Salutari tuturor.Apelez inca o data la sfaturile voastre pentru a rezolva urmatoarea problema.De cativa ani sunt trecut cu hadicap accentuat iar de curand boala mea sa agravat si am nevoie de insotitor iar sora mea sa oferit sa ma ajute ea.Intrebarea este : trebuie sa merg sa fac iarasi dosar de reevaluare chiar daca eu am accentuat permanent sau pot face doar cere de insotitor direct? .Am citit una alta care m-au facut sa fiu foarte confuz si as dori sa ma sfatuiti care este cea mai simpla cale ca sa nu umblu pe drumuri si sa cheluti bani.Va multumesc anticipat si va urez sarbatori fericite si un an nou plin de succese tuturor :)
Ce garantie am eu ca daca fac toate actele de inmatriculare si rar iar cei de la Anaf nu ma sucesc cu vre-o alta lege gasind anumite chichite tipice Romaniei?E bine sa ma consult cu un avocat ca sa fiu sigur pe actele care le am ?
Noua lege spune ca noi persoanele cu handicap care detinem un certificat definitv nu mai trebuie sa platim taxa anuala si rovinieta.Inainte legea spunea ca masina trebuie sa fie adaptata handicapului iar acuma sau trezit intr-un final ca sunt personae care nu au nevoie sa aduca modificari masinii pentru a o conduce.Pe scurt dumneavoastra beneficiati de scutiri fiind mama lui si mai aveti si posibilitatea sa luati pana in 10.000 mii euro imprumut de la banca pentru masina sau pentru modificarea locuintei pentru a fi adaptata conditiilor handicapului iar dobanda o plateste statul.Pentru asta trebuie de mers la centrul de unde ati luat certificatul de handicap.Eu am urmat toti pasii dar banca nu a aprobat spunand ca pensia este prea mica 270 lei dar daca aveti pe copil pensie mai mare poate aveti alte sanse .banii se restituie in 10 ani maxim.Asta este noua lege Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006
Va recomand sa platiti un avocat care sa va explice detaliat in functie de actele care le aveti.Succes si numai bine.
Buna ziua.Va rugam domnilor avocati sa ne lamuriti si pe noi daca prin noua modificare la Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 518 din 13 iulie 2015 si va intra in vigoare de joi, 16 iulie, la trei zile de la aparitie.
avem dreptul sa intmatriculam o masina fara sa platim taxa de inamatriculare si taxa de timbru ?
Va multumesc anticipat.
Salutari tuturor.Scriu in numele domnului Muraru Dumitru din Jud.Timis care are urmatoarea problema.El a avut un accident la locul de munca dupa care a ramas paralizat si a obtinut gradul 1 permanent iar in urma cu 11 ani i-au taiat indemnizatia pe motiv ca nu sa prezentat la comisia de evaluare dar totusi ia ajutorul de 600 lei pentru insotitor si l-am intrebat de ce nu sa dus la centru sa vada ce se intampla iar dansul mia spus ca a sunat si tot il pasau dintr-o parte in alta pana sa lasat pagubas.Tot el spune ca nu are cu cine merge pana la centru fiindca sta la tara undeva la 40-50 km de oras si acuma incerc sa il ajut cu informatii ca sa isi rezolve problema.Ma gandesc ca un avocat de profil ar putea sa il reprezinte si sa mearga la centru sa vada ce sa intamplat si daca este cum spune dumnealui sa dea in judecata statul pentru a recupera banii de drept din urma dupa care avocatul sa-si ia comisionul la final de proces.Daca este cineva care il poate ajuta il poate contacta la numarul de telefon 760370885 Muraru Dumitru.Sper ca am postat unde trebuie iar daca am gresit rog admi-ul sa posteze unde ar trebui.Multumesc anticipat.
Ziua buna tuturor.Am din nou o rugaminte mare catre cei care imi pot spune exact ce pot face in cazul urmator.Parintii mei au reusit acum 2 ani sa cumpere o parte dintro casa nationzalizata care este trecuta si pe monumente istorice ,unde locuiesc la comun 5 familii.Cei de la DAPPP le-au facut un contract de vanzare cumparare cu rate lunare.Ei mai au de platit inca 10 ani si acuma doresc sa vanda casa.Ei doresc sa obtina Cartea Funciara de la OCPI si acolo li sa spus ca trebuie sa faca cadastru si intabulare.Eu am fost de fata cand au venit cei de la DAPPP cu planurile casei si cu masuratorile facute pentru a se face actul de vanzare cumparare si prin urmare consider ca casa are deja Carte Funciara facuta.Ce trebuie sa facem pentru a o obtine fiindca taxa ar fi de 1600 lei ceea ce este mult la situatia familiara.Multumesc anticipat.
