avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Elena beatrice Iorga

Activitate Elena beatrice Iorga

Valoarea masei partajabile se stabileste in baza unor tabele notariale, avocatii de regula au aceste tabele, daca nu veti lua legatura cu un avocat in acest sens, solicitati un certificat de la primaria dvs din care sa rezulte valoarea bunurilor impozabile.
succes
Nu platiti amenda, formulati plangere
av. Iorga
In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Pentru suma incasata necuvenit un angajament de plata ar fi oportum intrucat compenseaza atat obligatia angajatorului cat si obligatia salariatului la efectuarea lichidarii.
o suma nedatorata se poate referi la plata concediului de odihna integral in conditiile in care salariatul nu a efectuat timpul de lucru.
Răspuns la discuția Somatie de plata
Procedura somatiei de plata se desfasoara, la cererea creditorului, in scopul realizarii de bunavoie sau prin executare silita a creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege si care atesta drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii.
Suma ce reprezinta obligatia prevazuta la alin. (1), precum si dobanzile, majorarile sau penalitatile datorate potrivit legii se actualizeaza in raport cu rata inflatiei aplicabila la data platii efective.
Cererile privind somatia de plata se depun la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.
Referirea dvs vizeaza O.U.G. nr. 119/2007
av. Iorga Elena
Răspuns la discuția Contract de Inchiriere
In cazul dvs intervine tacita relocatiune, nu ati comis nici un fel de abatere, locuiti in continuare in apartament, platiti chiria cu acceptul proprietarului.
av. Iorga Elena
Competenta de solutionare a plangerii apartine judecatoriei; contestatie, va trebui sa faceti pentru fiecare proces verbal in parte.
Plangerea la procesul verbal se depune la judecatoria din raza de competenta teritoriala .
Sanse aveti, la Judecatoria Buzau, toate amenzile au fost transformate in avertisment.
Nu se timbreaza plangerea contraventionala, practic nu va costa decat redactarea plangerii.
av. Iorga Elena - Baroul Buzau
Răspuns la discuția BUNA SEARA
Pentru nedepunerea situatiilor finnciare, O.R.C. a intentat actiunea de dizolvare.
Răspuns la discuția BUNA SEARA
A fost inchisa procedura insolventei, a fost solicitata angajarea raspunderii potrivit art. 138 din Legea nr. 85/2006 ?
Un prim pas a fost facut - sesizarea organelor de politie - in ceea ce priveste savarsirea faptei prevazute si sanctionate de art.193 C.pen.
Aceste sicane trebuiesc tratate cu calm si obiectivitate iar daca nu exista motive justificate vor fi solutionate nefavorabil pentru cel care a facut sesizarile la institutiile respective. Din cele expuse se ridica totusi o intrebare " care este motivul real al acestor actiuni ale faptuitorului", cand veti raspunde poate reusiti sa puneti si capat problemelor.
Răspuns la discuția Inselaciune???
Sanse aveti dar mai intai ar trebui sa actionati ( au trecut deja 2 ani ), mai intai formulati o plangere penala impotriva numitului pentru savarsirea infractiunii prevazute si sanctionate de art. 213 si art. 215 C.pen., mentionati in plangere martorii respectivi ( vor fi audiati si ei ) iar in momentul in care veti avea declaratia de recunoastere a "impricinatului" si un eventual angajament de restituire a sumei, aceasta va fi necesara la instanta de judecata.
Am avut o situatie similara finalizata cu succes.
av. Iorga Elena