avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Activitate borcuta

Activitate borcuta

Am achizitionat un singur apartament cu tva 5% achitat integral in 2022 pe baza de antecontract .Blocul este predat,locuiesc in apartament,dar ptr ca nu este gata intabularea nu s-a facut contract de vanzare cumparare inca. Este influientat TVA-ul in 2024?
Buna ziua,
Am avut un salariat care a lucrat in per.1995-1998 la societate cu contract de munca pe per.nedeterminata,contract care s-a omis a fi inregistrat la ITM. E operata cartea de munca pe per.respectiva dar nevizata de camera de munca. Sunt statele de plata ptr. acea perioada au fost depuse la ITM.
Am eliberat adeverinta de vechime ptr.perioada respectiva,dar este refuzata de Casa de pensii.Cum pot rezolva problema legal?Multumesc
Răspuns la discuția grupa a 2 a in calculul pensiei
Buna ziua,
HGR 1223/1990 art.2
In baza Hotararii adunarii generale a actionarilor a unui SRL cu activitate principala constructii hidrotehnice si un personal de aprox. 600 angajati,s-au stabilit categoriile de personal incadrate in gr.a 2a de munca printre care si director si inginer sef constructor si ing.sef mecanic.Desi contributiile acestora din urma atat la angajat cat si la angajator virate in per.1994-2001 ptr.gr.a2a de munca,la aceste categorii nu s-a luat in calcul grupa la calculul pensiei.
Cum este corect?Ce se intampla cu sumele virate in plus in cazul in care nu se iau in calcul la pensie?
Multumesc,
Ce se intampla cu sumele contribuite pentru gr.2 de munca daca la calculul pensiei nu au fost luate in calcul?
Pe scurt-in perioada 1990-mart.1994- sef santier la o lucrare hidrotehnica.
Mart.1994-oct.1997 aceasta lucrare a fost preluata in locatie de gestiune, seful de santier devenind directorul societatii ce a preluat lucrarea. Pentru prima perioada ca sef santier s-a acordat gr.2 de munca,pentru perioada de locatie ca director, nu ,desi s-a contribuit exact la fel ca in perioada anterioara. Sumele platite in plus se pot recupera?
Răspuns la discuția Impartire titlu proprietate comun
Multumesc!
Răspuns la discuția Impartire titlu proprietate comun
Buna ziua,
Multumesc ptr.raspuns.Documentatia cadastrala se face inainte de partajul la notariat sau ulterior ,ptr.fiecare in parte pe suprafata stabilita de comun acord la partaj?
Multumesc
Buna ziua,
Suntem 3 mostenitori pe un titlu proprietate reprezentand o suprafata de teren intravilan de 4800 mp.
Am convenit pe cale amiabila cum facem impartirea.Ce documente sunt necesare si unde trebuie sa mergem?
Multumesc,
Răspuns la discuția Taxe donatie
Multumesc.Nu era vorba de 500 lei taxe ci de distanta ce trebuie sa o parcurgem ptr.a fi in aceeasi locatie. Vom rezolva cum e legal.
Răspuns la discuția Taxe donatie
Exista posibilitatea de a-mi transfera in cont sume mai mici lunar fara a mai face prin notariat donatie pe toata suma? Si ce suma s-ar putea transfera.
Multumesc,