avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate dum13

Activitate dum13

Un amic a săvârșit o infractiune în anul 2019, în urma căreia a primit cu suspendare 2.5 ani. Nu si-a plătit cheltuielile de judecată și de curând a făcut iar o faptă (furt). Dacă perioada de probațiune a trecut pana la săvârșirea acestei fapte, risca executarea faptelor acum. Îl mai ajuta în instanță dacă plătește acum cheltuielile de judecată, ajunse la executare silita?
Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu fractura, angajat fiind. La urgențe a fost nevoie sutura, gips și mi-a eliberat certificat de concediu medical pe 15 zile, dar cu cod de indemnizatie 0.1. De la spital acum "mi se spune ca da, e acest cod în loc de 0.6 deoarece s-a schimbat legea și doar prima zi a fost urgență". Mi se pare o aberație, întrucât am stat 14 zile cu mana în gips, 3 puncte de sutura. Ce e de făcut?
Proprietarul a fost notificat înscris, pe whatsapp. Ce altă varianta ar fi de preferat?

ynocentta a scris:

Analizati oportunitatea rezilerii unilaterale a contractului de loctatiune motivat de aspectul ca apartamentul urmare evenimentului de forta majora nu intruneste normele legale si nu are starea tehnica pentru a fi locuit
Pentru a indeparta situatii neplacute,dispute/polemici,notificati oficial proprietarul

Iau in calcul varianta instanței, întrucât proprietarul considera ca are doar drepturi, obligația mea de-ai plăti chiria in orice situație.

ynocentta a scris:

Analizati oportunitatea rezilerii unilaterale a contractului de loctatiune motivat de aspectul ca apartamentul urmare evenimentului de forta majora nu intruneste normele legale si nu are starea tehnica pentru a fi locuit
Pentru a indeparta situatii neplacute,dispute/polemici,notificati oficial proprietarul

Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 an (contract înregistrat la Anaf) a fost inundat, apartamentul e al parter, s-a obturat coloana și tot ce se consuma la bucătăriile de sus, refula prin chiuveta și curgea in locuință, bucătăria și dormitorul fiind inundate. Situația pe scurt: M-am întors acasă din delegație, după 2 săptămâni ajung noaptea acasă, miros in toată locuința, apa cu grăsimi peste tot....fac poze, filmez. Curat tot, dimineața la prima sun proprietarul, începe iar sa refuleze apă dim chiuvetă. Duc apa cu găleată in WC. Vine proprietarul, încep acuzele ca i-am stricat apartament. Calm ii explic ca nu e vina mea, după momente curge si vede cu ochii lui. Vin meseriașii și rezolva, era înfundata coloana. Eveniment întâmplat acum 3 săptămâni. Ii transmit verbal că apartamentul are nevoie de reparații. Parchetul din dormitor e umflat tot, pereții uzi, a apărut mucegaiul, e ca o peștera in dormitor. Aștept sa facă reparații, doar amânări, deși am dovada scrisă prin care ii dădeam acceptul sa intre in locuință pentru începerea reparațiile. Pe 15 a fost ziua plății chiriei. Il anunț să se gândească la o variantă de diminuare o chiriei până ce rezolvă problema, întrucât am stat deja jumate de lună în condiții inumane pe timp de iarnă. Raspunsul a fost, plătești chiria întreaga, nu-ți convine pleci. A ieșit cu amenințări, vorbe vulgare, amenințări ca intra peste mine in casă. Am plătit chiria din nou întreaga zilele acestea , dar cu o întârziere de o săptămână, văzând ca nu ajung la o soluție cu dansul. Ce e de făcut? Contractul il am până in martie și a fost pe durata de un an de zile. Mulțumesc!
Legea 135/2022 se adresează si angajatorilor constituiți in asociații? Domeniul de activitate: programul de ameliorare, registru genealogic bubaline.
Pe o partea dreapta a văii nu ma învecinaz cu nimeni pe traseul acestei vai, pe cealaltă parte a văii e un singur proprietar, proprietate pe care intenționez s-o cumpăr. Cum as putea demara acea expertiza? Oamenii bătrâni din sat atât știu ca acolo a fost vale și potecă....
Am moștenit în mediul rural o parcela de teren pe care mi-am plantat o livadă. Accesul îl am pe o poteca, vale (pe vremuri), care din păcate frecvent e folosită ca groapă de gunoi, moloz de către alți vecini. Zilele trecute am făcut o sesizare la primărie în această privința. Am primit răspunsul că "respectiva alee nu figurează în arhivele primăriei ca proprietate publică". Întrebarea mea este următoarea: întrucât intenționez sa cumpăr și terenul de vis-a-vis (cealaltă parte a aleei), există vreo formă legală prin care pot sa închid această alee/vale? Astfel as opri și transformarea ei în groapă de gunoi, la limita mea de proprietate. Logica mea spune ca acum câteva sute de ani, apa a săpat valea peste proprietatea mea actuală sau a vecinului, astfel a ajuns sa nu fie domeniu public...
Pot beneficia de somaj? Am absolvit facultatea in iulie, in 15 august m-am angajat. Acum cateva zile am fost anuntat ca firma inchide postul pe care activam, eu fiind in a II -a luna de proba, din cele 3. Multumesc!
Am aplicat în 2012 la un proiect guvernamental Srl-d. Pentru punerea pe picioare a proiectului am avut nevoie de un credit, garantat băncii de Fondul Național de Garantare. Proiectul n-a având sorti de izbândă, după încasarea banilor de primul prestator de servicii, acesta a tergiversat începerea lucrărilor, eu fiindu-mi grad de rudenie, pe scurt m-am lăsat purtat pe degete și-n-trun final a emigrat din tara. N-am făcut niciun demers legal sperând ca voi ajunge la o înțelegere, dar între timp mi s-a început executarea silita. Student fiind n-am bunuri și venituri, dar am reușit sa obțin bunăvoința părinților sa obțin un împrumut sa sting acest conflict. Doar ca din suma restanta de atunci - 25000 lei (am plătit atunci câteva rate pana ce nu mi-am mai permis, suma inițială fiind de 39000, în momentul de față am aflat ca suma este de 35.ooo Lei. Doresc sa știu dacă nu este un abuz (creanța îngheța la începerea executării silite). Dacă nu ajung la o înțelegere cu banca, vreau sa știu dacă mai exista posibilitatea sa fac acum o plângere prestatorului de servicii, el fiind ce-l care a încasat banii, sa se judece banca cu el. Mulțumesc!