avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate NegoitaMircea

Activitate NegoitaMircea

Buna seara tuturor.
Exact in aceiasi situatie ma aflu, De data aceasta cu un apartament construit din fonduri de stat in 1978, la care ne este ceruta autorizatia de construire. Ne-am adresat primariei, constructorului si proiectantului imobilului, acestia ne spun ca nu se regasesc in arhivele lor astfel de autorizatii de construire. In cazul construcțiilor din fondul de stat, ce forma echivalenta sau similara a autorizatiei de construire exista in anii 1970-1990? Se numea "hotarare", sau "decizie"? Pe una din paginile Cartii tehnice, este mentionat Consiliul Popular Judetean ca emitent al unei hotarari de demolare a unor imobile vechi si constructia blocului in care se afla apartamentul in discutie..
Rog un sfat, ce act similar emis de sutoritatile locale poate fi luat in considerare la emiterea certificatului de clasificare?
Dati in arenda terenul respectiv unei alte persoane dar instiintati actualul arendas ca precedentul contract inceteaza. Puteti sa-i spuneti aredasului "hotz" ca aveti un pretz mai mare oferit. Daca va spune ca trebuie sa platiti lucrarile premergatoare acestui an, puteti sa-i raspundeti ca predarea terenului in 2001 s-a realizat in acelasi mod, a fost pregatit pentru lucrari agricole, arat, etc, si apoi arendasul a intrat in posesie.
Deci ca sa fie clar, de pe 1 ha se obtin cam 800 euro in produse, care produse daca sunt consumate de o ferma de animale( vaci, porci, oi, pasari), se obtine in final 2000 euro/ha, iar apoi, daca animalele sunt comercializate pt carne, se obtin cam 3500 euro/ha. asa ca.... cele 500 kg pe care le obtineti sunt nimic.
Succes.
Răspuns la discuția Indreptare gard
Am sa va spun cum am procedat eu, am avut exact aceiasi problema.

Am darimat gardul din plasa pe care il aveam, am lasat latura comuna cu vecinul libera o saptamina, dupa care, am venit la fata locului cu un cadastrist sa imi confirme forma gardului. Am invitat si vecinul, ocazie cu care i-am comunicat ca trebuie sa participe la cheltuieli comune, adica juma-juma. Asadar, mi-a spus ca nu are bani si nu poate participa.
Faptul ca a fost si cineva strain care a masurat, l-a facut pe vecin sa inteleaga ca e serioasa treaba. Daca gardul dvs e numai din plasa cu stilpi din loc in loc, e simplu, dar daca are temelie, nu va vad bine....

Succes.
Draga SETHICK,

Nu era mai frumos si bine daca recunosteati de la inceput? Poate ca v-ati fi bucurat si dvs de clementa politistilor asa cum ati descris ca anterior s-a bucurat un alt conducator auto.

Nu tin cu ursul, dar pina acum, nici un politist nu m-a oprit degeaba, chiar de curind am fost oprit de un echipaj de politie sa imi atraga atentia ca peste 50 de metri urmeaza sa ies din localitate si trebuie sa am farurile aprinse.

Am fost oprit cind se facea o razie pe o strada, m-am supus controlului pentru ca nu aveam nimic de ascuns si nici baut, s-au comportat impecabil d-nii de la politie si au vorbit frumos.

Asa ca... pacat de timpul pe care l-ati pierdut si politistii in cauza dar si dvs, cautand o cale pe aici pe acest site sa scapati.

Răspuns la discuția Plângere amendã politia rutiera
Nu inteleg... Daca omul are ITP-ul valabil pina in 01 Martie 2014 si in procesul verbal scie ca a circulat cu ITP expirat pe 09 Februarie 2014, atunci nu se poate contesta in termen? Dovada efectuarii ITP tb depusa la contestatie in termen.
In urma verificarilor la Consiliul local, avocatul a constatat ca pagina a 2 a de la rolul mamei este RUPTA!!!

Este clar un caz de coruptie si interese meschine. In ce baza se face restituirea proprietatii daca pagina cu amplasamentele a fost rupta? Este clar ca un angajat al consiliului local a rupt pagina, cum nu se stie cine, Consiliul Local tb tras la raspundere. Ce despagubiri pot cere si cum?

