de limita de vârstă?
Mulțumesc.
Buna ziua, vreau sa va întreb dacă perioada facultății se ia în considerare la calcului perioadei de cotizare pentru pensie cu limita de vârstă. Mulțumesc.


george-neagu a scris:

Titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%.
Pe 3 ani....E greu de spus. Da, asa se vorbește și se spera, ca la anul viitor (si urmatorul) sa scadă și inflația la oficial. Dar cine poate știi ce va fi? Mai e si an electoral incarcat cu pomenile aferente. Vedeti acum, zilele astea ce greu e sa se hotarasca sa taie guvernul din cheltuieli si din pomeni.
Și mai depinde de situația dumneavoastră. Știți ca trebuie sa țineți banii acolo toată perioada caci altfel pierdeți dobânda. Poate aveți o adversitate crescuta fata de risc și evitați investitiile în alte domenii cum ar fi bursa de valori?
E cu dus întors și cum nimeni nu s-a născut profet, nici sfaturi în acest sens e bine sa nu dau.




Mulțumesc frumos! Mă gândeam să optez pentru perioada de trei ani ( am greșit când am menționat cinci) având în vedere că e o dobândă bunicica ( 7,2 ) . E posibil la anul să scadă cu toate că în 2022 a fost 8% dar în 2021 3,7% .
Va rog un sfat; intenționez să investesc in titluri de stat emisiunea 23 august - 14 septembrie. Pe ce perioada considerați că ar fi mai bine să investesc: unul sau cinci ani? Mulțumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti daca se poate, in legatura cu urmatoarea situatie: O proprietate ( casa cu 800 m.p. teren aferent ) detinuta de 7 proprietari in devalmasie, urmeaza sa fie vanduta unui singur cumparator, in felul urmator: o jumatate ( dupa ce se va face dezmenbrare si impartire in doua loturi ) intr-o prima faza, si pentru cealalta jumatate, urmeaza sa se dea un avans urmand ca plata integrala a pretului, sa se faca intr-un interval care se va stabili ulterior.
Intrebarile ar fi"
- Se poate face promisiune de vanzare inainte de iesirea din indiviziune si de lotizare pe o parte din suprafata si daca da, care din actualii proprietari, trebuie sa semneze promisiunea de vanzare.
- In cazul unui raspuns afirmativ la prima intrebare, care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca proprietarii pentru a incheia tranzactia, dupa ce s-a semnat promisiunea de vanzare in conditiile descrise in prima intrebare.

Va multumesc si imi cer scuze daca nu am descris situatia destul de clar.
Răspuns la discuția Notificare
Va multumesc pentru raspuns. M-ar interesa sa o trimit sub forma de somatie si as prefera sa fie trimisa printr-un avocat, sa ia forma de document oficial.
Ce presupune in continuare aceasta procedura si nu in ultimul rand, as dori si o aproximare estimativa a costurilor, pentru a decide daca merita sa abordez aceasta procedura ( suma de recuperat este de aproximativ 1000 ron )
Discuție Notificare
Buna ziua,

O rugaminte as avea daca se poate.
Sunt agent imobiliar ( p.f.a. ) si in urma unei tranzactii imobiliare, mai am de recuperat o suma ( 1000 ron ).
M-ar interesa daca ma poate ajuta cineva sa trimit o notificare ( doar ca instiintare si nu premergatoare inceperii unei actiuni in instanta ) si da ca da, ce cheltuieli aproximative ar presupune.

Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu o problema.
O agentie imobiliara a intermediat o tranzactie care s-a incheiat acum 2 luni.
Intre agentie si client s-a facut un contract de comision pe suma de 2000 de euro si s-a emis factura fiscala.
Termenul de achitare a comisionului a fost stabilit in contractul de cominison la data semnarii contractului de vanzare. Pana acum au fost achitate doua transe de cate 700 euro, ultima fiind depusa in contul agentiei in data de 14 08 2013 si pana acum nu s-a mai efectuat nicio plata.
Intrebarea este care sunt caile ( pasii ) prin care se poate recupera restul de datorie.
Mentionez ca nu s-a facut nicio instiintare in scris catre client ci doar verbale ( prin telefon )

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Tranzactie imobiliara
adelaida_07 a scris:

Expirarea antecontractului ( cum ii spuneti .) este in dezavantajul dvs. prin acest fapt inteleg ca proprietarul este indreptati sa va ceara plata pretului negociat. Daca nu v-a presat cu achitarea banilor este ca si cum v-a acordat un timp in plus.
Cu greu pot sa imi imaginez cum vanzatorul ar incheia un act aditional prin care sa fie obligat ca pe langa pierderea cumparatorului sa mai fie obligat sa inapoieze si avansul, care este probabil cheltuit.
Nu faceti precizarea dar imi imaginez ca sunteti in posesia apartamentului asa ca nu vad cum lipsa vanzatorului de la incheierea tranzactiei ( pe care nu v-o mai doriti) va dezavantajeaza.
Asa cum am mai specificat un agent de vanzari, deontologic, nu poate avantaja nici pe vanzator si nici pe cumparator, asa ca sfatul de a achita un avans cat mai mic la o tranzactie nu intra in obligatiile sale.Agentul nu putea sa prevada faptul ca nu vei mai avea bani pentru tranzactie si sa va sfatuiasca sa va reduceti riscul la incheierea antecontractului.




Multumesc pentru respuns.

Eu sunt cumparatorul. Banca nu mi-a dat credit cat am solicitat pentru ca am platit 25000 euro avans pentru casa prin firma si am iesit pe minus in bilant si din cauza asta am primit mai putini bani. Agentul imobiliar este vinovat pentru ca nu m-a sfatuit sa dau mai putin avans si pentru faptul ca nu mi-a spus ca trebuie sa trec in precontract suma pe care urma sa o iau de la banca si din cauza asta o sa pierd banii!
Vreau sa stiu cum pot sa- trag la raspundere pe agent.

Răspuns la discuția Tranzactie imobiliara
adelaida_07 a scris:

Din explicatii am inteles ca beneficiarul - in speta cumparatorul- a primit imprumutul bancar asfel ca nu mai poate sa faca uz de clauza care ii da dreptul sa ceara returnarea avansului si sa renunte la achizitionarea bunului. Daca in antecontract nu este prevazuta si valoarea exacta a imprumutul ce trebuia obtinut nu se poate pune in discutie faptul ca susrsele proprii nu acopera valoarea de achizitie.
Cu privire la cuantumul avansului nu vad care este vina agentului imobiliar. Cumparatorul avea posibilitatea de a negocia suma de avans sau de a refuza tranzactia pe motiv ca avansul ii depaseste posibilitatea de plata.






Asa este. Cumparatorul a primit un credit care impreuna cu resursele proprii ale acestuia nu acopera pretul cerut de proprietar deoarece cumparatorul a motivat ca nu cunoaste precis cuantumul imprumutului pe care urmeaza sa-l contracteze.
In conditiile astea, (antecontractul expira luni 05 - 08 - 2013) daca se prelungeste antecontractul si se face un act aditional la antecontractul deja semnat in care sa se treaca suma precisa pe care trebuie sa o primeasca de la banca, se poate folosi de situatia acesta pentru a putea primi avansul dat?
Si din nou, daca nu se rezolva nimic si pierde banii, agentul imobiliar poate fi tras la raspundere pentru aceasta situatie?



Mutumesc si astept un raspuns cat mai repede posibil.


.