avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate dan0007

Activitate dan0007

In cazul cadrelor didactice universitare ce se poate intampla daca se hotaraste sa i se acorde o zi de munca nemotivata unui salariat? Multumesc!
Discuție PFA infiintare
Buna ziua,
As dori sa devin PFA avand ca obiect de activitate oferirea de meditatii. Este posibil?
In cazul in care raspunsul este Da, se pot plati contributiile la asigurarile sociale avand acest statut si care ar fi cuantumul lor lunar?
Voi beneficia integral de beneficiile unui "angajat" ? (ex. spitalizare, analize medicale gratuite)
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,
Mai este valabila legea prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca anagajatului un salariu la nasterea unui copil?
Angajatorul meu mi-a spus ca nu este stipulat in contractul de munca acest drept si nu il poate plati...
Exista vre-o cale de reusita pentru mine in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In cadrul institutiei in care lucrez am aplicat pentru o bursa postdoctorala printr-un proiect POSDRU. Conditia pentru a beneficia de avantajele financiare a acestui proiect au fost sa fiu de acord sa imi suspende contractul individual de munca pe perioada derularii proiectului.
Mentionez ca postul a fost deja rezervat pana la reinceperea activitatii mele in Octombrie 2015.
Problema mea este ca nu stiu cum sa formulez cererea de suspendare, astfel incat sa fiu sigura ca nu voi avea probleme la reintorcerea mea pe post. La ce articol din CM m-as incadra in acest caz, sau ce lege m-ar putea ajuta in acest caz?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție CO bugetar
Buna ziua,
Lucrez in invatamantul universitar si am dreptul, prin lege, la 40 de zile concediu de odihna (Conform cu OMECTS nr. 5559 din 07.10.2011 privind aprobarea Normei metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învățământ art.1, alin. 3: „Cadrele didactice din învățământul universitar beneficiază de concediu de odihnă cu plată, în perioada vacanțelor universitare, cu o durată de cel puțin 40 de zile lucrătoare”.)
In anul universitar 2013-2014 am luat 28 de zile de CO si 126 zile CM (prenatal).
Intrebare: sunt obligata sa iau restul de 12 zile CO in anul universitar 2013-2014? sau pot renunta la ele si imi pot relua serviciul? (mentionez ca sunt fortata de serviciul de salarizare sa-mi iau CO pe motiv ca ar putea avea ei probleme in cazul unui control).
Buna ziua,
Pe 3.05.2014 s-a nascut copilul nostru. Mama a beneficiat de concediu pre si postnatal de pe data de 30.04.2014 - 31.08.2014.
De la 1.09.2014 ar trebui sa intre tatal copilului in Concediu CC, insa mama mai are dreptul la 12 zile de Concediu de Odihna pe care le poate lua doar in luna septembrie (deoarece lucreaza in invatam universitar si din Octombrie se incepe un nou an universitar, etc.).
Intrebari:
1.mama poate lua zilele de CO in prelungirea concediului postnatal, iar abia apoi sa intre tatal in CCC? Afecteaza aceasta decizie indemnizatia de CC?
2.este necesar ca CCC (luat de tata) sa fie in prelungirea Concediului postnatal sau CO (luat de mama), sau se poate opta pt o data ulterioara...de exemplu, in cazul de fata 1.10.2014? (adica pana la 31.08.2014 postnatal, 1.09-11.09 CO (mama) si abia de la 1.10.2014 CCC pt tata)?
Buna ziua,

Care sunt actele, unde si in ce termen se vor depune in vederea primiriii indemnizatie si a concediului paternal pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
In situatia in care contractul de munca (incheiat cu o institutie de invatamant superior) este suspendat pe o perioada determinata (in vederea urmarii unui program postdoctoral), cu aproximativ 2 saptamani inainte de data probabila a nasterii copilului – se va mai putea primi indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Se mai acorda de catre primarie (sau alta institutie) suma de bani reprezentand trusoul noului nascut, pentru anul 2014?
Multumesc anticipat.
Persoanele angajate in cadrul invatamantului universitar de stat pot beneficia de suma acordata la nasterea unui copil - conform Legii nr. 1/2011, art.356?
In caz afirmativ, ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse acestea?
Va multumesc anticipat.