Multumesc de sfaturi in avans....
multumesc samsara pt raspuns pe privat, as dori sa vada toti raspunsurile pt ca este o situatie deosebita....

asadar raspunsul meu la mesaj este:

"Multumesc pentru raspuns prompt, Este clar ca o rectificare o voi cere, dar cine plateste cheltuielile? Consiliul local este vinovat pina peste cap, pt ca, a emis un titlu, cu toate ca partea mamei era in rol.
Cred ca paralel cu rectificarea se impune o revendicare. si din nou, cine plateste la final pt erori? Cit sau pot sa cer consiliului local despagubiri pt eroarea facuta? Trebuie sa se invete minte! Mama nu ar fi ajuns in aceasta situatie daca Consiliul local ar fi verificat actele corespunzator."

Ma oblig fata de toti cei din forum sa-i tin la curent cu actiunea care o sa o deschid, am angajat avocat.
Buna seara,

Ma confrunt cu o situatie comica...

Dupa moartea bunicilor, s-a efectuat iesirea din indiviziune materializata intre 2 frati si 2 surori, printr-o sentinta definitiva si irevocabila in 1997, terenul de 5500 fiind impartit egal.
Rolurile au fost actualizate asadar cu suprafetele corespunzatoare pentru fiecare mostenitor in parte.

In anul 2002, mama a cerut inscrierea partii ei intr-un titlu de proprietate, cei de la OCPI si Comisia locala au raspuns ca nu se poate asa ceva, deoarece Sentinta cu numarul xxx din anul 1997 reprezinta actul si dreptul la proprietate.

In anul 2004, unul din fratii mostenitori, a depus o cerere la Primaria comunei, dar din partea unei surori mostenitoare, pentru emiterea unui titlu pe intraga suprafata de 5500 mp.

Asadar, s-a emis titlul cu pricina pe numele unei surori mostenitoare, exista si sentinta definitiva si irevocabila, sentinta care este cu titlu executoriu.

Cind am incercat sa fac cadastru pe suprafata care-i revine mamei, am constatat ca se loveste de titlul cu pricina. Cei de la Primarie ridica din umeri, le-am sugerat sa se autosesizeze si sa anuleze titlul cu pricina. Tot cei din comisie spun ca trebuia un judecator executor, dar au trecut mai mult de 10 ani de atunci.

Si uitati asa, mama plateste impozit pe partea ei din 1998, sora care are titlul a murit intre timp, mostenitorul acestuia plateste impozit pe intreaga suprafata, deci si pt cea a mamei.

Ce pot sa fac mai departe? Pot sa cer consiliului local daune morale? Cum oblig comisia locala si judeteana sa repare greseala? In cazul in care angajez un avocat, costurile acestuia se vor recupera in instanta, si de la cine? De la cel care a depus cererea pt titlul de proprietate si de la Consiliul local?

Ma gindesc sa intru in instanta cu un avocat.... pina atunci, rog daca poate cineva sa vina cu vreo idee clara...
Răspuns la discuția Contract de intretinere
@German

Mai naspa este cand mainile nu asculta ochii.... Hai ca sunteti simpatic cu ultimul comentariu.

Salutari si la multi ani
Pentru nu a creea alte confuzii, exista obligatia de servitute pentru instalattile aflate in folosinta comuna. Asadar daca tevile trec prin boxa sau apt dvs, sunteti obligat sa permiteti accesul. De altfel pentru reabilitarea termica este necesar un proiect iar materialul izolant trebuie sa fie ignifug, materialele folosite trebuiesc insotite de certificatele de conformitate din care reies calitatile si coeficientii de transfer de caldura. In caz de incendiu, asiguratorul va cauta chichitze si daca se constata ca materialul nu este ignifug, pierdeti asigurarea.
Au fost nenumarate cazuri in care reabilitarea blocurilor s-a realizat cu materiale neconforme ce au dus la extinderea incendiilor.
Va sugerez sa utilizati izolatie de 10 cm grosime pentru obtinerea unui randament optim. Izolatia de 5 cm nu este suficienta, preturile intre acele materiale de grosimi 5 si 10 cm nu reflecta prea mult pretul total. Manopera este scumpa, indiferent de materialul folosit.