avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate neluvot2008

Activitate neluvot2008

Cum ar trebui sa procedez si la ce ma pot astepta daca din neatenție si graba in mod special de a nu pierde un loc de munca,am trimis pe whatsapp persoanei care postase anuntul de recrutare,poza carte identitate si permis auto .Motivul a fost sa înregistreze in sistem solicitarea mea si sa programeze managerul un interviu. Precizez ca anuntul făcea referire la un post de sofer ambulanță privată si era postat pentru foarte multe localități din țară pe platforma Publi24.. Am rugămintea să mă sfătuiți deși faptul este iremediabil,ce ar trebui sa fac
pentru a preveni eventuale fraude! Va Multumesc pentru un eventual raspuns!
Buna seara!
Va rog sa imi spuneti care este procedura cea mai simpla de a schimba numele de familie.,prin divorț la notariat sau pe cale administrativă la serviciul de evidență a populației?
Mentionez ca suntem căsătoriți de 16 ani și avem si un copil de 14 ani și dorim să schimbăm numele de familie pentru toți membrii ,deoarece purtam un nume ce poate fi asociat cu nume aparținând etniei romme. Dorim să adoptăm numele de familie am meu de față de dinainte de căsătorie.
De asemenea am rugămintea să îmi spuneți care este termenul legal de rezolvare al.acestei proceduri?
Va multumesc pentru disponibilitate!
In conditiile noii legi a salarizarii ,mai ramân in vigoare majorarile pentru cadrele didactice de la 1 iulie 2017?
BUNA ZIUA!VA ROG SA MA LAMURITI IN LEGATURA CU NORMA DIDACTICA A UNUI CADRU DIDACTIC,RESPECTIV EDUCATOARE. NU INTELEG DE CE O EDUCATOARE ,DE LA O GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT ,ESTE PLATITA PENTRU O NORMA DIDACTICA DE 100 DE ORE,DIN MOMENT CE ,ZILNIC ACEASTA LUCREAZA EFECTIV 5 ORE .DE EXEMPLU INTR-O LUNA DE 23 DE ZILE DE ACTIVITATE IN CARE EFECTUEAZA 115 ORE SUNT PLATITE DOAR 100 DE ORE.
AM CONSTATAT ACEASTA ANORMALITATE ,DUPA PAREREA MEA ,ATUNCI CAND FIIND INCADRATA ,IN LUNA MARTIE,LA PLATA CU ORA,IMPREUNA CU O ALTA COLEGA . EU AM LUCRAT 19 ZILE A CATE 5 ORE ZILNIC (95 ore ),COLEGA 4 ZILE A CATE 5 ORE ,AM FOST PLATITA DOAR PENTRU 80 DE ORE,PE MOTIV CA DEPASIM CUMULAT NORMA DIDACTICA DE 100 DE ORE A UNEI EDUCATOARE. .NU CRED CA ESTE CORECTA O ASTFEL DE SALARIZARE. CE DEMERSURI PUTEM INTREPRINDE IN ACEST SENS SI CAREI INSTITUTII NE PUTEM ADRESA ,DEOARECE ,FACAND UN CALCUL ,PE PARCURSUL UNUI AN SCOLAR ,COSTAT CA SE MAI PIERDE APROAPE INCA UN SALARIU?
O ALTA PROBLEMA O AVEM ,NOI EDUCATOARELE DE LA GRADINITELE CU PROGRAM PRELUNGIT CU ACTIVITATEA PE PERIOADA VACANTELOR,FIIND OBLIGATE SA EFECTUAM ACTIVITATEA IN ACEASTA PERIOADA A VACANTEI ,FARA A FI PLATITE ,DESI AR TREBUI SA NE EFECTUAM CONCEDIUL DE ODIHNA.DIRECTORUL UNITATII NE ADUCE CA SI JUSTIFICARE DESERVIREA COMUNITATII.