Salutari tuturor.Am intampinat o noua problema legala si as dori sa ma ajutati inca o data.Acum 2 cand am depus actele originale cu iesirile si referatele din spital cei la Comisia de evaluare mi le-au oprit si mi-au dat doar certificatul de incadrare.Acuma la Comisa de evaluare pentru pensia de invaliditate imi cer actele origininale si prima data am mers la Centrul de evaluare si am cerut actele originiale inapoi.Fetele de acolo au spus ca nu mi se da inapoi nimic si ca trebuie sa merg la fiecare spital si sa cer copii originale din nou.Am fost la 2 azi si au reactionat : cum sa nu iti dea inapoi originalele.Pe urma mi-au spus ca daca tot sunt la spital a depun o cerere de eliberare si sa astep cateva zile pentru a vedea daca se poate.Cerere depusa la managerul spitalului.Cum sa procedez in situatia aceasta?
Salutarii tuturor.Am urmatoarea problema si nu am gasit singur o rezolvara asa ca apelez la sfaturilor celor care stiu mai multe.Eu nu am lucrat niciodata avand un handicap grav accentuant permanent ,deci prin urmare nu am cotizat nici o zi la casa de pensii pentru fondul de pensii.Am aflat abia acum cateva zile ca legea sa schimbat si am dreptul sa aplic pentru pensia de invalididate care se adauga indemnizatiei de hadicap 234 lei.Am vorbit cu multe persoane care au confirmat acest lucru si am primit aceasi confirmare si aici pe avocatnet dar am fost la Casa de Pensii Iasi unde am cerut sa fac un contract doare pentru o zi maxim 5 ca nu am de unde sa platesc mai mult.Raspunsul este ca nu se poate face decat pe o luna minim.Eu raspund ca multe persoane au facut si ca este noua lege care spune ca am dreptul asta iar doamna imi raspunde ca nu exista asa ceva si ca la NOI la Casa de Pensii Iasi se plateste doar pe minim o luna.Spuneti-mi va rog cum sa procedez in cazul acesta? O vecina mia spus ca sa pun o scrisoare la registratura si sa astept raspuns de la ei.Cum ma sfatuiti ?Ce lege este care sa arate ca pot face contract doar pentru o zi minim?
Buna dimineata tuturor.Ma tot framanta un gand de ceva timp si am tot cautat un raspuns dar in zadar.Cel mai simplu si eficient ar fi sa merg la un notar sau la un avocat sa platesc si sa imi raspunda la toate intrebarile dar cum nu imi permit acest lux apelez inca o data la cei cu inima mare.Problema ar fi urmatoarea.In familia mea suntem 5 persoane : Eu ,parintii si 2 surori.In curand parintii v-or vinde casa de la oras si ne v-om muta la tara ca sa ne gospodarim.Eu ma inteleg foarte bine cu parintii si cu sora cea mai mica fiinda discutam deschis si ne ajutam reciproc dar sora mai mare este plecata si nu ne ajuta mai deloc iar daca o face stie sa scoata ochii la tot pasul.Acuma daca eu cu sora mica muncim si ajungem cu o gospodarie frumoasa sora cea mare are drepturi depline dupa moartea parintilor si mie nu imi convine.Ma gandeam daca este posibila o impartire a terenului si a casei de la bun inceput cand se cumpara ca sa stie fiecare dintre noi fratii care e partea lui sau ce sfat imi puteti da ca sa impartim cat sunt parintii in viata dar fiecare sa stie ce este a lui.
O alta dilema ar fi : parintii se gandesc sa treaca casa si terenul pe numele meu ca sa nu mai platim impozit anual fiindca eu am un handicap permanent si atunci ce fel de contrat ar trebui sa facem ca sa stea si ei linistiti ca nui arunc din casa nici pe ei si nici pe surori.
Sfatuiti-ma si oferiti-mi orice idee si orice posibiltate de face un contract cat mai bun de la bun inceput.