avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate ConstantinCS

Activitate ConstantinCS

Răspuns la discuția Mostenire locuinta
Va multumesc,
As dori sa stiu cam cat este taxa notariala pentru un astfel de contract.
Buna ziua,

Intrucat pentru constructia unei locuinte al carei proprietar este soacra mea am efctuat lucrarile in regie proprie si nu am niciun document care sa ateste plata cheltuielilor efectuate cu manopera, pot sa o rog pe soacra mea sa dea o declaratie notariala din care sa rezulte acest lucru? Pentru materiale am facturi si chitante. Acest document mi-ar fi util pentru a dovedi ca desi ea era proprietara cheltuielile au fos efectuate de fiica ei, in cazul unor probleme ce ar putea apare la dezbaterea succesiunii.
Buna ziua,

As dori sa stiu, daca in cazul in care am facut investitii in reconstructiua unei case cu acordul proprietarului, in ideea ca acea casa ne va ramane noua dupa decesul acestuia, cum pot sustine acest lucru in cazul in care celalalt mostenitor va ridica pretentii asupra acestui imobil la dezbaterea succesiunii? Ce pot sa solicit de la proprietarul care inca traieste din care sa rezulte acest lucru si daca imi este de folos in cazul unui eventual proces. Cum ar fi mai usor din partea proprietarului, care este mama sotiei mele, sa ne ajute ca sa avem o garantie in acest sens: testament, donatie,etc.si cu eforturi financiare cat mai mici din partea noastra. Desigur un act de vanzare-cumparare ar fi o solutie sigura, dar nu vreau astfel sa-mi cumpar propria locuinta. Mentionez ca actuala soacra a repartizat cate o locuinta la fiecare dintre cei doi copii, cu rugamintea ca fiecare sa-si dezvolte locuinta asa cum doreste. In cazul meu,am stricato si am facut alta locuinta noua, in baza unei autorizatii de extindere a constructiei existente,dar aceasta a fost eliberata pe numele actualului proprietar(soacra). Intrucat nu am nici o garantie ca dupa decesul soacrei, cumnata nu va ridica pretentii, incerc sa gasesc o solutie cat mai ieftina atata timp cat soacra este inca in viata, care sa-mi fie de folos dupa decesul acesteia.
Multumesc,
Am aceste dovezi, dar in acelasi timp pentru nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 25 (4) din Legea nr 230/2007 si cele prevazute la art 12 din HG nr.1588/2007, nu cred ca mai este necesar sa facem demersuri anterioare in vederea respectarii obligatiilor legale.
Multumesc,
Ma gandeam ca mai degraba organele de politie pot sanctiona aceste fapte avand in vedere ca cei de la primarie se axeaza pe verificarea problemelor legate de administrarea asociatiei.
1. As dori sa stiu unde se incadreaza fapta unui presedinte de asociatie de proprietari de a refuza:
- punerea la dispozitie a unor copii dupa documentele solicitate
- refuzul de a raspunde la petitii
- refuzul de a raspunde la contestatii privind lista de plata a obligatiilor de intretinere
- refuzul de a transmite proprietarilor hotararea adunarii generale pentru a lua act de hotararile luate ingradind astfel dreptul proprietarului de a a ataca in instanta aceasta hotarare in termenul legal de 45 de zile prevazul in Legea 230/2007
- refuzul de a mai primi corespondenta prin posta, refuzand in acest sens expeditiile efectuate cu confirmare de primire.
2. Cine sanctioneaza concret aceste fapte, politia sau primaria?
3. Faptele mentionate pot face obiectul unei plangeri penale?
Consider ca nimeni nu ne poate anula niste drepturi si in acest caz nu putem apela la prevederi din Codul Civil sau Penal? Atat Legea nr. 230/2007 cat si HG nr.1588/2007 are foarte multe lipsuri si acestea sunt speculate.

Multumesc
Intrucat prin OUG nr. 34/2009, art. 24 alin. 1 se interzice cumpararea de aparate de copiat si multiplicat, as dori sa stiu daca achizitionarea unei imprimante multifunctionale se inscrie in aceasta categorie. Mentionez ca ambele categorii se inscriu pe coduri specifice CPV diferite.
Răspuns la discuția Vindere locuri de veci
Multumesc.
Este vorba despre vanzarea de la cimitir la persoana fizica. In regulamentul pentru organizarea si functionarea cimitirelor parohiale si manastiresti din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Romane la art.15 nu este prevazuta vanzarea pentru atribuirea locurilor de veci in folosinta vesnica. Deci cimitirul la care ma refer este de stat.
Va rog sa-mi spuneti daca este permisa vinderea locurilor de veci si in ce conditii. Am inteles ca anul trecut a aparut un act normativ prin care se reglementeaza vanzarea acestora si as dori sa stiu care este acesta.

Multumesc.
Buna ziua,

In urma decesului a ramas un loc de inmormantare in folosinta vesnica compus din 2 morminte. Intrucat acest loc de veci nu a fost prins in masa succesorala , m-am adresat bisericii cu o cerere scrisa pe care am inmanat-o preotului (fara a primi numar de inregistrare) pentru emiterea unui act de concesiune pentru acest loc in vederea includerii intr-o succesiune legala suplimentara. Desi au trecut mai mult de 60 de zile, Consiliul parohial nu a dat nici un raspuns. Preotul sustine ca nu stie pe numele ciu trebuie sa emita acest certificat de concesiune, pe numele defunctului sau al mostenitorilor. B amai mult este tentat sa atribuie acest loc unui copil al defunctului care a renuntat la mostenirea legala. A facut trimitere la Regulamentul de organizare si functionare a cimitirelor parohiale si manastiresti din cuprinsul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane. La art 15 din acest regulament se prevede: ,, Dreptul de concesiune asupra locurilor atribuite in folosinta vesnica se poate transmite prin donatie si sucesiune legala sau testamentara,,.
Intrebarea este cum poatev face acest loc de veci obiectul unei succesiuni legale daca biserica nu elibereaza un act din care sa rezulte ca acesta exista?
Cum trebuie sa actionam concret in acest caz pentru rezolvarea situatiei?
Va multumesc,
C.stoicescu