DE ASEMENEA AS DORI SA STIU DACA IN INTERVALUL CELOR 5 ORE DE ACTIVITATE,EDUCATOARELE POT BENEFICIA ,CA SI INVATATORII DE O PAUZA LEGALA .DACA ,DA ,VA ROG SA IMI COMUNICATI TEMEIUL LEGAL SAU DE ASEMENEA CE SE POATE FACE IN ACEST SENS,DEOARECE ,PE PARCURSUL CELOR 5 ORE EFECTIVE DE ACTIVITATE CU COPIII,CONSIDER CA ESTE NECESARA O PAUZA DE 15 MINUTE.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Buna seara.As dori sa stiu daca exista programe de finantare pentru dezvoltarea unei firme de transport persoane in regim taxi ,si care ar fi acestea.Mentionez ca am varsta de 39 de ani si detin un PFA pentru desfasurarea activitatii de taximetrie.As dori sa atiu daca se pot face achizitii de masini pentru aceasta activitate, si daca este nevoie de infiintarea unui SRL sau SRL-D.Va multumesc anticipat.
Buna seara Detin 1,5 ha teren agricol,din care suprafata de 0,5 ha este cu vie nobila dar imbatranita,cealalta suprafata de 1 ha fiind ocupata cu cereale.As dori sa stiu , daca pentru suprafata totala de 1,5 ha as putea accesa fonduri europene fie pentru infiintarea unei alte culturi agricole sau reintinerirea vitei de vie deja existente ,fie pentru achizitie de utilaje,sau infiintarea unei alte culturi cum ar fi trandafiri de dulceata ,pepeni sau plante medicinale. Daca nu este suficient terenul , va rog sa imi spuneti de ce suprafata as avea nevoie pentru a pune in aplicare una dintre optiunile enumerate mai sus.Multumesc anticipat!.
Buna seara!Doresc cateva lamuriri referitoare la acest Program START .Mai exact detin un SRL,infiintat in 1996, pentru comert cu amanuntul de produse nealimentare,respectiv imbracaminte si incaltaminte copii,care datorita crizei financiare ,nu mai functioneaza cum trebuie .As dori sa stiu daca ma pot inscrie in acest program,si care sunt conditiile, deoarece doresc sa imi modernizez spatiul pe care il am in proprietate si sa achizitionez si marfa.Mentionez ca am varsta de 62 de ani. Multumesc anticipat!
Bună ziua!Aş dori să mă lamuriţi în următoarea problemă.Am un PFA pentu transport persoane în regim TAXI.În această perioadă trebuie să vizez autorizaţia la Primărie.Am mers la compartimentul corespunzător,am depus documentele necesare dar domnul care se ocupă cu aceste probleme mi-a adus la cunoştinţă că aş figura ca persoană fizică, în afara PFA-ului ,cu o amendă de circulaţie de 500 ron.motiv care ar duce la nevizarea autorizaţiei.Aş dori să stiu dacă este legală nevizarea autorizaţiei taxi,din acest motiv , şi care este legea care prevede acest lucru ,chiar dacă amenda nu este pe PFA,şi de unde pot afla cu exactitate data acelei amenzi precum si organul emitent,pentru că nu îmi amintesc să fi primit în ultimii ani vreo amendă. Menţionez că şi anul trecut ,cu aceeaşi ocazie, am fost găsit cu o amendă din 2009,de data aceasta pentru rovignetă,dar din fericire am făcut dovada plăţii acesteia,având chitanţele.Mă întreb de ce nu m'au gasit cu amenda de circulatie şi anul trecut la vizarea autorizaţiei şi dacă aceste amenzi pot fi inventate doar atunci când ai nevoie de nişte avize.Multumesc!
Buna ziua.As dori sa imi spuneti care este perioada din an in care se poate incheia o asigurare a unei culturi de vita de vie.si de ce documente am nevoie?
Va rog sa imi spuneti si daca in momentul de fata statul acorda ceva despagubiri pentru culturile de vita de vie distruse in totalitate de grindina chiar daca acestea nu au fost asigurate la o firma de asigurari de catre proprietari.Mentionez ca via pe care o detin a fost distrusa de trei reprize de grindina ce au lovit judetul Buzau iar recolta a fost zero.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Reabilitarea pedepsei aplicate
Multumesc pentru raspunsuri.Doresc sa stiu unde trebuie sa fac demersurile pentru reabilitare,unde sa ma interesez si ce documente imi trebuie.