sunt ceva noutati in noul cod civil referitoare la succesiune?
pentru acceptarea unei succesiuni poti merge la orice notar? de ce acte ai nevoie? am mai citit discutii cum ca nu ar fi nevoie de certificatul de deces , unii notari cer altii nu, ci doar de buletinul sucesorului si datele personale ale celui decedat?
sunt ceva noutati in noul cod civil referitoare la succesiune?
pentru acceptarea unei succesiuni poti merge la orice notar? de ce acte ai nevoie? am mai citit discutii cum ca nu ar fi nevoie de certificatul de deces , unii notari cer altii nu, ci doar de buletinul sucesorului si datele personale ale celui decedat?
Dupa 19 iulie dar din cate am inteles daca nue facuta receptia in momentul vanzariinu trebuie certificat
in cazul cumpararii unui teren plus autorizatie de constructie (casa e in rosu) , e necesar certificat energetic?
in cazul in care am cumparat teren si autorizatie de constructie, casa e ridicata dar nu are finisaje, nu e necesar certificat energetic nu?
in cat timp dupa incheierea unui contract de vanzare-cumparare trebuie sa merg la administratia financiara? de ce acte am nevoie? imi trebuie CF-ul?
buna ziua. un contract de vanzare-cumparare de cine poate fi atacat ca fiind donatie deghizata? de cine e direct interest sau de oricine? de exemplu cumnata mea poate ataca un contract intre mine si tatal meu?
multumesc foarte mult. asa este nu s-a scos extras de atunetificare de la CF. vanzarea s-a facut in baza Cf-ului de acum cateva luni, pe acesta l-a prezentat tatal meu la notar. ciudat ca notarul nu a cerut extras de autentificare. Asta afecteaza valabilitatea actului ?
asa cum am mai spus am primit respingerea intabularii in baza art 29 alin e legea 7/1995 si alin 30
Uitati ce se specifica in acel articol:
Art. 29
(1) In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii limitative:
e) este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare, a extrasului de carte funciara pentru informare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului, cu exceptia cazului in care se face mentiune despre acestea in cuprinsul actului;
eu vreau sa stiu ce inseamna asta? ca notarul nu a depus documnetatia cum trebuie?
scriu aceasta problema pe forum pt ca notarul e inca in concediu , cand vine ma duc sa il consult.
buna ziua. cine poate ataca un contract de vanzare-cumparare? cineva care este direct interesat sau oricine altcineva? de exemplu tatal meu mi-a facut un contract de vanzare-cumparare, fratele meu il poate ataca ca fiind donatie deghizata? dar sotia lui?