.Unui angajat i s-a admis in instanta de fond urmatoarele drepturi salariale X suma ore suplimentare ,y suma cheltuieli de judecata.Depune sentinta civila pentru incuviintarea executarii silite si i se admite executarea. Doresc sa fac o contestatie la executare silita platind acea cautiune ,se poate sa admita instanta contestatia la executare.
Am depus si recurs poate ma ajuta sa suspend executarea pina la finalizarea recursului.
Se poate cere in recurs verificarea de scripte ?Sau retinerea in fals a unui inscris fals depus in faza de fond?Ma gandesc ca nu poate fi admisibila aceasta cerere in recurs intrucit era de datoria partii care era in defavoare prin acest inscris sa ceara din faza de fond acest lucru.
Mare atentie la probele aduse de angajator in proces !!! Ma refer sa aveti grija sa urmariti orice inscris depus de angajator ca si proba ,in cazul in care il consideratai fals cereti retinere lui sau lor in fals sau daca nu prin avocat sa adresati o cerere verbala instantei prin caresa cereti ca orice inscris depus de angajator sa fie stampilat de catre acesti sa fie trecut " Conform cu originalul". Va spun acest aspect din proprie experienta.Bafta multa.
S-ar putea sa regasiti in ROI aspecte la acest program impus de aceasta societate.
Ce se intimpla in cazul in care aceste aspecte nu se regasesc nici in CIM si nici in ROI se poate spune ca CIM si ROI sunt lovite de nulitate?
CIM program 40 de ore /saptamina max 48 cu ore suplimentare de la 08.00--16.00
ROiprogram 40 de ore /saptamina max 48 cu ore suplimentare de la 08.00--17.00
dar aici apare 12.00-13.00 pauza de masa.
Angajatul semneaza ca ia la cunostinta de ROI.
Programul real de munca desfasurat este de 10 zile lucrat consecutiv cu 4 zile libere sau 15 zile cu 6 libere.
1.Din pdv legal se incalca CIM si ROI pentru ca nu este prevazut adevaratul program in CIM si in ROi?
2.Un angajat actioneaza firma in judecata ptr plata orelor suplimentare ,se poate spune ca nu a efectuat ore suplimentare ptr. ca a semnat si a luat la cunostinta de 1 ora pauza de masa prevazuta in ROI?
3.Sau putem sa spunem pentru ca nu s-a facut nici un act aditional ,si nici in ROI ,aceste aspecte ar duce la anularea ROI?
Bun, si ce sa inteleg ca daca am facut greseala de a incheia atat CIM si ROI asa cum am aratat in prima postare ,si am desfasurat cu adevarat acel program de 10 zile cu 4 libere
iar in cazul in care voi fi actionat in judecata de unul din angajati cine va avea castig de cauza ?
Sal.Doresc sa inchei niste CIM in felul urmator 40ore/saptamina maxim 48 cu ore suplimentare iar ca program zilnic sa apara in CIM 08.00-16.00. si repaus 2 zile de regula samabata si duminica. Problema apare ca programul cu adevarat ce vreau sa il desfasor este in felul urmator: 10 zile lucrate consecutiv incepind de marti si terminind urmatoarea joi a saptamini a catae 10 ore zilnic lucrate, iar ca si repaus sa respect 4 zile libere consecutiv.In ROI vreau sa trec acelasi program prevazut in CIM dar singura diferenta este ca as vrea sa introduc 1 ora pauza de masa de la 12.00--13.00. Intrebarea este program inegal sau program normal.Este legal acest ROI sau trebui sa trec in mod expres adevaratul program desfasurat?
Bun dar cum ramine cu perioada 2011,2012 pentru ca nu mai exista CCMUN 2007-2010 in baza carei legi pentru ca nu este prevazut acest spor nici in CIM nici ROI.Societattea dupa aparitia noului CM functioneaza doar in baza CIM si a ROI.Daca exista cumva baza legala privind acesta situatie ast un raspuns.
Poate un angajat sa ceara in instanta plata sporului de vechime dupa cum urmeaza:
1.2010 ce a mai ramas ca ma gindesc ca suntem in luna august 2013
2.Pe tot anul 2011.
3 si pe anul 2012.
Precizez faptul ca ,CIM este incheiat in anul 2009 fara nici un act aditional incheiat dupa luna mai 2011 la aparitia noului CM.